Formatie Tjisse Steenstra boekt eerste zege van het seizoen

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juli 5, 2021 20:55

Formatie Tjisse Steenstra boekt eerste zege van het seizoen

De top formatie van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar had even een aanloop nodig voor het eerste succes maar  bij keatsclub DE BOER in Stiens was het zondag op de 4de juli raak. In een aardige finale werd het outsiders partuur van Chris Wassenaar, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar verslagen. Chris Wassenaar, 48, was door de vriend van zijn dochter Pieter Jan Leijenaar gevraagd om in te vallen voor de geblesseerde Jelle Attema. Dat verzoek werd ingewilligd en hoewel Chris weinig activiteiten meer onder nam was zijn aanwezigheid van meer dan grote betekenis. Met hem als grote roerganger wist hij zijn maten Gabe Jan, hij vooral, en Pieter Jan tot grote hoogte te stuwen. In de finale bleef met tot spel gelijk aan het elastiek hangen maar doordat de twee opeen volgende eersten op zes gelijk moesten worden afgestaan was het pleit beslist. Tweemaal lag Renze Hiemstra aan het verdict. Op 5-2 en 6-6 leek het pleit beslecht maar de verre klap van Hans Wassenaar viel net aan de verkeerde kant van het veld. 5 om 3 dus. Maar daarna leidde Pieter Jan Leijenaar de nederlaag in met drie kwaad uitgeslagen ballen. Op 5-3 en 6-2 sloeg Hans Wassenaar boven. Hans Wassenaar werd uitgeroepen tot koning van de parij. De premie betekende wel dat Chris Wassenaar nu op 701 punten staat in het klassement aller tijden.

De winnende formatie zat redelijk in de lijst en dreigde in de eerste omloop het lastig te krijgen tegen Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten. Men kwam een spel achter maar na de misser van Kingma op 2-2 en 6-6 liep de ballon razendsnel leeg. Kingma raakte de weg kwijt gezien zijn tien missers en trio Steenstra liep fluitend naar de zege doordat Menno van Zwieten op 5-2 en 6-4 de kaats niet kon passeren.

Trio Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong wilde wel maar daar bleef het ook bij. Via 4-0 werd het 4-1 maar en later 5 om 2. Maar op 5-2 en 6-4 sloeg Wassenaar voor de zesde maal boven.

Het premiewinnende partuur had in aanloop naar de finale weinig te duchten van Auke Boomsma, Hyltje Bosma en Patrick Scheepstra. Hun oogst aan punten werd beperkt tot een spel (5-2 en 6-6).

Veel meer spektakel bood de strijd tussen Chris Wassenaar c.s. en dat van Gert-Anne van der Bos. Tot twee spel gelijk zat er weinig licht tussen beide parturen. De misser van Gert-Anne op 4-4 en 6-4 bracht Wassenaar c.s. op de vijf eersten maar de negende bovenslag van Triemstra op 5-4 en 6-6 bracht de balans weer in evenwicht. Op 5-5 en 6-6 viel de bal van opslager Van der Bos tien centimeter voor het perk.

Was dat al een lichte sensatie dat was zeker de strijd in de halve finale tussen de parturen van Marten Bergsma en Chris Wasenaar.

Dylan Drent werd mis gekaatst en Kootstra was minder dan wij van hem gewoon zijn. Bovendien kon opslager Bergsma ondanks geweldig opslaan het verschil niet maken. Gabe Jan van Popta sloeg vorstelijk uit en bepaalde uiteindelijk te uitslag. Op 5-4 en 6-4 sloeg hij voor de achtste maal boven.

Cijfers Stiens: 1. Haye Jan Nicolay Britsum, Jelte Visser Sexbierum en Evert Pieter Tolsma Winsum – 2. Gert-Anne van der Bos Mantgum, Taeke Triemstra Sint Jacobiparochie en Erwin Zijlstra Easterlittens 2-5 en 6-6; 3. Auke Boomsma Morra, Hyltje Bosma Makkum en Patrick Scheepstra Franeker – 4. Cris Wassenaar Minnertsga (vervanger voor Jelle Attema Makkum), Gabe-Jan van Popta Lollum en Pieter Jan Leijenaar Exmorra 2-5 en 6-6; 5. Enno Kingma Leeuwarden, Kees van der Schoot Sexbierum en Menno van Zwieten Heerenveen – 6. Tjisse Steenstra Bitgummole, Renze Hiemstra  Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole 2-5 en 4-6; 7. Simon Zijlstra Easterlittens,  Jelle Scharringa Wjelsryp en Paulus Yde Walda Wjelsryp – 8. Bauke Triemstra Sint Jacobiparochie, Pieter Jan Plat Leeuwarden en Sjoerd de Jong Leeuwarden 1-5 en 2-6; 9. Marten Bergsma Minnertsga, Dylan Drent Harlingen en Hendrik Kootstra Minnertsga – 10. Remmelt Bouma Weidum, Bauke Dijkstra Easterein en Thomas van Zuiden Bolsward 5-0 en 6-0;  Tweede omloop: 2. Gert-Anne van der Bos c.s. – 4. Chris Wassenaar c.s. 5-5 en 6-6 (Chris Wassenaar c.s. wint); 6. Tjisse Steenstra c.s. – 8. Bauke Triemstra c.s. 5-2 en 6-4; 9. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Marten Bergsma c.s. – 4. Chris Wassenaar c.s. 4-5 en 4-6; 6. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Finale: 6. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Chris Wassenaar c.s. 5-3 en 6-2.

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juli 5, 2021 20:55
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Dirk Lei

    Dirk Lei

    Klaas Thomas is de naam van de kaatsvereniging van Anjum. Kaatsvereniging van Paesens-Moddergat heet Thomas Prins

    Bekijk Artikel
  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    Bekijk Artikel
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel