Formatie Gert-Anne van der Bos krijgt eindelijk waar het al tijden recht op had

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma september 8, 2024 19:24

Formatie Gert-Anne van der Bos krijgt eindelijk waar het al tijden recht op had

Het leek er niet meer van te komen maar uiteindelijk was het raak op de laatste vrije formatiewedstrijd van het seizoen 2024. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra zegevierden in een mooie onderhoudende finale van de grootverdieners van het afgelopen seizoen. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Tjisse Steenstra spartelden lang heel lang tegen maar moesten uiteindelijk buigen voor een geweldig opgeslagen bal van Gert-Anne van der Bos. Het was het slotstuk van een mooie, niet goede, maar wel nagelbijtende partij waarin trio Van der Bos nu eens niet aan het kortste eind trokken. In Arum en Pingjum glipte de zege hen tussen de vingers door maar in Marsum kraaide de haan weer eens victorie. Van der Bos sloeg sterk op en in het perk was Taeke Triemstra een zekerheid. Zesmaal sloeg hij een bal boven en op de boven vergaarde hij menig punt. Een koningschap had hem zeker niet misstaan. Achterinse Erwin Zijlstra kaatste net als de afgelopen weken weer een solide partij en dat scheelt een slok op een borrel. Bij trio Menno van Zwieten moest het veel te veel van Tjisse Steenstra komen. Hij klopt, hij veegt en hij zuigt was weer eens op hem van toe passing maar ook zijn geweldige dadendrang was ditmaal niet genoeg. Opslager Menno van Zwieten is minder zeker dan in de voorgaande wedstrijden en ook het snel moeten overgeven van de opslag aan Steenstra doet Van Zwieten geen goed. Kaatsen is een spelletje van vertrouwen en dat komt te voet en gaat te paard. Voorinse Gabe–Jan van Popta kaatste een betrouwbare partij maar duidelijk is wel dat Van Popta veel moeite heeft met een van der Bos die weer vertrouwen heeft. Op[6-6 miste Van Zwieten en op 1-0 en 6-2 miste van Zwieten andermaal. Maar onder aanvoering van Steenstra werd het via 6-4 en 6-2 weer gelijk. De bovenslag van Erwin Zijlstra op 2-2 en 6-6 op de opslag van Van Zwieten was bepaald niet goed voor het zelfvertrouwen van Van Zwieten. Kwaad uit van Steenstra op 3-2 en 6-2 deed de marge oplopen naar een spel. Via twee snelle bordjes van 6-2 eerlijk verdeeld werd het 5 om 3 voor trio Van der Bos. Bij 5-3 en 6-2 leek de zege binnen handbereik maar een ontketende Steenstra haalde met drie prima acties het vierde eerst binnen. De misser van Gert-Anne op 5-4 en 4-6 betekende vijf eersten gelijk. Vervolgens plaatste Erwin Zijlstra een fraaie zitbal. Miste Menno van Zwieten  voor de zevende maal het perk en sloeg Triemstra voor de zesde maal boven. Maar nog was de zege niet binnen want passeren van de kaats door Steenstra en en het plaatsen van zijn vierde zitbal maakte alles weer mogelijk. Er kwam een kaats en vervolgens wist de latere koning deze te verzilveren met een fraaie zitbal. In cijfers ontliepen de parturen elkaar weinig gezien de punten 66 voor de winnaar en 62 voor de verliezer.

Was de finale al een zware kluif dat waren zeker de beide eerste partijen van de dag. Daarin kaatste de latere koning twee moeizame partijen. Steven Koster c.s. kwamen tot de helft (5-3 en 6-4) en Peter van Zuiden c.s. kwam tot twee spel. (5-4 en 6-4).

De halve finale tegen Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan Tymen Eisma was een vluggertje daarbij stevig geholpen door de opslag fouten van Sipma en Eisma. Via vijfmaal 6-4 en eenmaal 6-0 was het karwei binnen het half uur geklaard. Premiewinnaar Van Zwieten c.s. zat voor de achtste maal in het tweede blokje en hoefde zich ook nu niet buitensporig in te spannen. Trio Bauke Triemstra kreeg een bordje (5-1 en 6-4) en trio Remmelt Bouma kwam tot de helft (5-3 en 6-4).

Trio Johan Sipma kwam zag en overwon. André van Dellen geplaagd door de kwetsuur Thomas Dijkstra ging roemloos van de lijst getuige de 5-0 en 6-0 eindstand.

Cijfers Marsum. Eerste omloop: 1. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – 2. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma 5-3 en 6-4; 3. Peter van Zuiden, Kees van der Schoot en Pieter van der Schoot – 4. Youri de Groot, Jelle Cnossen en Willem Heeringa 5-2 en 6-4; 5. Johannes van der Veen, Nick van der Walt en Mark Minnesma – 6. Remmelt Bouma, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra 1-5 en 2-6; 7. 2. Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra – 8. Bauke Triemstra, Hendrik Kootstra en Patrick Scheepstra 5-1 en 6-4; 9. André van Dellen, Pieter Jan Plat en Thomas Dijkstra – 10. Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan Tymen Eisma 0-5 en 0-6; Tweede omloop: 1. Gert-Anne van der Bos c.s. – 3. Peter van Zuiden c.s. 5-4 en 6-4; 6. Remmelt Bouma c.s. – 7. Menno van Zwieten c.s. 3-5 en 4-6; 10. Johan Sipma c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Johan Sipma c.s. – 1. Gert-Anne van der Bos c.s. 0-5 en 0-6; 7. Menno van Zwieten c.s. staand nummer; Finale: 7. Menno van Zwieten c.s. – 1. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 4-6.

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma september 8, 2024 19:24
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Visser

    Visser

    Eens Jan, de muziek in de finale had niks met sfeer verhoging te maken en zorgde alleen maar voor afleiding!…

    Bekijk Artikel
  • Durk Bonnema

    Durk Bonnema

    As ik skriuwer wêze soe fan "Kweapraat", dan soe ik oare wurden brûke, want wurden dogge derta. Dat nimt net…

    Bekijk Artikel
  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel