Meiinoar-Ien uit Lollum-Waaksens wint 23ste Ald-Meiers Partij

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 23, 2023 18:51

Meiinoar-Ien uit Lollum-Waaksens wint 23ste Ald-Meiers Partij

Lollum-Waaksens is winnaar geworden van de Ald-Meiers partij. Britt Joustra, Lisanne Venema en Jeldau Koopmans versloegen in de finale het partuur van Stiens dat kaatste met Marije Bokma, Marije van der Molen en Marsha Broersma. De derde prijzen gingen naar Tzum (Yannah Palma, Gerbrich Koster en Marrit Wielenga) en Balk (Maren de Vries, Brecht Renema en Hendrika Stegenga).

Lollum-Waaksens plaatste zich vlot voor de halve finale. Franeker en Arum konden geen tegenstand van betekenis bieden. Na een staand nummer wachtte Tzum en moest Lollum-Waaksens vol aan de bak. Tzum kwam met 3-1 voor te staan. Lollum-Waaksens trok de stand gelijk waarna een kwaadslag van Gerbrich Koster op 6-6 Lollum-Waaksens voor het eerst op voorsprong zette. Het werd 5-3 en 6-6, Yannah Palma plaatste een zitbal en het was 5-4. Het werd andermaal 6-6 waarna Yannah Palma het perk miste en Tzum tevreden moest zijn met de derde prijs.

In de finale leek Stiens aanvankelijk de beste papieren te hebben. Via 6-6, 6-2 en 6-6 pakte Stiens een voorsprong van drie eersten om niks. Daarna begon de opslag bij Stiens te haperen. Lollum-Waaksens profiteerde dankbaar en liep in één ruk door naar de eindzege. Stiens probeerde het tij nog te keren door een aantal malen te wisselen aan de opslag maar een kentering zat er niet meer in. Toen Marije van der Molen op 3-3 en 6-6 de kaats niet voorbij sloeg was het snel gebeurd. Het werd 5-3 waarna Stiens vier keer het perk miste. Grote vreugde bij Lollum-Waaksens dat vorig jaar met dezelfde kaatsters de finale had verloren van Dronryp.

Stiens won van Mantgum 2 en Bolsward waarna in de derde omloop Hijum-Finkum een taaie tegenstander bleek. De uitkomst bleef lang onduidelijk maar na twee spellen gelijk liep Stiens door naar de 5-4 en 6-2 zege. In de halve finale leek Stiens ten onder te gaan tegen Balk dat vlot op een 4-1 voorsprong stond. Een fraaie klap van Marsha Broersma op 6-6 deed de partij kantelen. Bij Balk lukte er opeens weinig meer. Balk kwam niet meer op een 6 en moest toezien hoe Stiens zich op 5-4 en 6-2 zich plaatste voor de finale.

Tzum werd derde door te winnen van Easterein 2, Exmorra en Goenga 1 waarna Lollum-Waaksens in de halve finale te sterk bleek. De andere derde prijs was voor Balk dat won van Menaam, Goenga 2 en Sint Annaparochie. In de halve finale moest Balk het uiteindelijk afleggen tegen Stiens. (Tekst Klaas Postma). (Foto: Henk Hempenius)

:

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 23, 2023 18:51
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel