Formatie Ilse Tuinenga pakt eerste zege van het seizoen

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 22, 2022 19:03

Formatie Ilse Tuinenga pakt eerste zege van het seizoen

Ilse Tuinenga, Louise Krol en Sjanet Wijnia pakten in Berltsum op de vrije formatie wedstrijd voor de dames hoofdklasse de eerste zege van het seizoen. In de finale was de winnaar van de afgelopen wedstrijden trio Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra de tegenstander maar nu moesten zij bakzeil halen. Tot spel gelijk waren de marges klein en de misser van opslager Ilse op 2-2 en 6-6 bracht trio Nynke Sijbrandij aan de leiding. Die leiding duurde maar kort door een prima retourslag van Sjanet Wijnia op 3-2 en 6-6. Daarna was het Louise Krol die haar stempel op de wedstrijd drukte door  op zowel 3-3 en 6-2 en 4-3 en 6-4 aan de winnende slagen binnen te halen. Door een zitbal van Nynke Sijbrandij op 5-3 en 4-6 gloorde er nog enig hoop aan de horizon maar op 5-4 en 6-4 tekende Louise Krol voor de beslissende slag en was de overwinning voor het nieuwe gevormde trio een feit.  Voor de winnaar was het bereiken van de finale een fluitje van een cent getuige de 5-0 en 6-2 en 5-0 en 6-4 zeges. Het premie winnende partuur  bereikte nat als haar grote tegenstrever met twee vingers in de neus de finale. Zeges van 5-0 en 6-4 en 5-0 en 6-0 zegt daarbij alles. Deze twee parturen zijn de concurrentie mocht die er al zijn al lang en breed ontgroeid. Het derde geld was voor de formatie van Anna-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Jennie Terpstra door een 5-3 en 6-6 zege op Anna Ennema, Andrea Kroes  en Marije Hellinga. 

Cijfers Berltsum.  Eerste omloop: 1. Annet de Haan Sint Annaparochie, Lotte Delgrosso Minnertsga en Jeska Terpstra Easterein – 2. Anna Ennema Sexbierum, Andrea Kroes Groningen en Marije Hellinga Deinum 5-3 en 6-2; 3. Julia Marthine Rienks Dronryp, Hesther de Boer Jellum en Marije Bodde Grou –
4. Ilse Tuinenga Franeker, Louise Krol Broeksterwâld en Sjanet Wijnia Wommels 0-5 en 2-6; 5. Anna-Brecht Bruinsma Leeuwarden, Anne Monfils Groningen en Jennie Terpstra Mantgum – 6. Wybrig Bakker Tersoal, Corrie Kroondijk Easterein en Fiera de Vries Groningen 4-5 en 2-6; 7. Sietske Okkema Easterein, Sandra Hofstra Wjelsryp en Annelien Broersma Leeuwarden – 8. Nynke Sijbrandij Leeuwarden, Manon Scheepstra Leeuwarden en Marrit Zeinstra Leeuwarden 0-5 en 4-6; Halve finale: 1. Annet de Haan c.s. – 4. Ilse Tuinenga c.s. 0-5 en 4-6; 6. Wybrig Bakker – 8. Nynke Sijbrandij 0-5 en 0-6; Om de derde prijs: 2. Anna Ennema c.s. – 5. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 3-5 en 6-6. Finale: 4. Ilse Tuinenga c.s. – 8. Nynke Sijbrandij c.s. 5-4 en 6-4.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 22, 2022 19:03
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article
 • Johan van Seijst

  Johan van Seijst

  Harlingen een genot om daar te mogen kaatsen !!

  View Article
 • Sytse Keizer

  Sytse Keizer

  Sterkte Sjoerd met dyn herstel!

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel