Trio Menno van Zwieten wint ook in Stiens

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 9, 2024 18:46

Trio Menno van Zwieten wint ook in Stiens

Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra zijn in Stiens winnaar geworden van de heren hoofdklasse vrije formatie wedstrijd. In de finale werd korte metten gemaakt met Bauke Triemstra, Laas-Pieter van Straten en Patrick Scheepstra die in een half uur van het veld werden geslagen. De derde prijs was voor Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma.

Het partuur van Menno van Zwieten had in de eerste omloop niets te duchten van Paul Dijkstra, René de Haan en Riemer Hoekstra die met één bordje tevreden moesten zijn. In de tweede omloop tegen Marten Bergsma, Jorn-Lars van Beem en Hendrik Kootstra leek het mis te gaan. Bergsma sloeg sterk op en het perk Van Beem-Kootstra knalde de ene na de andere bal over de bovenlijn. Het werd 4-0 en een overwinning voor Bergsma en zijn maten leek aanstaande. De buitenslag van Marten Bergsma op 4-0 en 6-6 met een dikke kaats achter de hand was het kantelpunt in de partij. Bergsma begon de controle te verliezen terwijl Van Zwieten en Steenstra steeds beter in de rol kwamen. Op 4-2 en 6-6 was er een kwaadslag van Gabe-Jan van Popta en dat gat leek te groot.

Léék want onder aanvoering van Tjisse Steenstra kwam er een geslaagde inhaalrace. Het werd vijf eersten gelijk en uiteindelijk kwam alle hout aan de telegraaf. Op die stand moest Marten Bergsma een niet al te dikke kaats verdedigen. Zijn opslagbal viel net buiten het perk. Daarna denderden Van Zwieten, Van Popta en Steenstra door naar de kransen. In de halve finale waren Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma kansloos: 5-1 en 6-0. In de finale kregen Bauke Triemstra, Laas-Pieter van Straten en Patrick Scheepstra kaatsles. Ze werden van het kastje naar de muur gestuurd en moesten het doen met 16 punten zonder kans op een bordje. Op 5-0 en 6-4 kon Patrick Scheepstra de kaats niet voorbij slaan.

Het partuur van Bauke Triemstra had aan twee zeges genoeg voor een plek in de finale. Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan-Tymen Eisma verknoeiden te veel aan de opslag en hun perk kwam ook niet tot grootse daden. Op 5-3 en 6-4 tekende Patrick Scheepstra voor de laatste twee punten. In de tweede omloop tegen Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin-Jordi Hiemstra kwam er zeven keer een 6-6 stand aan de telegraaf. De buitenslag van Remmelt Bouma op 4-3 en 6-6 was voor zijn partuur het begin van het einde. Op 5-3 en 6-2 plaatste Patrick Scheepstra een zitbal.

Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma hadden aan één overwinning genoeg om zich in de prijzen te kaatsen. Tegen Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra kaatsten Koster en zijn maten uitermate degelijk. Er werden amper fouten gemaakt en dat kon van de tegenstanders niet gezegd worden. Van der Bos miste het perk veel te vaak en het perk Triemstra-Zijlstra draaide niet. Op 5-2 en 6-4 sloeg Van der Bos buiten. Een staand nummer betekende voor Koster en zijn maten een plek in de halve finale waarin de latere winnaars hen een halt toeriepen.

Cijfers Stiens. Eerste omloop:

 1. Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra – 2. Paul Dijkstra, René de Haan en Riemer Hoekstra 5-1 en 6-2; 3. Peter van Zuiden, Jelle Cnossen en Willem Heeringa – 4. Marten Bergsma, Jorn-Lars van Beem en Hendrik Kootstra 4-5 en 0-6; 5. Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan-Tymen Eisma – 6. Bauke Triemstra, Laas-Pieter van Straten en Patrick Scheepstra 3-5 en 4-6; 7. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin-Jordi Hiemstra – 8. Haye-Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar 5-2 en 6-2; 9. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma – 10. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 5-2 en 6-4; Ttweede omloop: 2. Menno van Zwieten c.s. – 4 Marten Bergsma c.s 5-5 en 6-6 (Van Zwieten c.s. wint); 6. Bauke Triemstra c.s. – 7. Remmelt Bouma c.s. 5-3 en 6-2; 9. Steven Koster c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Steven Koster c.s. – 1. Menno van Zwieten c.s. 1-5 en 0-6; 2. Bauke Triemstra c.s. staand nummer; Finale: 2. Bauke TRiemstra c.s. – 1. Menno van Zwieten c.s. 0-5 en 4-6. (Bijdrage: Klaas Postma).
Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 9, 2024 18:46
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel