Formatie Marten Bergsma veel te sterk in Sint Annaparochie

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 12, 2020 17:07

Formatie Marten Bergsma veel te sterk in Sint Annaparochie

De formatie van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra behaalde zaterdag op de vrije formatiewedstrijd van kaatsvereniging Sint Anne Drie Spul is Ut de zesde zege van het seizoen. Het was een finale van twaalf in een dozijn. Geen spanning en weinig tot de verbeelding sprekende zaken. Marten Bergsma sloeg weer geweldig op en zijn maten in het perk lieten weinig steken vallen. Bijna zonder slag of stoot denderde de formatie naar de drie spel. Allen het eerste bordje was niet voor Bergsma c.s. maar daarna was er geen houden meer aan.

In een zeer eenzijdife finale bleef de formatie van Gert-Anne van der Bos op een spel staan. Op 5-2 en 6-6 miste de opslager het perk.Met slechts veertien punten tegen liep trio Bergsma uit naar een 5-1 voorsprong. Een kleine serie missers van Bergsma gaf Van der Bos nog een bordje maar op 5-2 en 6-6 miste Van der Bos wederom het perk.Van de 36 verzamelde punten kreeg trio Van der Bos er 18 cadeau en de overige achttien punten oftewel de negende winnende slagen kwamen op naam van Van der Bos 8, Triemstra 6 en Steenstra 4 punten. Het verschil zat hem deze keer duidelijk in het perk waarin Triemstra en Steenstra bepaald niet uit de verf kwamen. Bij Steenstra lukt bijna niets meer. Op naar 2021! Komt bij dat Van der Bos veel te kleine kaatsen moet verdedigen en dat komt de zuiverheid niet ten goede!

Marten Bergsma werd koning van de partij!

Was de finale een fluitje van een cent dat was wel even anders met de partij in de halve finale tegen Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Patrick Scheepstra. Dit met veel elan kaatsend partuur was niet minder dan de gelouterde formatie en liep ondansk een schutterende scheidsrechter uit naar een 5-2 en 4-0 voorsprong. De finale leek binnen handbereik maar vanaf dat moment toen de gedachte boven kwam drijven van: dit kunnen wij winnen was het einde oefening. Met slechts acht punten tegen werd trio Bauke Triemstra alsnog aan de kant gezet.

Een omloop eerder was het partuur van Youri de Groot, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar te klein voor het servet en te groot voor het tafellaken.Opslager Youri de Groot gaf wat hij met de ene hand binnen haalde net zo snel weer weg met de andere hand. Op 5-3 en 6-6 retourneede Drent vanaf de boven tot in het perk.

Trio Gert-Anne van der Bos zette Auke Boomsma c.s. met 5-2 en 6-2 aan de kant en won voor de eerste maal van trio Menno van Zwieten (vervangen door Johan van der Meulen) met 5-2 en 6-2. Van der Meulen kon het hoge tempo niet meer bijbenen na vier jaar bijna stil stand en Wassenaar was geen goede vervanger van Van Zwieten.

De kleine premie was voor trio Remmelt Bouma na drie partijen hard werken.

Op de wedstrijd in Sint Annaparochie waren maar een ‘hantsjefol’ publiek afgekomen. 137 man/vrouw passeerden de kassa.

Ondanks het verlies van de finale kwam Taeke Triemstra wel boven de 800 punten grens. Na Sint Annaparochie staat hij nu op 801 punten.

Cijfers Sint Annaparochie. Eerste omloop: 1. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra – 2. Auke Boomsma, Allard Hoekstra en Erwin Zijlstra 5-2 en 6-2; 3. Johan van der Meulen, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar – 4. Haije Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma 5-2 en 6-0; 5. Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Willem Heeringa – 6. Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Patrick Scheepstra 2-5 en 2-6; 7. Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra – 8. Youri de Groot, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar 5-3 en 6-6; Halve finale: 1. Gert-Anne van der Bos c.s. – 3. Johan van der Meulen c.s. 5-2 en 6-2; 6. Bauke Triemstra c.s. – 7. Marten Bergsma c.s. 5-5 en 0-6; Wedstrijd om de derde prijs: 2. Auke Boomsma c.s. – 5 Remmelt Bouma c.s. 5-5 en 2-6; Finale: 1. Gert-Anne van der Bos c.s. – 7. Marten Bergsma c.s. 2-5 en 6-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 12, 2020 17:07
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article
 • Wuboma

  Wuboma

  As in sporter net de einstreap hellet, dan kin hy dochs ek net winne? In hurddraver dy't fier foarleit, mar…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel