Trio Johannes van der Veen verrast met zege op favoriete formatie Gert-Anne van der Bos

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 14, 2023 20:54

Trio Johannes van der Veen verrast met zege op favoriete formatie Gert-Anne van der Bos

Het moet even slikken geweest zijn voor de huizenhoge favoriet maar de zege van Johannes van der veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra was meer dan verdient. Van der Veen sloeg geweldig op en had het perk Triemstra-Zijlstra in een ijzeren greep. Met zijn gedurfde opslag had hij veel succes trio Van der Bos. De winst mocht zeker geen verrassing worden genoemd omdat de formatie Gert-Anne van der Bos zondag in Menaam een hele matige vorm toonde. In de beide vooraf gaande partijen was het al vrouwen en kinderen eerst en dat proces zette zich voort in de finale. Na spel gelijk ging het bordje driemaal aaneen op 6-2 naar trio Van der Veen. Op 2-2 en 6-2 plaatste Van der Veen een zitbal en dat herhaalde hij op 4-2 en 6-2. Tussendoor sloeg Jorn Lars van Beem op 3-2 en 6-2 de kaats voorbij. Na 5 om 2 kwam er een kleine opleving bij het favoriete partuur door via tweemaal 6-0 in te lopen naar 5 om 4. Het werd 5 om 4 en 6-0 en de sensatie leek compleet maar drie missers op rij van Van der Veen maakte de partij weer interessant. Maar op 5-4 en 6-6 tikte Kevin Jordi Hiemstra de bal keurig voorbij de kleine kaats. Jorn Lars van Beem werd na afloop gekroond tot koning van de partij.

Trio Van der Veen bereikte de finale via een snelle partij tegen Auke Boomsma c.s. (5-0 en 6-0). In de halve finale leek de formatie van Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma heel lang de boven liggende partij. Op 5-3 en 6-6 leek de wedstrijd voor het grijpen maar Bouma miste en vervolgens werd het via een snel bordje (6-0) vijf eersten gelijk. Vervolgens kon Allard Hoekstra op 5-5 en 6-2 de kaats niet passeren.

Trio Gert-Anne van der Bos startte met een zege op de formatie van Marten Bergsma, Jacob Wassenaar (invaller voor Dylan Drent) en Hendrik Kootstra. Het passeren van de kaats door Erwin Zijlstra op 2-1 en 6-6 was de voorbode voor verder succes. Via 5-2 werd het nog 5-3 maar op 5-3 en 6-4 sloeg Erwin Zijlstra boven.

In de strijd om de premie of niets was de formatie van Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jelmer Miedema de tegenstander. Het was een draak van een partij waarin 24 missers werden geteld met Van der Bos als koploper met 12 stuks waar dan weer tegenover stond dat hij 13 maal het perk Dijkstra-Miedema naar lucht liet happen. Maar voor de neutrale toeschouwers was het niet om aan te zien. Had niets meer met kaatsen te maken waar het spelletje ooit voor bedoeld is. 

Kleine premiewinnaar Remmelt Bouma c.s. versloeg niet de minste twee parturen in aanloop naar de halve finale. Trio Menno van Zwieten was na de zege in Franeker geen schim van haar zelf en ging met 5-3 en 6-2 roemloos richting kleedkamer. De formatie van Tjisse Steenstra verging het al geen haar beter en moest met lede ogen toe zien dat ook voor hen op 5-4 en 6-6 de finish lag met niet voorbij slaan van de kaats door een matige spelende Hans Wassenaar.

Cijfers Menaam. Eerste omloop: Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Patrick Scheepstra – 2. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar 0-5 en 6-6; 3. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar – 4. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma 3-5 en 2-6; 5. Patrick van Dellen, Thomas Dijkstra en Steven Koster – 6. Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jelmer Miedema 2-5 en 2-6; 7. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – 8. Marten Bergsma, Jacob Wassenaar en Hendrik Kootstra 5-3 en 6-4; 9. Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra – 10. Auke Boomsma, Tsjerk Elsinga en Jan Tymen Eisma 5-0 en 6-0; Tweede omloop: 2. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Remmet Bpuma c.s. 4-5 en 6-6; 6. Corné Tuinenga c.s. – 7. Gert-Anne van der Bos c.s. 3-5 en 6-6; 9. Johannes van der Veen staand nummer; Halve finale: 9. Johannes van der Veen c.s. – 4. Remmelt Bouma c.s. 5-5 en 6-4; Finale: 7. Gert-Anne van der Bos c.s. – 9. Johannes van der Veen c.s. 4-5 en 6-6.     

l     

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 14, 2023 20:54
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel