Ilse Tuinenga haalt gram in Huizum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 29, 2021 19:39

Ilse Tuinenga haalt gram in Huizum

Het verlies in de halve finale op de Frouljus-PC zat de formatie van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia niet lekker maar na de overtuigende winst op de vrije formatiepartij in Huizum kon er na afloop toch wel weer een lachje af. In grootse stijl werd de derde zege van het seizoen behaald. In de finale tegen het andere toppartuur van Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra nam trio Ilse Tuinenga direct het heft in handen. Via 2-0 liep men verder uit naar een 2-1 en later 4-2 voorsprong mede door de sterke opslag van Ilse Tuinenga. Ze hield nu wel het perk Scheepstra-Zeinstra in bedwang en dat scheelt een slok op een borrel. Bovendien waren de dames Bakker en Wijnia prima op slag en lieten weinig direct succes toe. Op 5-2 en 6-6 was het passeren van de kaats voldoende voor de winst. Ilse Tuinenga werd uitgeroepen tot koningin van de partij.

De eerste omloop tegen Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum was een wassen neus. Binnen een tijdsbestek van 25 minuten was het 5-0 en 6-4.

De halve finale tegen de premiewinnaars van de afgelopen Frouljus-PC had duidelijk meer om het lijf. Louise Krol en Harmke Siegersma wisten nu ook weer met regelmaat de bovenlijn te vinden en het bleef tot het eind een spannende partij die op 5-4 en 6-4 zijn beslag kreeg.

Nynke Sijbrandij c.s. was in aanloop naar de finale ook razendsnel klaar met Serena Hovenga c.s. Op 5-1 en 6-4 kon ook hier een streep door. De halve finale tegen Annet de Haan c.s. was van hetzelfde laken een pak. (5-1 en 6-0).

De strijd om de derde prijs eindigde in een overtuigende zege voor Tineke Dijkstra c.s. getuige de 5-0 en 6-0 zege op de formatie van Annet de Haan c.s.

  

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 29, 2021 19:39
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Huzumer

  Huzumer

  De krans voor Herrema was in Tzummarum!!!!

  View Article
 • Johan

  Johan

  Koos alsnog lokwinske met je benoeming als voorzitter., Johan van Seijst

  View Article
 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel