Britt, Jelly en Fiera na “Thriller finale” op kaatsveld “de Tsiene” bij kaatsvereniging Marsum in de kransen 

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma september 8, 2024 18:04

Britt, Jelly en Fiera na “Thriller finale” op kaatsveld “de Tsiene” bij kaatsvereniging Marsum in de kransen 

Het is zaterdag 7 september als de dames hoofdklas voor de een na laatste keer dit seizoen de kaatstas en kaatsschoenen weer hebben ingepakt om af te reizen naar kaatsveld “de Tsiene” in Marsum tegenover het prachtige Popta slot. De vrijwilligers van kaatsvereniging “Marsum” hebben tijdens de Marsumer Merke weer alle registers open getrokken en een prachtige arena gebouwd voor hun kaatsweekeinde met de dames op de zaterdag en de heren op de zondag. De dag begon onder een grijs wolkendek maar naar mate de dag vorderde klaarde het op en werd het een prachtige kaatsdag met veel publiek om de rand van het veld. Kaatsvereniging Marsum organiseerde op deze mooie dag een door elkaar loten wedstrijd. Op het einde van de opgave stonden er 25 dames op papier en deze werden verdeeld over 8 volledig parturen en een losse dame waar bij geloot werd. Ondanks dat sommige uitslagen misschien een groot verschil aangeven werd er fel gestreden om elke centimeter gras en elke 2 punten aan de telegraaf. Onder leiding van de heer M. Fijma werden de eerste ballen door de dames opslagers om klokslag 11:00 naar de perken gestuurd. Het was fantastisch voor elkaar in Marsum alle lijnen bezet, blokje lopers en telegrafisten. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie kaatsdag.

Rixt Fokkema was deze dag via het lot gekoppeld aan Lisanne Scharringa en Senne Idsardi. Zij betraden als eerste de arena waarin ze de strijd aangingen met het partuur van Anna Ennema, Corrie Kroondijk en Manon Scheepstra. Het beloofde een mooie strijd te gaan worden wanneer gelijk het eerste te verkaatsen bordje op de 6-6 beslist dient te worden. Als Manon de opslag mag verzorgen op dat moment en een prachtige zitbal weet te plaatsen nemen zij de leiding in handen. Rixt en haar maten proberen gelijk de aansluiting te herstellen maar zien de achterstand verder oplopen wanneer Anna het perk van Lisanne en Senne met lege handen achterlaat op de 0-1 2-6. De strijd is er niet minder om want voor de 2de keer in 3 verkaatste eersten is daar wederom de 6-6 waarop de beslissing dient te vallen. Als het vizier van Rixt niet op scherp staat en de bal buiten het perk beland op de 0-2 6-6 loopt het onderlinge verschil verder op naar de 3 eersten. Beide parturen halen deze dag alles uit de kast maar Anna lijkt met Corrie en Manon elke keer op de belangrijke momenten toe te slaan waardoor zij de touwtjes stevig in handen houden.

Voor de 2de keer in deze onderlinge strijd is het Anna die weer weet toe te slaan als zij het perk van Lisanne en Senne weer met lege handen laat staan en een zitbal plaatst op de 0-3 0-6. Eindelijk lijkt de partij als nog op gang te komen als Rixt samen met Lisanne en Senne hun eerste bordje aan de telegraaf weten te hangen door het goede werk van Rixt als zij de kaats weet te behouden op de 0-4 6-4. Zij proberen de aansluiting te herstellen maar kunnen niet voorkomen dat Anna hun 5de eerst aan de telegraaf weet te hangen als zij met haar opslag weet te voorkomen dat het perk van Lisanne en Senne de kaats weet te passeren op de 1-4 4-6. De strijd is er niet minder om want voor de 3de keer is daar de 6-6 waarop de beslissing dient te vallen. Als Rixt en Senne even van opslag zijn gewisseld mag Senne de opslag verzorgen en als zij het perk van Corrie en Manon met lege handen laat staan op de 1-5 6-6 is daar hun 2de eerst. De inhaalrace zal echter te laat komen want Rixt, Lisanne en Senne moeten de handdoek gooien op de 2-5 2-6 wanneer de bal uit de hand van Senne te veel snelheid mee krijgt en over het perk heen vliegt.

Roelie Kroondijk vormde deze dag een partuur met Noelle Hiddinga en Foke Jill Bakker en zij stonden op de eerste omloop tegenover de formatie van Britt Joustra, Jelly Hiemstra en Fiera de Vries. Het werd een prachtige strijd. Het eerste te verkaatsen bordje verschijnt aan de zijde van Britt en haar maten als Roelie er niet in slaagt om de bal de goede richting mee te geven en deze net buiten de lijnen beland op de 4-6. De balans keert echter al snel weer terug in deze partij als ditmaal Roelie weet toe te slaan met haar opslag zij weet een prachtige zitbal te plaatsen op de 0-1 6-4 en daarmee hun partuur weer langszij te brengen. Het blijft stuivertje wisselen aan het begin van de partij met het binnenhalen van de bordjes want als Britt de bal zo naar het perk weet te sturen dat Foke Jil deze niet goed weet te verwerken op de 1-1 4-6 en de bal over de kwaadlijn vliegt neemt partuur Brit de leiding weer in handen. Het lijkt er vervolgens op dat Britt, Jelly en Fiera het heft in handen weten te nemen als het verschil verder oploopt door een prachtige zitbal van Britt op de 1-2 2-6. De strijd blijkt verre van gestreden want voor het eerst dient in deze partij de beslissing te vallen op de 6-6. Als Foke Jill goed onder de bal stapt en de kaats weet te passeren op de 1-3 6-6 is de aansluiting hersteld.

Het evenwicht in deze mooie strijd keert vervolgens terug als Roelie de opslag mag verzorgen op de 2-3 6-2 en een prachtige zitbal weet te plaatsen. Het zevende eerst in een onderlinge strijd wil nog wel eens voor een ommekeer of doorbraak zorgen. Het is een zwaar bevochten eerst beide parturen blijven aan elkaar gewaagt tot aan de 3-3 6-6. Het is Fiera die het zevende eerst weet binnen te slepen als zij de bal vanaf de boven tot in het perk weet te retourneren. Beide parturen geven de strijd niet zonder slag of stoot op waardoor voor de 4de keer het evenwicht terug keert in deze spannende strijd want het is Roelie die samen met Noelle en Foke Jill weet toe te slaan op de 4-3 0-6. Het lijkt erop dat wie als eerste het 5de bordje weet te bereiken er wel eens met de winst vandoor zou kunnen gaan. Britt mag op dat moment de bal richting het perk sturen en wanneer zij dat op zo’n wijze weet te doen dat Noelle deze niet goed weet te verwerken de bal vliegt over de kwaadlijn op de 4-4 6-6 is daar het 5de eerst voor Britt, Jelly en Fiera. Zij geven dit niet meer uit handen en weten de 2de lijst in Marsum te bereiken wanneer Fiera de boven weet te vinden op de 4-5 4-6.

In de 3de partij van de eerste omloop in Marsum staat Moniek Lootsma samen met Jeska Terpstra en Gerde Lycklama a Nijeholt tegenover het partuur van Annet de Haan, Marsha Broersma en Noa Elzinga. Het beloofd een mooie strijd te gaan worden want gelijk het eerste te verkaatsen bordje dient op de 6-6 te worden verkaatst. Als Annet de bal naar het perk mag sturen en zij er niet in slaagt om deze binnen de lijnen te houden gaat het eerste bordje naar Moniek en haar maten. De vliegende start is voor de formatie van Moniek want zij weten gelijk een gaatje te slaan door het goede werk van Jeska zij weet vanaf de boven de bal tot in het perk te retourneren op de 1-0 6-4. Langzaam maar zeker lijkt ook hier de wedstrijd echt op gang te komen wanneer de formatie van Annet het eerste bordje aan de telegraaf weten te hangen als zij de kaats weten te behouden op de 2-0 4-6. Zij slagen er echter niet in om de balans op dat moment terug te brengen in de wedstrijd want door het goede opslag werk van Moniek zij weet een prachtige zitbal te plaatsen op de 2-1 6-0 loopt het onderlinge verschil weer verder op. De strijd is echter verre van gestreden want de spanning keert terug als ditmaal Moniek er niet in slaagt om de bal de goede richting mee te geven en de bal buiten het perk beland op de 3-1 4-6.

Het is een mooie strijd die weer in balans komt door het goede werk van Annet zij weet de bal te onderscheppen in het tussenspel en deze te retourneren tot in het perk op de 3-2 4-6 waardoor het weer gelijk is. Het belangrijke zevende eerst wil nog wel eens voor een doorbraak of ommekeer zorgen. Het is Annet die samen met Marsha en Noa voor het eerst de leiding over weten te nemen door het goede opslag werk van Annet als zij een prachtige zitbal weet te plaatsen op de 3-3 4-6. Beide parturen weigeren de strijd op te geven en blijven knokken voor elke 2 punten aan de telegraaf waardoor het evenwicht terug keert op de 4-4 door een prachtige zitbal van Moniek op de 3-4 6-4. Het is een spannende strijd waarin Noa als eerste weet toe te slaan door de bal te keren voor de kaats op de 4-4 2-6. In het laatste eerst halen beide parturen nog een keer alles uit de kast waardoor de beslissing valt op de 6-6. Er ligt dan een kaats tussen de middellijn en de voorlijn in en wanneer Marsha de kaats weet te passeren gaan zij met een 4-5 6-6 overwinning naar de 2de omloop in Marsum.

In de laatste partij van de eerste omloop bij kaatsvereniging Marsum staat er meer op het spel dan een plekje op de 2de lijst want de winnaar van deze onderlinge confrontatie heeft daar een staand nummer en gaat daardoor als eerste naar de ½ finale van deze door elkaar loten. Iris Veltman betreed deze dag samen met Larissa Smink en Gerbrich Koster de arena om de strijd aan te gaan met Louise Krol, Anouk Smink en Jeldau Koopmans. Het is een prachtige dag in Marsum waar heel veel eersten pas op de 6-6 beslist werden. Zo ook in deze onderlinge strijd want gelijk in het openingseerst bereikt de telegraaf de 6-6. Als Iris een prachtige zitbal weet te plaatsen op het perk van Anouk en Jeldau nemen zij de leiding. Beide parturen zijn zeer goed aan de wedstrijd begonnen en geven elkaar niets toe want voor de 2de keer op rij is daar weer de 6-6. Het is Jeldau die de bal achterin het perk krijgt op dat moment maar als zij deze niet goed weet te verwerken en de bal op de 1-0 6-6 over de kwaadlijn vliegt is daar de 2-0 voorsprong voor partuur Iris. Langzaam maar zeker lijkt ook hier de strijd echt op gang te komen wanneer Louise de kaats weet te behouden op de 2-0 0-6. Als Iris, Larissa en Gerbrich er niet in slagen om de voorsprong vast te houden keert het evenwicht terug in de wedstrijd door het goede opslag werk van Louise als zij een prachtige zitbal weet af te leveren op de 2-1 6-6. De strijd is daarmee weer geheel open.

Via een zeer snel verkaatst bordje weet Iris samen met haar maten wederom toe te slaan en op voorsprong te komen als zij zelf de bal tot in het perk weet te retourneren op de 2-2 6-0. Het werd de klapper van de eerste lijst in Marsum waarin beide parturen alles uit de kast haalden. Voor de 2de keer keert de balans terug in de wedstrijd door het goede werk van Louise aan de opslag als zij een prachtige zitbal weet te plaatsen op de 3-2 0-6. Er wordt fel gestreden om elke centimeter gras en elke 2 punten aan de telegraaf waardoor het 7de eerst op de 6-6 beslist dient te worden. Als Larissa op de goede plek staat en de bal tot voor de kaats weet te retourneren komen zij op een 4-3 voorsprong te komen. Als Louise samen met Anouk en Jeldau even geen passend antwoord weten te vinden loopt het verschil verder op wanneer de formatie van Iris weer weet toe te slaan ditmaal op de 3-4 0-6 en daarmee als eerste het 5de bordje aan de telegraaf weten te hangen. Het blijft een boeiend gevecht want de formatie van Louise weigert de strijd op te geven en er gloort weer wat hoop aan het einde van de horizon als Anouk hun 4de eerst weet binnen te halen door de kaats te passeren op de 5-3 2-6.

Er lijkt niets aan de hand te zijn voor Iris en haar maten maar als zij er niet in slagen om de wedstrijd in het slot te gooien weet Jeldau de spanning weer terug te brengen als zij de boven weet te vinden op de 5-4 4-6. Het werd een prachtig slot in deze laatste boeiende partij van de eerst omloop in Marsum. Iris lijkt met Larissa en Gerbrich als nog de beste papieren te hebben als zij op wedstrijd punt komen op de 5-5 6-2. Zij slagen er echter niet in om de winst veilig te stellen. Via een buitenslag van Iris en een bovenslag van Anouk wordt een volle telegraaf bereikt de 5-5 6-6. Het komt dus op de laatste slag aan. Als Jeldau goed onder de bal weet te stappen en de boven weet te vinden gaat het partuur van Louise, Anouk en Jeldau als laatste naar de 2de lijst en zich via een staand nummer als eerste voor de ½ finale weet te plaatsen.

Yannah Palma stond aan het begin van de dag als enigste op de lijst en moest dus even in de wachtkamer om te kijken wie haar maten zouden gaan worden op de 2de lijst want het partuur van Yannah had een staand nummer op de eerste lijst en kwam dus pas op de 2de omloop in actie. Yannah vormt uiteindelijk samen met de bijgelote Lisanne Scharringa en Foke Jill Bakker een formatie die vervolgens de arena betraden om de strijd aan te gaan met het partuur van  Anna Ennema, Corrie Kroondijk en Manon Scheepstra. Het partuur van Anna Ennema gaat goed uit de startblokken want zij weten dankzij de retourslag van Corrie tot in het perk op de 4-6 de leiding te nemen. De vliegende start in deze onderlinge strijd is voor Anna en haar maten wanneer voor de 2de keer Corrie weet toe te slaan als zij dit keer goed onder de bal weet te stappen en de boven weet te vinden op de 0-1 4-6.

Het partuur van Yannah haalt alles uit de kast om grip op de wedstrijd te krijgen maar zij zien al hun pogingen op niets uit lopen waardoor het onderlinge verschil blijft oplopen via een zeer snel verkaatst eerst weet Anna toe te slaan met haar opslag op de 0-2 0-6 als zij een zitbal weet te plaatsen op het perk van Lisanne en Foke Jill is het opgelopen naar de 3 eersten. Kansen zijn er wel voor Yannah, Lisanne en Foke Jill maar de formatie van Anna weet elke keer op de belangrijke momenten toe te slaan waardoor zij als eerste het 4de eerst weten te bereiken als de uitgeslagen bal van Lisanne over de kwaadlijn vliegt op de 0-3 2-6. De formatie van Yannah, Lisanne en Foke Jill probeert van alles om het ritme van partuur Anna te breken. Zij kunnen echter niet voorkomen dat Manon hun 5de bordje aan de telegraaf weet te hangen als zij de bal voor de kaats weet te keren op de 0-4 4-6. De strijd is dan gestreden want Anna, Corrie en Manon komen niet meer in de problemen en weten de winst veilig te stellen als het vizier van Foke Jill niet op scherp staat en de bal buiten het perk beland op de 0-5 4-6. In de laatste onderlinge strijd op de 2de omloop in Marsum staat er veel op het spel het is in principe alles of niets want wie er in slaagt om deze partij te winnen plaatst zich als laatste voor de ½ finale waardoor ze een staand nummer hebben en daarmee automatisch als eerste doorgaan naar de finale van deze een na laatste wedstrijd van het seizoen. Britt Joustra begint deze strijd samen met Jelly Hiemstra en Fiera de Vries aan de zijde van de opslag en zij gaan de strijd aan met het partuur van Annet de Haan, Marsha Broersma en Noa Elzinga.

Het beloofd weer een mooie strijd te gaan worden want het eerst te verkaatsen eerst dient op de 6-6 te worden beslist. Als het vizier van Britt niet op scherp staat en de bal buiten het perk beland neemt partuur Annet de leiding. De telegraaf keert al snel weer terug in balans wanneer ditmaal het vizier aan de zijde van Annet niet goed staat afgesteld op de 0-1 6-6 en buiten het perk beland. Het is een prachtige strijd want voor de 3de keer op rij is daar de 6-6 aan de telegraaf en als Britt met haar opslag er in slaagt om de kaats te behouden nemen zij een 2-1 voorsprong. Britt, Jelly en Fiera zijn zeer goed aan deze partij begonnen en weten de voorsprong uit te bouwen wanneer Fiera de kaats weet te passeren op de 2-1 6-4. De strijd is net als in voorgaande partijen nog lang niet gestreden want Annet kruipt met Marsha en Noa dichter en dichter bij wanneer de opgeslagen bal van Fiera voor het perk beland op de 3-1 4-6. De telegraaf keert weer terug in balans als voor de tweede keer op rij de opslag Fiera even in de steek laat als ditmaal de bal over het perk vliegt op de 3-2 4-6.

Het belangrijke zevende eerst wil nog wel eens voor een doorbraak of ommekeer zorgen. Als Annet de opslag mag verzorgen op de 3-3 6-4 en deze bal te kort blijkt te zijn en voor het perk beland is daar de voorsprong voor Britt, Jelly en Fiera. De strijd is er niet minder om Annet en Noa ruilen dan ook nog even van opslag om weer grip op de wedstrijd te krijgen, het eerst dient uiteindelijk op de 6-6 te worden beslist als het vizier van Noa niet op scherp staat en de bal buiten het perk beland op de 4-3 6-6 loopt het verschil op naar de 5-3. Annet, Marsha en Noa slagen er niet meer in om het tij te keren en moeten uiteindelijk de winst laten op de 5-3 6-0 als de opgeslagen bal van Noa buiten het perk beland. Zo plaatst het partuur van Britt zich als eerste voor de finale van deze door elkaar loten wedstrijd in Marsum dankzij een staand nummer in de ½ finale.

Wie de tegenstand gaat vormen voor Britt, Jelly en Fiera moet gaan blijken uit de ½ finale waarin Louise Krol samen met Anouk Smink en Jeldau Koopmans aan de opslag beginnen. Zij staan tegenover Anna Ennema, Corrie Kroondijk en Manon Scheepstra. Beide parturen gaan goed van start en geven elkaar niets toe aan het begin van de partij want gelijk is daar de 6-6 waarop de beslissing moet vallen en als Louise de bal zo naar het perk weet te sturen dat Corrie en Manon deze niet weten te verwerken is daar de 1-0 voorsprong. Het is een prachtige strijd waarin ook het 2de eerst op rij beslist moet worden op de 6-6. Het is Anna die de opslag mag verzorgen op dat moment en als de bal te weinig snelheid mee krijgt is daar de 2-0 voorsprong voor partuur Louise. Anna, Corrie en Manon proberen grip op de wedstrijd te krijgen maar zien de achterstand verder oplopen als de opgeslagen bal van Anna buiten het perk beland op de 2-0 6-2. Voor de 3de keer in 4 verkaatste eersten moet de beslissing vallen op de 6-6 het is een zeer spannende en boeiende strijd.

Het is Anna die het bordje voor hun partuur weet binnen te slepen en daarmee de achterstand terug weet te brengen tot de 3-1. Spanning zit er volop in deze partij want de 6-6 verschijnt met regelmaat van een  klok. Voor de 4de keer in 5 verkaatste eersten is daar wederom de 6-6 en wanneer Anouk op de goede plek staat en de bal voor de kaats weet te keren op de 3-1 6-6 bereiken zij als eerste het 4de bordje. Anna, Corrie en Manon halen alles uit de kast en er zijn wel degelijk mogelijkheden want het ligt allemaal heel dicht bij elkaar zeker als je kijkt naar de verkaatste eersten waar voor de 6de keer de beslissing pas valt op de 6-6. Als de opgeslagen bal van Anna niet de goede richting mee krijgt en buiten het perk beland is daar de 5-1 voorsprong voor Louise en haar maten. De strijd is dan gestreden want het is Jeldau die de finale veilig weet te stellen als zij de bal voor de kaats weet te keren op de 5-1 6-4.

Het zonnetje staat aan de bijna strak blauwe hemel in Marsum op het moment als de finale van deze door elkaar loten bij kaatsvereniging op punt staat te beginnen. Het is de een na laatste wedstrijd van het seizoen bij de dames volgende week zondag de 15de september nog de Olde Hove Partij in Leeuwarden als afsluiter. Het werd een klapper een prachtig slot van deze mooie dag in Marsum tussen het partuur van Britt Joustra, Jelly Hiemstra en Fiera de Vries die aan de opslag beginnen en de formatie van Louise Krol, Anouk Smink en Jeldau Koopmans. Beide parturen halen gelijk alles uit de kast en geven elkaar geen duimbreedte toe waardoor het eerste te verkaatsten eerst gelijk op de 6-6 beslist moet worden. Het is Fiera die de strijd weet open te breken door de bal tot in het perk te retourneren. Het is een strijd waar om elke 2 punten aan de telegraaf wordt gestreden en om elke centimeter gras. De formatie van Britt weet de voorsprong in een zeer zwaar bevochten eerst te vergroten als zij een zitbal weet te plaatsen op de 1-0 6-6. Beide parturen halen alles uit de kast en zijn zeer aan elkaar gewaagt de spanning keert terug in de wedstrijd door het goede werk van Jeldau op de 2-0 6-6 als zij de bal tot in het perk weet te retourneren.

De spanning blijft in deze mooie finale want voor de 4de keer is daar de 6-6 aan de telegraaf. Als Louise een prachtige zitbal weet te plaatsen op de 2-1 6-6 is het evenwicht terug op de 2-2. Ze geven elkaar niets toe en maken weinig fouten aan beide kanten en zo dient voor de 5de keer op rij in deze finale het eerst te worden beslist op de 6-6. Louise heeft op de 2-1 achterstand de positie van Jeldau in het achterperk overgenomen en als zij op deze 2-2 6-6 de bal achterin krijgt en deze goed weet te raken maar deze over de kwaadlijn vliegt is daar de 3-2 voorsprong voor Britt, Jelly en Fiera. Vanaf dat moment lijkt de formatie van Britt de touwtjes even in handen te nemen als zij de voorsprong weten uit te bouwen naar de 4-2 wanneer Anouk de bal op 3-2 6-4 op het lichaam plaatst van Louise. Als Louise, Anouk en Jeldau even geen passend antwoord hebben lijkt de strijd te zijn gestreden want het is Fiera die met een prachtige zitbal op de 4-2 6-4 het 5de bordje aan de telegraaf weten te hangen. Als de formatie van Britt er niet in slaagt om de deur in het slot te gooien keert in deze finale de spanning wat terug door het goede werk van Jeldau als zij de bal tot voor de kaatst weet te retourneren op de 5-2 4-6.

Via een zeer snel verkaatst eerst komt de finale weer geheel open te liggen als de opgeslagen bal van Britt buiten de perklijnen beland op de 5-3 0-6. Het is een klapper van een wedstrijd want het wordt een prachtig slotstuk van deze dag in Marsum wanneer Louise haar partuur langszij weet te loodsen als zij een prachtige zitbal weet te plaatsen op de 5-4 4-6. Het komt op het laatste te verkaatsen eerst aan wie er met de kransen vandoor zullen gaan is het Britt met Jelly en Fiera of als nog Louise met Anouk en Jeldau. Het wordt uiteindelijk een volle telegraaf de 5-5 6-6 waarop de beslissing valt. In een trik trak situatie omtrend een kaats tussen de voorlijn en de middellijn is het Britt die er zeer goed bij is en er in slaagt om als nog de kaats te passeren waarmee zij de winst in Marsum als nog weet veilig te stellen. Het is de eerste hoofdklas krans / overwinning voor Britt Joustra en Jelly Hiemstra beide mogen ook nog in de meisjes categorie kaatsen. Er stonden 3 dames in de finale in Marsum die ook nog in de meisjes categorie mogen uit komen want ook Jeldau Koopmans hoort daar bij. (Bijdrage: Henk Hempenius).

Uitslag Marsum:

1e prijs:

Britt Joustra                            Lollum

Jelly Hiemstra                        Menaam

Fiera de Vries                         Groningen

2de prijs:

Louise Krol                             Rinsumageest

Anouk Smink                         Makkum

Jeldau Koopmans                  Lollum

3de prijs:

Anna Ennema                        Sexbierum

Corrie Kroondijk                     Easterein

Manon Scheepstra                Leeuwarden

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma september 8, 2024 18:04
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Visser

    Visser

    Eens Jan, de muziek in de finale had niks met sfeer verhoging te maken en zorgde alleen maar voor afleiding!…

    Bekijk Artikel
  • Durk Bonnema

    Durk Bonnema

    As ik skriuwer wêze soe fan "Kweapraat", dan soe ik oare wurden brûke, want wurden dogge derta. Dat nimt net…

    Bekijk Artikel
  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel