Trio Van der Bos ongenaakbaar op Sonnenborgh

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 5, 2020 18:07

Trio Van der Bos ongenaakbaar op Sonnenborgh

Op Sonnenborgh was zondag de aftrap van een verlaat kaatsseizoen. De reden wel bekend: de corona. Dat er toch nog gekaatst kan worden stemde de ruim 185 opgekomen liefhebbers tot volle tevredenheid. Maar dat was het dan ook wel. Dat er maar 250 man/vrouw aanwezig mogen zijn is natuurlijk teleurstellend. Er hadden best nog eens 250 liefhebbers bij gekund met in achtneming van de anderhalve meter regeling. Dat is spijtig. De wedstrijd van zondag is de opmaat van wat er de toeschouwers dit jaar nog te wachten staat. 250 toeschouwers en meer niet binnen de lijnen. Wie eerst komt wie eerst maalt! Kaatsen anno 2020.

Het blijft natuurlijk een slecht aftreksel van de partijen waar de toeschouwers altijd ruim op afkomen. Het was dan maar een trainingspartijtje tussen de vier uitgenodigde hoofdklasse parturen maar aan het eind van de dag was de winst toch weer voor trio Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra.

Vier parturen hadden de uitnodiging om een soort clinic te houden geaccepteerd t.w.: Gert-Anne van der Bos c.s, Menno vanm Zwieten c.s, Bauke Triemstra c.s. en Enno Kingma c.s.

De parturen konden tweemaal kaatsen en de loting op het veld had uitgewezen dat trio Gert-Anne van der Bos Bauke Triemstra c.s. als tegenstander had gekregen en trio Enno Kingma mocht het opnemen tegen het het partuur van Menno van Zwieten.

Bauke Triemstra c.s. kwam met 6-2 voor in het eerste eerst maar vijf achtereenvolgende missers van opslager Bauke Triemstra zette de deur wijd open voor het oppermachtige partuur van Van der Bos. Van der Bos sloeg ouderwets sterk op en aan de andere kant was de opslag van Bauke Triemstra c.s.  de zwakke schakel. Trio Bauke Triemstra waar Hendrik Kootstra Pieter Jan Plat verving kreeg in totaal  16 punten waarvan vier op eigen kracht. Op 5-0 en 6-4 sloeg Tjisse Steenstra de bal boven.

Trio Menno van Zwieten liep tegen Enno Kingma c.s.naar een snelle 4-0 voorsprong voordat Kees van der Schoot op 4-0 en 4-6 via een bovenslag iets terug kon doen. Opslager Enno Kingma pakte een zitbal op 4-1 en 4-6 nog een bordje maar toen was de koek op. Op 5-2 en 6-2 plaatste Menno van Zwieten zijn zevende zitbal in deze partij.

De finale ging dus tussen trio Gert-Anne van der Bos en Menno van Zweten c.s. Ook duidelijk de twee sterkste parturen van zondag. Menno van Zwieten pakte het eerste bordje door een fraaie zitbal op schone zes maar daarna was het alles trio Van der Bos wat de klok sloeg. Waarbij driemaal op zes gelijk het bordje naar de grootverdieners ging. Op 1-1 en 6-6 had Hiemstra geen antwoord op de opslag van Van der Bos. Op 2-1 en 6-2 sloeg Van Zwieten kwaad op. Op 3-1 en 6-6 Van Zwieten weer buiten na een 6-4 voorsprong en op 4-1 en 6-6 sloeg Taeke Triemstra boven. Partuur Van Zwieten kwam nog even terug in de partij maar daarna gaf opslager Van Zwieten de partij cadeau met drie missers. Vervolgens sloeg Taeke Triemstra op 5-3 en 6-0 voor de derde maal boven. Opslager Van Zwieten was hier de grote verliezer met maar liefst 12 missers.

Hoewel het maar een trainingswedstrijd was is wel duidelijk dat de parturen van Van der Bos en Van Zwieten ver boven de rest uitsteken al deed de rest nog niet mee. De trainingsarbeid van trio Van der Bos is toch niet voor niets geweest.

Zaterdag en zondag gaat het circus naar Morra en Bolsward. Wat daarna komt is of was nog in nevelen gehuld.     

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 5, 2020 18:07
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel