Formatie Steven Koster boekt tweede zege van het seizoen

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 7, 2024 21:04

Formatie Steven Koster boekt tweede zege van het seizoen

Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma hebben hun tweede overwinning in de vrije formatie te pakken. Na de winst in Sint Jacobiparochie werd vandaag gewonnen in Huizum. Gemakkelijk ging het niet. In de eerste omloop was het qua score stuivertje wisselen tegen Peter van Zuiden, Jelle Cnossen en Willem Heeringa. Uiteindelijk kwamen alle bordjes aan de telegraaf. Het laatste eerst was voor Koster en zijn maten toen Rick Minnesma op 6-2 boven sloeg. Een staand nummer betekende een plek in de halve finale tegen Marten Bergsma, Jorn-Lars van Beem en Hendrik Kootstra. Andermaal een lange partij die ook nog eens twee keer werd stilgelegd vanwege blessureleed bij Marten Bergsma. In het slot van de partij ging Bergsma bij de opslag door zijn enkel waarna hij strompelend het veld moest verlaten. Hessel Postma kwam hem vervangen. Koster en zijn maten kwamen met 4-2 voor te staan maar hielpen de tegenstanders door te veel opslagmissers weer in het zadel.

Het werd gelijk waarna de verre klap van Rick Minnesma op 6-4 zijn partuur op 1 bordje van de winst zette. Op de volgende 6-4 kon Gerben de Boer de kaats niet passeren: vijf eersten gelijk. Uiteindelijk kwam alle hout aan de telegraaf waarna Rick Minnesma de partij met een fraaie tusseninse wist te beslissen. In de finale kwamen Bauke Triemstra, Laas-Pieter van Straten en Patrick Scheepstra met 3-0 achter te staan en dat gat kon niet meer gedicht worden. Patrick Scheepstra had de hele dag zowel aan de opslag als in het perk geweldig staan te kaatsen maar leek daarmee zijn kruit te hebben verschoten. Het lukte allemaal niet meer. Zijn partuur wist nog wel drie eersten te pakken maar de zege kwam niet in beeld. Op 5-3 en 6-2 sloeg Steven Koster zijn partuur in de kransen door een zitbal te plaatsen.

Bauke Triemstra, Laas-Pieter van Straten en Patrick Scheepstra wonnen in de eerste omloop van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. Patrick Scheepstra stond geweldig te kaatsen en was de aanjager van zijn partuur. Na drie eersten gelijk liep zijn partuur uit naar 5-3. Het werd nog wel 5-4 maar bij Van der Bos c.s. was het allemaal ‘net niet’ en bij Triemstra c.s. was het allemaal ‘net wel’. Op 5-4 en 6-2 sloeg Bauke Triemstra de bal tot in het perk terug. In de tweede omloop met als inzet een plek in de finale vergooiden Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan-Tymen Eisma te veel aan de opslag. Patrick Scheepstra was andermaal de grote man in zijn partuur en onder zijn impulsen werd de zege op 5-3 en 6-0 binnen gehaald toen Jan-Tymen Eisma de kaats niet voorbij sloeg. Daarmee zaten Triemstra en zijn maten in de finale.

Marten Bergsma, Jorn-Lars van Beem en Hendrik Kootstra wonnen in de eerste omloop van Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra. In punten ontliepen beide parturen elkaar weinig maar Marten Bergsma wist een aantal keren op 6-6 het eerst binnen te halen en dat legde uiteindelijk voldoende gewicht in de schaal om de overwinning binnen te kunnen slepen. Op 5-3 en 6-4 sloeg Jorn-Lars van Beem boven. In de tweede omloop tegen Haye-Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar werd het voor Bergsma c.s. een dubbeltje op zijn kant. Nicolay en zijn maten kregen alle kans om hun tegenstanders beentje te lichten maar lieten dat uiteindelijk na door opslagmissers op de standen die er toe deden. Het werd vijf eersten gelijk en Nicolay c.s. kwamen met 6-2 voor te staan. Marten Bergsma wist met een prima opslag de niet al te dikke kaats te behouden en zorgde daarna ook voor de 6-6 stand. Er kwam een kaats bij de middellijn waarna Haye-Jan Nicolay buiten sloeg. In de halve finale kaatsen Bergsma c.s. andermaal een 5-5 en 6-6 partij die wel werd verloren van de latere winnaars.

Cijfers Huizum. Eerste omloop:

 1. Jelle Attema, Hendrik Bouwhuis, en Stefan van der Meer – 2. Haye-Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar 4-5 en 0-6;
 2. Marten Bergsma, Jorn-Lars van Beem en Hendrik Kootstra – 4. Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra 5-3 en 6-4;
 3. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – 6. Bauke Triemstra, Laas-Pieter van Straten en Patrick Scheepstra 4-5 en 2-6;
 4. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin-Jordi Hiemstra – 8. Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan-Tymen Eisma 3-5 en 6-6;
 5. Peter van Zuiden, Jelle Cnossen en Willem Heeringa – 10. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma 5-5 en 2-6;

Tweede omloop:

 1. Haye-Jan Nicolay c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 5-5 en 6-6. (Bergsma c.s. wint)
 2. Bauke Triemstra c.s. – 8. Johan Sipma c.s. 5-3 en 6-0;
 3. Steven Koster c.s. staand nummer

Halve finale:

 1. Steven Koster c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 5-5 en 6-6. (Koster c.s. wint)
 2. Bauke Triemstra c.s. staand nummer

Finale:

 1. Bauke Triemstra c.s. – 10. Steven Koster c.s. 3-5 en 2-6. Bijdrage Klaas Postma.
Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 7, 2024 21:04
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Dirk Lei

  Dirk Lei

  Klaas Thomas is de naam van de kaatsvereniging van Anjum. Kaatsvereniging van Paesens-Moddergat heet Thomas Prins

  View Article
 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel