Trio Menno van Zwieten weet van wanten

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 5, 2024 19:37

Trio Menno van Zwieten weet van wanten

Onder leiding van een sterk kaatsende Tjisse Steenstra was het zondag op een redelijk gevuld Sjûkelân appeltje eitje voor de nieuwe geformeerde formatie van Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra. In een aardige finale kon de formatie van Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar tot de helft van de partij in de pas van de winnaar blijven maar de prima veldactie van de latere koning Tjisse Steenstra op 3-2 en 6-6 was feitelijk de beslissing in de partij. De misser van Menno van Zwieten op 4-2 en 6-6 was nog een kleine opleving maar via 5-3 kwam het eind op 5-3 en 6-4 met een verre klap van Steenstra. Postma die in de vorige partij geweldig had staan kaatsen kon dat niveau in de finale niet meer bereiken en daarmee was de angel uit het partuur van Haije Jan Nicolay.

De latere winnaar hoefde bepaald niet tot het gaatje te gaan om droog over de sloot te springen. Trio Peter van Zuiden met Thomas van Zuiden als invaller voor Willem Heeringa kreeg een bordje aan de telegraaf en na een staand nummer verging het in de halve finale het partuur van Johannes van der Veen, Hendrik Jan van der Velde en Sjoerd de Jong niet veel beter. Hier viel de laatste klap op 5-1 en 6-6 met een kwaadslag van Hendrik Jan van der Velde.

Premiewinnaar Haije Jan Nicolay debuteerde prima met een afgetekende zege op de op papier zo sterke formatie van Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra. Trio Bergsma wilde wel maar daar bleef het ook bij. Op 5-1 en 6-6 konden de heren reeds onder de douche. Een ronde verder wachtte de formatie van Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma. Een zeer aantrekkelijke met forstelijk slagwerk aan beide kanten. Hessel Postma werd topscoorder met maar liefst tien verre klappen. In totaal noteerde ik 23 bovenslagen. Het was een partij die feitelijk alle kanten op kon en in de marges werd beslist. Na twee spel gelijk drukte partuur Nicolay door met 6-0 en 6-2.

Het derde geld was voor Johannes van der Veen, Hendrik Jan van der Velde en Sjoerd de Jong. Met nummer vier op de lijst waren de zeges op trio Auke Boomsma, Tsjerk Elsinga en Jelmer Miedema (5-4 en 6-4) en Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra (5-3 en 6-0 ) voldoende.Tragisch in deze partij was het uitvallen van Dylan Drent met een uit de kom geschoten schouder. Voor de Ouwe Seun een bittere teleurstelling na een lange weg van revalidatie na de vorige blessure. Voor Drent is het te hopen dat hij niet te lang in de lappenmand komt. Allard Hoekstra was zijn vervanger.

Opslager Gert-Anne van der Bos ontbrak in Franeker. Een beenblessure houd hem voorlopig aan de kant. Zijn vervanger Daniël Iseger was van goede wil maar dat was niet voldoende om zijn partuur aan de winst te helpen op trio Bauke Triemstra. Maar dat kwan niet alleen door Iseger want ook het perk Triemstra-Zijlstra was niet bepaald in goeden doen. (5-4 en 6-4). 

Cijfers Franeker. 1. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra – 2. Daniël Iseger, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 5-4 en 6-4; 3. Auke Boomsma, Tsjerk Elsinga en Jelmer Miedema – 4. Johannes van der Veen, Hendrik Jan van der Velde en Sjoerd de Jong 4-5 en 4-6; 5. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin Jordi Hiemstra – 6. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma 1-5 en 4-6; Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra – 8. Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar 1-5 en 6-6; 9. Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra – 10. Peter van Zuiden, Jelle Cnossen en Thomas van Zuiden 5-1 en 6-0; Tweede omloop: 1. Bauke Triemstra c.s. – 4. Johannes van der Veen c.s. 3-5 en 0-6; 6. Steven Koster c.s. – 8. Haije Jan Nicolay c.s. 4-5 en 2-6; 9. Menno van Zwieten c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Menno van Zwieten c.s. – 4. Johannes van der Veen c.s. 5-1 en 6-6; 8. Haije Jan Nicolay staand nummer; Finale: 8. Haije Jan Nicolay c.s. – 9. Menno van Zwieten c.s. 3-5 en 4-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 5, 2024 19:37
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel