Tjisse Steenstra koning in Holwerd

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 25, 2023 09:51

Tjisse Steenstra koning in Holwerd

Tjisse Steenstra, Hendrik-Jan van der Velde en Hams Wassenaar hebben de heren hoofdklassepartij door-elkaar-loten in Holwerd op hun naam geschreven. In de finale kregen Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Jurrit Osinga een spel aan de telegraaf. Acht parturen op de lijst dus geen derde prijs. Tjisse Steenstra werd tot koning uitgeroepen.

Het partuur van Tjisse Steenstra was op papier het sterkst en de kransen werden dan ook veroverd maar helemaal van een leien dakje ging het niet. In de eerste omloop tegen Johannes van der Veen, Taeke Triemstra en Rick Minnesma kwam men met 5-2 voor te staan. Steenstra en zijn maten konden het aanvankelijk niet afmaken en zagen de tegenstanders terugkomen tot 5-4. Het werd 6-6 waarna Taeke Triemstra de kaats niet kon passeren. In de tweede omloop tegen Gert-Anne van der Bos, Jron-Lars van Beem en Stefan van der Meer was het er-op-en-er-over. Van der Bos c.s. kregen maar 20 punten aan de telegraaf en verloren op 5-0 en 6-4 toen Stefan van der Meer de kaats niet voorbij sloeg.

In de finale wachtten Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Jurrit Osinga. Bij een 2-1 voorsprong voor Steenstra c.s. ging Hendrik-Jan van der Velde door zijn rug. Van der Velde ging naar de masseur, keerde na vijf minuten terug maar meer dan een rol als balkeerder zat er niet in. Tjisse Steenstra nam het achterperk voor zijn rekening en Hans Wassenaar werd voorinse. Spannend werd het niet. Toen Renze Hiemstra op 2-1 en 6-6 de kaats niet kon nemen was het snel gedaan. Op 5-2 en 6-4 sloeg Tjisse Steenstra de bal tot in het perk terug.

Bergsma, Hiemstra en Osinga hadden weinig moeite om te winnen van Corné Tuinenga, Tsjerk Elsinga en Hendrik Kootstra. Op 5-2 en 6-2 was het gebeurd. In de tweede omloop tegen Remmelt Bouma, Pieter-Jan Plat en Jelmer Miedema ging het een stuk moeizamer. Tot 4-3 was het verschil nooit groter dan een eerst. Op 4-3 en 6-0 sloeg Jelmer Miedema de kaats niet voorbij en daarna ging het opeens snel. Op 5-3 en 6-4 sloeg Renze Hiemstra zijn partuur naar de finale door de bovenlijn te passeren.

UITSLAG HOLWERD

 1. Tjisse Steenstra (koning), Hendrik-Jan van der Velde en Hans Wassenaar
 2. Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Jurrit Osinga

Cijfers Holwerd. Eerste omloop: 1. Gert-Anne van der Bos, Jorn-Lars van Beem en Stefan van der Meer – 2. Auke Boomsma, Steven Koster en Jan-Tymen Eisma 5-4 en 6-0; 3. Tjisse Steenstra, Hendrik-Jan van der Velde en Hans Wassenaar – 4. Johannes van der Veen, Taeke Triemstra en Rick Minnesma 5-4 en 6-6; 5. Corné Tuinenga, Tsjerk Elsinga en Hendrik Kootstra – 6. Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Jurrit Osinga 2-5 en 2-6; 7. Remmelt Bouma, Pieter-Jan Plat en Jelmer Miedema – 8. Bauke Triemstra, Kees van der Schoot en Jari Visser 5-4 en 6-6; Halve finale: 1. Gert-Anne van der Bos c.s. – 3. Tjisse Steenstra c.s. 0-5 en 4-6; 6. Marten Bergsma c.s. – 7. Remmelt Bouma c.s. 5-3 en 6-4; Finale: 3. Tjisse Steenstra c.s. 6. Marten Bergsma c.s. 5-2 en 6-4. (Tekst: Klaas Postma).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 25, 2023 09:51
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Dirk Lei

  Dirk Lei

  Klaas Thomas is de naam van de kaatsvereniging van Anjum. Kaatsvereniging van Paesens-Moddergat heet Thomas Prins

  View Article
 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel