Gert-Anne van der Bos koninklijk in Marsum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 12, 2021 20:04

Gert-Anne van der Bos koninklijk in Marsum

In 2009 was hij al eens koning geweest en in 2012 dateerde alweer de laatste overwinning op de Tsiene in Marsum maar op de een na laatste wedstrijd van het seizoen schitterde de opslager uit Mantgum als nooit te voren. Met zijn maten Dylan Drent en Willem Heeringa deed hij de grootste greep in de ruim gevulde prijzenpot. In een mooie finale besliste hij op 5-3 en 6-6 de wedstrijd met zijn zesde zitbal. Peter van Zuiden, Hyltje Bosma en Erwin Zijlstra liepen tot drie eersten gelijk in de pas maar de zitbal van Van der Bos op 3-3 en 6-6 brak het verzet van Van Zuiden c.s. Op 4-3 en 6-0 plaatste Van der Bos weer een zitbal en op 5-3 en 6-6 liet hij zien dat hij zondag niet te bekaatsen was. Met een gedreven Dylan Drent, die hard op weg is om het puntenklassement te winnen, en de stille maar prima kaatsende Willem Heeringa het te kloppen partuur. 

De formatie van Marten Bergsma, René de Haan en Menno van Zwieten was de eerste horde die genomen moest worden. De eerste twee eersten werden pas op 6-6 beslist maar daarna liep men gestaag door na een 5-0 voorsprong waarbij de misser van Bergsma op 4-0 en 6-6 aardig meetelde. Van der Bos miste vervolgens op 5-0 en 6-6 maar op 5-1 en 6-0 was de voorslag van Bergsma genoeg voor de zege.

Remmelt Bouma, Jouke Bosje en Sjoerd de Jong konden een omloop verder tot drie eersten gelijk in het spoor van trio Van der Bos blijven maar de missers van Bouma op 3-3 en 6-4 en 4-3 en 6-2 maakten de weg naar de zege vrij. Op 5-3 en 6-4 plaatste Van der Bos zijn vijfde zitbal. 

In de halve finale was de formatie van Johannes van der Veen, Renze Hiemstra en Hans wassenaar de tegenstander. Ook hier was het tot halverwege partij maar daarna waren de bovenslagen van Drent die het verschil maakten. Op 3-3 en 6-4 sloeg hij boven en vervolgens maakte hij de weg vrij voor de 5-3 door drie bovenslagen. Het werd nog 5 om 4 maar op 5-4 en 6-0 sloeg Dylan Drent voor de zesde maal boven. 

Trio Peter van Zuiden moest er in de eerste omloop stevig aan trekken om als eerste over de streep te gaan. Enno Kingma, Kevin Jordi Hiemstra en Hendrik Kootstra kwamen met 5-3 voor maar konden het eind niet vinden. Een zitbal van Van Zuiden op 5-3 en 4-6 en de bovenslag van Zijlstra op 5-4 en 0-6 maakte er weer partij van. Vervolgens sloeg Hiemstra op 5-5 en 4-4 tweemaal kwaad uit. 

De strijd om de premie of niets was er een om gauw te vergeten. Trio André van Dellen miste aan de opslag dertien maal en dat betekende een 5-1 en 6-0 nederlaag. 

Johannes van der Veen c.s. had aan de winst op Paul Dijkstra, Kees van der Schoot en Thomas van Zuiden  genoeg voor het derde geld. Een partij met liefst 25 missers. Bij eersten gelijk waren er al 12 buiten de lijnen gesmeten. Eerlijk verdeeld over beide opslagers. 

Cijfers Marsum. Eerste omloop: 1.Tjisse Steenstra, Bauke Dijkstra en Patrick Scheepstra – 2. Remmelt Bouma, Jouke Bosje en Sjoerd de Jong 1-5 en 6-6; 3. Marten Bergsma, René de Haan en Menno van Zwieten – 4. Gert-Anne van der Bos, Dylan Drent en Willem Heeringa 1-5 en 0-6; 5. André van Dellen, Jelte Visser en Gjalt Sjirk de Groot – 6. Lieuwe van der Werff, Taeke Triemstra en Riemer Hoekstra 5-2 en 6-0; 7. Peter van Zuiden, Hyltje Bosma en Erwin Zijlstra – 8. Enno Kingma, Kevin Jordi Hiemstra en Hendrik Kootstra 5-5 en 6-4; 9. Johannes van der Veen, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar – 10. Paul Dijkstra, Kees van der Schoot en Thomas van Zuiden 5-4 en 6-0; Tweede omloop: 2. Remmelt Bouma c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 3-5 en 4-6; 5. André van Dellen c.s. – 7. Peter van Zuiden c.s. 1-5 en 0-6; 9. Johannes van der Veen c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Johannes van der Veen c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 4-5 en 0-6; 7. Peter van Zuiden staand nummer; Finale: 7. Peter van Zuiden c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos 3-5 en 6-6.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 12, 2021 20:04
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel