Trio Nynke Sijbrandij nipte winnaar in Tzum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 9, 2022 07:48

Trio Nynke Sijbrandij nipte winnaar in Tzum

Het kostte het nodige bloed, zweet en tranen maar op de eerste vrije formatiewedstrijd van het seizoen voor de dames hoofdklasse wist de formatie van Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra de eerste vrije formatiewedstrijd in Tzum op hun naam te schrijven. In de finale werd met 5-5 en 6-4 gewonnen van Ilse Tuinenga, Louise Krol en Sjanet Wijnia door een zitbal van Nynke Sijbrandij en dat na een 5-3 achterstand.

Na eersten gelijk liep trio Ilse Tuinenga uit naar een 3-1 en later 5-3 voorsprong maar kon toch niet als eerste het wiel over de meet drukken daarvoor waren de verschillen in kracht ook te marginaal. Duidelijk is wel dat het gros van de prijzen ook dit jaar weer door deze twee grootverdieners zal worden verdeeld met wat kruimels voor de lijst vullers.

De zege voor trio Nynke Sijbrandij voerde via zeges op onder meer Wybrig Bakker, Corrie Kroondijk en Fiera de Vries (5-3 en 6-0) en Margriet Bakker voor Anna-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Harmke Siegersma voor Jennie Terpstra (5-2 en 6-2).

Ilse Tuinenga c.s. gaf een eerst weg aan Sietske Okkema c.s. (5-1 en 6-2) om vervolgens in de halve finale met dezelfde stand te winnen van Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Jeska Terpstra. Het derde geld was voor trio Margriet Bakker dat met 5-2 en 6-6 wist te winnen van Annet de Haan c.s.

Cijfers Tzum. 1. Nynke Sijbrandij Leeuwarden, Manon Scheepstra Leeuwarden en Marrit Zeinstra Leeuwarden – 2. Wybrig Bakker Tersoal, Corrie Kroondijk Easterein en Fiera de Vries Groningen 5-3 en 6-0; 3. Roelie Kroondijk Easterein, Hiske Zeinstra Groningen en Simona Kootstra Minnertsga – 4. Margriet BakkerEasterlittens, Anne Monfils Groningen en Harmke Siegersma Berltsum 2-5 en 4-6; 5. Sietske Okkema Easterein, Sandra Hofstra Wjelsryp en Annelien Broersma Leeuwarden – 6. Ilse Tuinenga Franeker, Louise Krol Broeksterwâld en Sjanet Wijnia Wommels 1-5 en 2-6; 7. Inge Jansma Dronryp, Larissa Smink Makkum en Anouk Smink Makkum – 8. Annet de Haan Sint Annaparochie, Lotte Delgrosso Minnertsga en Jeska Terpstra Easterein 4-5 en 2-6; Halve finale: 1. Nynke Sijbrandij c.s. – 4. Margriet Bakker 5-2 en 6-2; 6. Ilse Tuinenga c.s. – 8. Annet de Haan c.s. 5-2 en 6-2; Om de derde prijs: 4. Margriet Bakker c.s. – 8. Annet de Haan c.s. 5-2 en 6-6; Finale: 1. Nynke Sijbrandij c.s. – 6. Ilse Tuinenga c.s. 5-5 en 6-4.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 9, 2022 07:48
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Harald

  Harald

  Zit het voetbal het kaatsen niet steeds meer dwars? Voetbal duurt nog minimaal 6 weken, dan zit je al halverwege…

  View Article
 • ytrewq

  ytrewq

  Bêste Gerrit, Do hast yn dûbelde sin in positive rol spile yn it bestean fan De Keatsfreon: dyn oanbring fan…

  View Article
 • murkviersma

  murkviersma

  Wierd Baarda is juist. Maar van later datum is het antwoord Johan van Ijs ook goed. Overigens heeft Martinus Santema…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel