Formatie Ilse Tuinenga deelt eerste klap uit!

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 11, 2020 18:53

Formatie Ilse Tuinenga deelt eerste klap uit!

Het partuur van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia deelde zaterdagmiddag in Morra de eerste tik uit op de vrije formatie wedstrijd van kaatsvereniging Warber Bliuwe. In een finale waarin de stukken er bepaald niet van afvlogen waren ze te sterk voor het verrassende drietal van Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum. Trio Ilse Tuinenga zwaar favoriet liep snel naar een 3-1 voorsprong maar duidelijk was wel dat de fleur er bij Tuinenga c.s. wat af was. De instelling was heel anders dan in de halve finale tegen Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra. Het heilige vuur was een waakvlam geworden. Passeren van de kaats door Jeska Terpstra op 3-1 en 6- zorgde bijna voor de aansluiting die er kwam op 4-3 en 2-6 met passeren van de kaats door Martzen Deinum.  Net op tijd kreeg trio Ilse Tuinenga weer grip op de partij en de eerste misser van Sietske Okkema op 4-4 en 6-4 zorgde voor opluchting. Op 5-4 en 6-2 miste Okkema nogmaals het perk

Ilse Tuinenga c.s. had in de aanloop naar de finale met twee vingers in de neus gewonnen van Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Jennie Terpstra. (5-1 en 6-2).

Nee, de eerste confrontatie met Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra bracht wel het vuur in de partij. Er stonden of staan nog wel enkel rekeningen open en dat was te merken. Trio Ilse Tuinenga kwam voor met 1-0 en later 2-1. Margriet Bakker sloeg prima van zich af en de andere twee dames maakten weinig fouten. De misser van Nynke Sijbrandij op 3-2 en 6-6 was dodelijk. Er werd bijna niets meer weggegeven en op 5-2 en 6-0 zat het avontuur er voor trio Nynke Sijbrandij al weer op.

Het premiewinnende partuur zegevierde eerst met 5-3 en 6-0 over Anna-Brecht Bruinsma, Rixr Wijnia en Harmke Siegersma om vervolgens met 5-3 en 6-0 toch wel verrassend te winnen van Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol.

In de strijd om het derde geld tussen Nynke Sijbrandij c.s. en Tineke Dijkstra c.s. werd dat beslist op 5-4 en 6-2 in het voordeel van Nynke Sijbrandij c.s.

Cijfers Morra: 1. Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra – 2. Andrea Kroes, Sigrid de Jong en Marije Hellinga 5-0 en 6-0. 3. Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Jennie Terpstra – 4. Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia 1-5 en 2-6; 5. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol – 6. Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma 5-3 en 6-0; 7. Anna-Brecht Bruinsma, Rixt Wijnia en Harmke Siegersma – 8. Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum 3-5 en 0-6; Halve finale: 1. Nynke Sijbrandij – 4. Ilse Tuinenga 2-5 en 0-6; 5. Tineke Dijkstra c.s. – 8. Sietske Okkema c.s. 3-5 en 0-6; Om de derde prijs: 1. Nynke Sijbrandij c.s. – 5. Tineke Dijkstra c.s. 5-4 en 6-2; Finale: 4. Ilse Tuinenga c.s. – 8. Sietske Okkema c.s. 5-4 en 6-2.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 11, 2020 18:53
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Pieter Klaas Goodijk

  Pieter Klaas Goodijk

  Pieter van Althuis heeft volkomen gelijk. De ranking is overbodig. Met een gedegen T.C. kan je alles in de juiste…

  View Article
 • Pieter van Althuis

  Pieter van Althuis

  Ik fien al jirren dat de ranking net klopt... IT hiele Ier trochtelle docht mear rocht oan de minsken, lees…

  View Article
 • Johan van Seijst

  Johan van Seijst

  De Pc gaat door wel met 2,000 minder zitplaatsen. Gisteravond vergaderd met de burgemeester van de Waadhoeke.

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel