Formatie Enno Kingma ontstijgt de middelmaat en wint in Kimswerd

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 15, 2021 20:48

Formatie Enno Kingma ontstijgt de middelmaat en wint in Kimswerd

Enno Kingma, Kees van der Schoot 3en Menno van Zwieten behaalden in Kimswerd de eerste formatie zege van het seizoen. In een aardige en spannende finale bleef men het op voorhand favoriete partuur van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra net de baas. Op 5-5 en 6-4 sloeg Menno van Zwieten ietwat gelukkig boven. Daarmee kwam een eind aan een wedstrijd die het aankijken nauwelijks waard was. Het regende buitenslagen en het was een geluk dat de toeschouwers geen geld hadden hoeven te betalen voor deze wedstrijd want dan hadden ze recht gehad op teruggave. Er werd gigantisch aan de opslag geknoeid en ook het perkspel hield niet over.

Trio Enno Kingma zat mooi in de lijst en hoefde feitelijk alleen in de finale stevig ga te geven. Met Menno van Zwieten als grote man ging men in de finale tegen Marten Bergsma c.s. flitsend van start wat leidde tot een voorsprong van een spel. Maar met slechts vier punten tegen werd het weer gelijk. Met Menno van Zwieten als gangmaker werd het 3 om 2. De misser van Bergsma op 3-2 en 6-6 deed de marge vergroten en de zitbal van Van Zwieten op 4-2 en 6-4 gaf een prima uitzicht op de winst. Dat het nog vijf eersten gelijk werd was vooral te danken aan Bergsma die op 5-3 en 6-6 succes had bij Van der Schoot. Het werd ook nog 5-5 en 4-4 maar toen miste Bergsma en vervolgens sloeg Van Zwieten de bal over de bovenlijn. Van Zwieten kreeg voor zijn goede spel de koningsprijs toe bedeeld.

Tot de finale had Enno Kingma c.s. maar drie eersten verspeeld. Youri de Groot c.s. kreeg een bordje en na een staand nummer was de halve finale het eindstation voor trio Remmelt Bouma, Thomas van Zuiden en Jelmer Miedema uit Goutum. (5-2 en 6-2).

Premiewinnaar Marten Bergsma had in een broddelpartij met maar liefst 27 missers met veel pijn en moeite gewonnen van Jelle Attema, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar. Het was opslager Jelle Attema die met elf missers voor een vroege Sinterklaas zorgde anders had zomaar anders kunnen lopen. Nu viel de  laatste slag op 5-4 en 6-6 met de elfde misser van Jelle Attema.

Een ronde eerder werd gewonnen van het PC-winnende drietal dat op de zes nu minder nauwkeurig was als op de PC. Op 3-2 leek de aansluiting weer mogelijk maar een ongelukkig eerst van Erwin Zijlstra maakte in plaats van drie eersten gelijk 4 om 2 voor de latere winnaar. Op 5-3 en 6-4 lag de kaats voor PC-koning Erwin Zijlstra te ver.

Voor de formatie van Remmelt Bouma, Thomas van Zuiden en Jelmer Miedema resteerde de kleine premie na winstpartijen tegen respectievelijk  Paul Dijkstra c.s. (5-3 en 6-6) en André van Dellen c.s. met 5-5 en 6-2. 

In de eerste omloop werd vooral uitgekeken naar de confrontatie tussen trio Gert-Anne van der Bos en Tjisse Steenstra c.s. Het werd de zoveelste teleurstelling voor Tjisse Steenstra zijn formatie. Na eersten gelijk was de retourslag van Van der Bos op 2-1 en 6-6 het begin van het einde. Teveel missers van Steenstra (9) en formidabel uitslagwerk van Triemstra (9 bovenslagen) haalden de angel vroegtijdig uit de wedstrijd. Op 5-2 en 6-2 miste Steenstra.

Cijfers Kimswerd. Eerste omloop 1. Paul Dijkstra, René de Haan en Gerben de Boer – 2. Remmelt Bouma, Thomas van Zuiden en Jelmer Miedema 3-5 en 6-6; 3. Haije Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma – 4. André van Dellen, Jouke Bosje en Willem Heeringa 5-5 en 4-6; 5. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans wassenaar – 6. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 2-5 en 2-6; 7. Jelle Attema, Gabe Jan van Popta en Pieter Leijenaar – 8. Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra 4-5 en 6-6; 9. Youri de Groot, Hendrik Jan van der Velde en Jelte Pieter Dijkstra – 10. Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten 1-5 en 2-6; Tweede omloop: 2. Remmelt Bouma c.s. – 4. André van Dellen c.s. 5-5 en 2-6; 6. Gert-Anne van der Bos c.s. – 8. Marten Bergsma c.s. 3-5 en 4-6; 10. Enno Kingma c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Enno Kingma c.s. – 2. Remmelt Bouma c.s. 5-2 en 6-2; 8. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Finale; 8. Marten Bergsma c.s. – 10. Enno Kingma c.s. 5-5 en 4-6.    

    

 

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 15, 2021 20:48
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel