De FNP stelde vragen aan de gemeente Waadhoeke over Corona beleid. Vrijdag was daarop al het antwoord van de gemeente.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 11, 2020 18:47

De FNP stelde vragen aan de gemeente Waadhoeke over Corona beleid. Vrijdag was daarop al het antwoord van de gemeente.

Onderstaand de antwoorden op de fragen fan de FNP over kaatsen Rie. 

 1. Is de gemeente ‘n deur de kaatsbond bedoelde autoriteit en deur de KNKB útnoadigd foor ‘n gesprek? Lezen: “Wij hawwe as keatsbûn faak oanjûn om tafel te wollen mei de autoriteiten.”

Sportzaken heeft vooral ambtelijk veel contact gehad met de bond. De bond is steeds geïnformeerd over de meest recente ontwikkelingen. Sportzaken heeft provinciaal aandacht gevraagd voor specifieke vragen van de bond. De kaatsbond heeft geen contact gehad met de afdeling Veiligheid & VTH over de coronamaatregelen.  De burgemeester heeft n.a.v. berichten in de krant contact gezocht met de voorzitter. Er is een goed gesprek gevoerd en de lucht is geklaard.

 • Welke stringe aisen binne deuze kaatsferening steld. En wike die ok ôf fan deur de gemeente an ândere organisasys op te lêgen regelgeving in ferband met de korona.

Aanvullend op de reguliere evenementenprocedures is er nu een extra stap: de COVID-19 toets. Vanwege COVID-19 moet de organisator van een (sport)evenement kunnen aantonen op welke manier invulling wordt gegeven aan de landelijke algemene regels van het kabinet (1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen, maximaal aantal bezoekers). De gemeente heeft de kaatsvereniging Ried gevraagd een coronaplan te maken. In dit plan moet o.a. worden aangegeven hoe een terrein wordt ingericht, hoe er voor wordt gezorgd dat bezoekers elkaar niet kruisen en de afstand bewaard kan blijven, hoe het gebruik van de sanitaire voorzieningen is geregeld, welke hygiënemaatregelen worden getroffen, hoe het toezicht is geregeld. Alle organisatoren van evenementen moeten nu een coronaplan indienen bij hun aanvraag. De Kaatsvereniging in St. Annaparochie heeft inmiddels een goed coronaplan ingediend voor de wedstrijden op 18 en 19 juli. Ook de organisatie van het Fierljeppen in Winsum is inmiddels bezig met het maken van een coronaplan.

 • Is de regelgeving in Waddenhoek âns as de regelgeving in ândere gemeentes.

De regelgeving in Waadhoeke wijkt niet af van de regelgeving in andere gemeenten. Het gaat om landelijke regels die verwerkt zijn in de noodverordening van de Veiligheidsregio Fryslân. De Veiligheidsregio Fryslân heeft een regionaal handelingskader opgesteld waarin richtlijnen zijn opgenomen om een evenement ‘coronaproof’ te kunnen houden.  De gemeenten in Fryslân hebben in een overleg afgesproken deze richtlijnen te hanteren.

 • Wykt  de regelgeving in Waddenhoek ok ôf fan landelike regelgeving.

Het gaat om landelijke regelgeving opgenomen in de landelijke model noodverordening COVID-19. De regelgeving in Waadhoeke wijkt hier niet van af.

 • Is ‘t de gemeente bekind weran Rie niet foldoen kin om die kaatswedstriid te organiseren?

Het is de gemeente onbekend waaraan de kaatsvereniging van Ried niet kan voldoen met betrekking tot de kaatswedstrijden. Afgelopen maandag is er contact geweest met de Kaatsvereniging en is uitgelegd waaraan een plan moet voldoen met betrekking tot de huidige maatregelen. Vanuit de media hebben wij begrepen dat er komende zondag geen kaatswedstrijd zal worden georganiseerd te Ried. De kaatsvereniging heeft hier verder geen contact meer over gehad met de gemeente.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 11, 2020 18:47
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Sieds Rienks

  Sieds Rienks

  Taeke Troelstraweg heeft de Oldehovedag 7x gewonnen en niet 6x zoals vermeld werd. Hij staat achter Sjouke Helfrich en Taede…

  View Article
 • Pieter Breuker

  Pieter Breuker

  Oars as Jan Braaksma yn syn Kweapraat fan 0408 tinkt, wienen ekstremen yn it bedroch mei de nap ûnder alle…

  View Article
 • Pieter Breuker

  Pieter Breuker

  Yn syn lêste Kweapraat komt Jan Braaksma op myn opmerkingen oer de nap. No gong it my dêrby net sasear…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel