Trio Menno van Zwieten krijgt zege in de schoot geworpen

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma september 1, 2024 19:19

Trio Menno van Zwieten krijgt zege in de schoot geworpen

Bij de stand 3-0 en 6-2 leek de formatie van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra hard op weg naar de eerste zege van het bijna verlopen seizoen. Via driemaal 6-4 werd het favoriete partuur van Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra bij de strot gegrepen. Op 6-4 plaatste opslager Van der Bos een zitbal. Op 1-0 en 6-4 sloeg de sterk spelende Erwin Zijlstra de kaats voorbij en op 2-0 en 6-4 sloeg dezelfde kaatser fraai boven. Een misser van Menno van Zwieten op 3-0 en en 4-2 maakte de weg naar de twee spel vrij. Hoe anders zou het lopen. Opslager Van der Bos raakte het spoor bijster en verdwaalde op een weg met vele afslagen. Wat fout kon gaan ging fout en de formatie van Menno van Zwieten zat binnen de kortste keren op rozen. Via 6-6, 6-4 en 6-2 werd de stand gelijk getrokken. Op 3-3 en 4-6 richtte Van der Bos zich nog eenmaal op met een verwoestende zitbal maar daarna was de rek helemaal uit het elastiek. Voor Triemstra en Zijlstra was het dweilen met de kraan open en op 5-4 en 6-0 sloeg Gabe-Jan van Popta voor de vijfde achtereenvolgende maal boven. Van de 64 gescoorde punten kreeg de winnaar er 36 cadeau. Een partij met in totaal 112 punten waarvan 108 behaald door directe winst. Slechts tweemaal werd er om een kaats gestreden..

Het winnende partuur zat mooi in de lijst en dat was niet voor de eerste keer dit jaar. Remmelt Bouma c.s. ging met schone telegraaf weer huiswaarts (5-0 en 4-6). Niet veel beter verging het de formatie van Peter van Zuiden met de gebroeders Kees en Pieter van der Schoot. Er waren beslist kansen maar die moeten dan wel worden verzilverd. Nu bleef de oogst beperkt tot een spel. Op 5-2 en 6-6 konden ook zij onder de verkwikkende douches.

Trio Gert-Anne van der Bos had in aanloop naar de finale geen kind aan trio Stephan Koster. Alle drie kaatsers leken verdwaald op het kaatsveld en op 5-1 en 6-0 kwam de verlossing met niet passeren van de kaats door Rick Minnesma.

André van Dellen, Pieter Jan Plat en Thomas Dijkstra hadden tot twee spel 12 punten weten te veroveren maar grepen daarna driemaal een bordje van de in slaap gesukkeld trio Van der Bos. Men werd net op tijd wakker en via 6-0 (bovenslag van Erwin Zijlstra) en 6-4 zitbal Gert-Anne van der Bos.

De halve finale tegen Bauke Triemstra, Hendrik Kootstra en Patrick Scheepstra bracht het nodig vuurwerk maar naar tweemaal 6-6 gelijk viel alles de kant uit van trio Van der Bos. Daarbij speelde achterinse Erwin Zijlstra een beslissende rol door in het laatste eerste driemaal boven te slaan. Waarmee de teller op zeven bleef staan. Op 5-2 en 6-2 was het derde geld voor trio Bauke Triemstra.

Dat lag aanvankelijk niet in de lijn van der verwachting omdat Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Hessel Postma in grote passen uitliepen naar een 4-1 stand. Maar trije spul is út en dat bleek vandaag in Pingjum ook nog altijd zo te zijn. Opslager Bergsma raakte als zovelen deze zondag het spoor volledig bijster en de formatie Bauke Triemstra pakte graag alle met verve de gegeven cadeautjes in hoog tempo uit. Op 5-5 en 6-0 zwaaide de laatste bal van Bergsma wederom af voor hij de plaats van bestemming zou raken.

Cijfers Pingjum. Eerste omloop: 1. Gert-Anne van der Bos, taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – 2. Stefan Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma 5-1 en 6-0; 3. André van Dellen, Pieter Jan Plat en Thomas Dijkstra – 4. Paul Dijkstra Vincent Hoekstra en Riemer Hoekstra 5-1 en 6-4; 5. Remmelt Bouma, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra – 6. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Kevin Jordi Hiemstra – 6. Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra 0-5 en 4-6; 7. Youri de Groot, Jelle Cnossen en Willem Heeringa – 8. Peter van Zuiden, Kees van der Schoot en Pieter van der Schoot 0-5 en 2-6; 9. Marten Bergsma, Hessel Postma en Renze Hiemstra – 10. Bauke Triemstra, Patrick Scheepstra en Hendrik Kootstra 5-5 en 0-6; Tweede omloop: 1. Gert-Anne van der Bos c.s. – 3. André van Dellen c.s. 5-3 en 6-4; 6. Menno van Zwieten c.s. – 8. Peter van Zuiden c.s. 5-2 en 6-6; 10. Bauke Triemstra c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Bauke Triemstra c.s. – 1. Gert-Anne van der Bos c.s. 2-5 en 2-6; 6. Menno van Zwieten c.s. staand nummer; Finale: 6. Menno van Zwieten c.s. – 1. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-4 en 6-0.

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma september 1, 2024 19:19
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Visser

    Visser

    Eens Jan, de muziek in de finale had niks met sfeer verhoging te maken en zorgde alleen maar voor afleiding!…

    Bekijk Artikel
  • Durk Bonnema

    Durk Bonnema

    As ik skriuwer wêze soe fan "Kweapraat", dan soe ik oare wurden brûke, want wurden dogge derta. Dat nimt net…

    Bekijk Artikel
  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel