Menno van Zwieten blijft koel in bakoven Marsum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 10, 2023 18:27

Menno van Zwieten blijft koel in bakoven Marsum

Menno van Zwieten voegde zondag op de d.e.l. – wedstrijd van kaatsvereniging Foarút uit Marsum weer een mooie parel toe aan zijn palmares. In de vier gespeelde partijen miste hij maar negen keer het perk en plaatste hij maar liefst 17 zitballen waarvan de laatste op 5-3 en 6-4 wel de belangrijkste was. Met zijn maten Allard Hoekstra en Hendrik Kootstra waren zij het meest complete partuur op deze verder hele matige een na laatste kaatspartij.

De finale tegen het verrassende partuur van André van Dellen, Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma was wel de meest aantrekkelijke partij van de dag. Het jeugdige duo Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma liet zien uit het goede kaatshout te zijn gesneden. Zowel op als uit waren ze duidelijk aanwezig. Jorn Lars zoon van oud top-kaatser Jan Willem van Beem is een echte allrounder en is dit jaar echt door gebroken. Maat Rick Minnesma sluit zich hier naadloos bij aan. Deze aanwas is wel nodig gezien het vertrek van Renze Hiemstra en Hans Wassenaar en ruim acht honderd behaalde punten. Met opslager André van Dellen waren zij toch niet bestand tegen de winnende formatie die na spel gelijk even gas gaf en direct weer een gat sloeg van een spel. Het werd nog wel 4 om 3 maar de zitbal van Van Zwieten op 4-3 en 6-4 zorgde er voor dat trio Van Dellen weer in de achtervolging moest. Op 5-3 en 6-4 beëindigde de latere koning de partij met een fraaie zitbal.

De winnaar bereikte de finale via zeges op onder meer Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Riemer Hoekstra (5-2 en 6-2) en Tjisse Steenstra, hendrik Jan van der Velde en Jurrit Osinga (5-1 en 6-4). 

De halve finale tegen Peter van Zuiden, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar ging aanvankelijk als het spoor. In een zucht was het twee spel voor Van Zwieten c.s. Mistasten van Hoekstra op de boven op 4-0 en 6-6 leverde nog een bordje op maar op 5-2 en 6-4 sloeg Allard Hoekstra zijn partuur in de finale met voorbij slaan van de kaats.

Premiewinnaar André van Dellen won in aanloop naar de finale met 5-4 en 6-4 van Remmelt Bouma, Gabe Jan van Popta en Willem Heeringa.  In de strijd om de premie of niets zette men zonder al te veel moeite het kans partuur van Auke Boomsma, Kees van der Schoot en Hans Wassenaar toch vrij vlot aan de kant. (5-2 en 6-2).

Trio Peter van Zuiden profiteerde in de eerste omloop van het falen in het achterperk van Evert Pieter Tolsma. Tolsma had vaak geen antwoord op de opslag van Peter van Zuiden. Zo plaatste hij op 2-2 en 6-6 een zitbal bij Tolsma en hij herhaalde dat op 4-3 en 6-6 en 5-3 en 6-6.

Cijfers Marsum. Eerste omloop: 1. Menno van Zwieten, Allard Hoekstra en Hendrik Kootstra – 2. Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Riemer Hoekstra 5-2 en 6-2; 3. Steven Koster, Tsjerk Elsinga en Jan Tymen Eisma – 4. Tjisse Steenstra, Hendrik Jan van der Velde en Jurrit Osinga 4-5 en 6-6; 5. Auke Boomsma, Kees van der Schoot en Hans wassenaar – 6. Haije Jan Nicolay, Gerben de Boer en Erwin Zijlstra 5-2 en 6-4; 7. André van Dellen, Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma – 8. Remmelt Bouma, Gabe-Jan van Popta en Willem Heeringa 5-4 en 6-4; 9. Peter van Zuiden, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar – 10. Bauke Triemstra, taeke Triemstra en Evert Pieter Tolsma 5-3 en 6-6. Tweede omloop: 1. Menno van Zwieten c.s. – 4. Tjisse Steenstra c.s. 5-1 en 6-4; 5. Auke Boomsma c.s. – 7. André van Dellen c.s. 2-5 en 2-6; 9. Peter van Zuiden c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Peter van Zuiden c.s. – 1. Menno van Zwieten c.s. 2-5 en 4-6; 7. André van Dellen c.s. staand nummer; Finale: 7. André van Dellen c.s. – 1. Menno van Zwieten c.s. 3-5 en 4-6.

  

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 10, 2023 18:27
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel