Eindelijk! We zijn los!

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 2, 2020 21:54

Eindelijk! We zijn los!

Eerste ledenpartij kaatsvereniging Bolsward groot succes!

We hebben er lang op moeten wachten, maar op woensdagavond 1 juli was het eindelijk zover. De eerste ledenwedstrijd van 2020 van kaatsvereniging Bolsward. Nadat begin juni bleek dat ledenwedstrijden weer mogelijk waren, deze half juni werden verboden, kregen we op de morgen van 1 juli toestemming van de gemeente om toch de geplande ledenpartij te houden. De kantine en het terras waren coronaproof gemaakt, zodat de wedstrijd mocht worden gehouden. Een compliment aan de kaatsers en het publiek dat zij zich zo prima aan de regels hebben gehouden. Hulde hiervoor!

Aan de wedstrijd, mede mogelijk gemaakt door Primera Bolsward deden maar liefst 42 kaatsers en kaatssters mee. De kaatsers waren ingedeeld in vijf klassen, ieder kaatste drie keer met verschillende maten en aan het einde van de wedstrijd werd per klasse een klassement opgemaakt.

De eerste prijs was een zilveren vijftig guldenmunt. De andere prijzen bestonden uit waardebonnen van de Primera en een boeket `bloemen´ van Primera.

Heren A

In deze klasse was er niemand die al zijn drie partijen wist te winnen. De eerste prijs in deze klasse was voor Jelle Cnossen. Hij won twee van zijn drie wedstrijden en verloor er eentje met 5-5 en kwam zo op 19 punten. Tweede werd Peter van Zuiden, die een wedstrijd won en twee verloor met 5-5 en zo op 17 punten uitkwam, vlak voor Julian Faber die ook op 17 punten uitkwam, maar een eerst meer tegen kreeg.

Heren B

In de B-klasse waren er maar liefst 3 kaatsers die al hun drie partijen winnend afsloten, zodat het aantal tegen-eersten de beslissing moest geven. Winnaar werd Douwe Leijenaar met 8 eerste tegen. Tweede werd Jouke Tilstra die 10 eersten tegen kreeg en derde met 12 eersten tegen Jaap van der Wal. Er was in deze klasse nog een vierde prijs voor Leo Bekema die kwam tot 18 punten.

Heren C

De bijzonderheid van deze klasse dat de enige vrouw in het gezelschap kwam tot drie overwinningen. Chris Lemke ging met de krans naar huis. Twee werd Thijs Galema met 19 punten voor en derde Cor Knol met 18 punten.

Jongens

Net als bij de Heren A was er in deze klasse niemand die drie partijen wist te winnen. Wel waren er twee jongens met twee overwinningen en beide met een verliespartij op 5-5. De winnaar werd Stefan Yska met 11 eersten tegen en de tweede prijs ging naar Christiaan Wijnia met 15 eersten tegen.

Meisjes

Noa Elzinga en Rixt Blanke wonnen beiden al hun drie partijen zodat het aantal tegen eersten beslissend werd. Noa kreeg 7 eersten tegen en Rixt 8, zodat de krans voor Noa was. Er was nog een derde prijs voor Ingeborg Brattinga met 17 punten voor.

Al met al een geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is. De volgende partij is op 12 juli de Heren hoofdklasse en op 19 juli staat het pearkekeatsen op het programma.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 2, 2020 21:54
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel