Partuur Marten Bergsma wint in troosteloos decor

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma augustus 18, 2024 18:31

Partuur Marten Bergsma wint in troosteloos decor

Marten Bergsma, Hessel Postma en de bijgelote Tjisse Steenstra zijn zondag winnaar geworden van de door elkaar lootwedstrijd van KV de Helfrichs in Kimswerd. In een matige finale werd er met 5-1 en 6-6 gewonnen vqan peter van Zuiden, Jorn Lars van Beem en Erwin Zijlstra. Laatsgenoemd partuur maakte genoeg punten maar bij de afrekening van de eersten faalde men opzichtig. Driemaal werd een 6-2 voorsprong uit handen gegeven en dat was zondag veel te veel van het goede. Na eersten gelijk verzuimde men bij een 2-1 achterstand te profiteren. Op 2-1 en 6-6 sloeg Hessel Postma ietwat gelukkig de kaats voorbij. Op 3-1 en 6-6 miste Van Zuiden en op 5-1 en 6-6 herhaalde hij dit nogmaals. Het was het einde van een dag die niet maar wilde ontbranden. Dat ligt voornamelijk aan de kaatsers waarvan een kleine 30 procent een snipperdag had genomen. Daarom toonde lijst een aantal namen die niet hoofdklassewaardig waren. Niet leuk voor de betreffende kaatser en zeker ook niet voor het plukje publiek dat de afslag naar Kimswerd had genomen. Misschien ten overvloede: dit format heeft zijn langste tijd gehad. Waren er zaterdag ruim 86 kaatsers actief in Dokkum en Vrouwenparochie…Kimswerd moest het doen met een uitgekleed veld van 30 kaatsers waarvan twee ook nog een afmelding kon worden genoteerd. Tel uit je winst!

Het winnende drietal waarvan Pieter van der Schoot zich had afgemeld trof het dat Tjisse Steenstra het goed lot trok en bijgeloot werd. Hierdoor ontstand het meest complete partuur.

Auke Boomsma, Yannick Hielkema en Willem Heeringa kwamen tot een spel en Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Jurrit Osinga gingen met bijna dezelfde cijfers richting kleedkamer. Een staand nummer maakte de weg naar de finale vrij.

Tegenstander Peter van Zuiden, Jorn Lars van Beem en Erwin Zijlstra moesten direct stevig in de beugels om Johan Sipma, Yoram Elzinga en Tjisse Steenstra te overwinnen. Dat lukte pas op 5-5 en 6-0. Een ronde verder waren Remmelt Bouma, Haije Jan Nicolay en Rick Minnesma een maatje te klein. Het was hollen en stilstaan bij partuur Bouma en op 5-2 en 6-4 kon men aan de versnapperingen. De halve finale tegen Menno van Zwieten, Taeke Triemstra en Riemer Hoekstra bracht ook niet wat men er van verwachten mocht. Erwin Zijlstra kaatste op en uit een prima partij en leidde zijn formatie naar een vlotte 5-1 en 6-4 zege.

Menno van Zwieten c.s. had aan een zege genoeg voor het derde geld. Gert-Anne van der Bos ontving van Kees van der Schoot en Brent Timmerman veel te weinig steun om voor een verrassing te zorgen. Op 5-2 en 6-6 ging ook voor hen het licht uit.

Cijfers Kimswerd. Eerste omloop: 1. Youri de Groot, Yoram Elzinga en Jan Tymen Eisma – 2. Remmelt Bouma, Haije Jan Nicolay en Rick Minnesma 3-5 en 2-6; 3. Peter van Zuiden, Jorn Lars van Beem en Erwin Zijlstra – 4. Johan Sipma, Yoram Elzinga en Tjisse Steenstra 5-5 en 6-0; 5. Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Jurrit Osinga – 6. Steven Koster, Jelmer Miedema en Jelvin Kaper 5-4 en 6-6; 7. Auke Boomsma, Yannick Hielkema en Willem Heeringa – 8. Marten Bergsma, Hessel Postma en Tjisse Steenstra 2-5 en 6-6; 9. Menno van Zwieten, Taeke Triemstra en Riemer Hoekstra – 10. Gert-Anne van der Bos, Kees van der Schoot en Brent Timmerman 5-2 en 6-6; Tweede omloop: 2. Remmelt Bouma c.s. – 3. Peter van Zuiden c.s. 2-5 en 4-6; 5. Bauke Triemstra c.s. – 8. Marten Bergsma c.s. 2-5 en 2-6; 9. Menno van Zwieten c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Menno van Zwieten c.s. – 3. Peter van Zuiden c.s. 1-5 en 4-6; 8. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Finale: 8. Marten Bergsma c.s. – 3. Peter van Zuiden c.s. 5-1 en 6-6.       

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma augustus 18, 2024 18:31
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel
  • Jasper

    Jasper

    Dat het verslag "drupt" van voorkeur door de verslaggever is wel duidelijk! Oranje brigade dit en oranje brigade dat! Objectief…

    Bekijk Artikel
  • JN

    JN

    Prijswinnaars kunnen een foto bestellen via jgbuitenga@gmail.com

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel