Meisjes openen kaatsseizoen in Niawier

Jan Braaksma
By Jan Braaksma april 28, 2024 21:52

Meisjes openen kaatsseizoen in Niawier

Het kaatseizoen is los gebarsten voor de jeugd en damescategorie. Voor de heren ging het dit weekend wat minder want de velden in Holwerd en Weidum konden de grote hoeveelheid regen niet verwerken en werden de wedstrijden afgelast. De weersomstandigheden in Niawier waren op één regenbui prachtig te noemen. De wind kwam uit de hoek van het dorp waardoor de kaatsers hier weinig hinder van hadden en de opslagers vrij spel. Voor de meeste kaatsers was het toch even zoeken naar de juiste richting, bal of uitslag. Gaandeweg de dag kwamen de meeste meiden beter in hun spel en konden er vele bovenslagen en zitballen genoteerd worden waardoor het voor de aanwezige tc leden meteen al een opgaaf wordt om hier voor volgende week een A-klasse uit te halen bij de meisjes.

In de eerste omloop bij de meisjes werden al veel eersten op 6-6 verkaatst wat meteen veel spanning opleverde. De tweede omloop werd in de winnaarsronde minder spannend toen er twee partijen op 5-0 eindigden, de herkansingsronde daar in tegen werd heel erg spannend en twee partijen werden pas op 5-5 beslist. Helaas gingen de lokale toppers er grotendeels in de tweede omloop af behalve Gelbrich van der Leest uit Ljussens die zich naar de finale van de herkansingsronde kaatste maar deze niet wist te winnen. De winst ging naar Jeldau Koopmans Lollum, Maud Scheffer Sexbierum en Jiska Altenburg Reahûs. Zij wonnen de finale van Noëlle Hiddinga Sint Annaparochie, Rigt van der Velde Goënga en Berber van der Goot Goënga. De derde prijs was voor Marije Bokma Stiens, Linda van der Meer Dronryp en Inez Bosch Arum. De herkansingsronde werd gewonnen door Selma van der Wal Menaam, Jelly Hiemstra Menaam en Aniek Koopmans Witmarsum. Dankzij sponsor Bouwgroep Dijkstra Draisma konden de gevulde enveloppen uitgereikt worden en de prachtige kransen omgehangen. De kop is er af en het kaatsseizoen is officieel los. De eerste ledenpartij van de Trije Doarpen staat gepland voor vrijdag 17 mei. (Tekst Antje Allena-Dantuma).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma april 28, 2024 21:52
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel