Partuur Gert-Anne van der Bos wint in Boazum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 18, 2023 10:43

Partuur Gert-Anne van der Bos wint in Boazum

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Pieter-Jan Leijenaar zijn in Boazum winnaar geworden van de heren hoofdklassepartij. In de finale werd het partuur van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar verslagen. Acht parturen op de lijst dus geen derde prijs deze keer.

De op papier sterkste parturen haalden ook daadwerkelijk de finale. Van der Bos en zijn maten kregen in de eerste omloop tegen André van Dellen, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra meer tegenstand dan de score doet vermoeden. Het partuur van Van der Bos sloeg echter steeds toe op het moment dat het moest namelijk op 6-6. De beslissing viel feitelijk op 4-2 en 6-6 toen Hendrik Kootstra op een niet hele dikke kaats kwaad uitsloeg. Op 5-2 en 6-4 plaatste Van der Bos een zitbal. In de tweede omloop moesten Van der Bos c.s. vol aan de bak tegen Marten Bergsma, Gabe-Jan van Popta en Jelmer Miedema. Een lange partij met de twee voorbest opslagers in de hoofdrol. Het werd twee spellen gelijk waarna Jelmer Miedema aan de opslag en in het perk wat te veel fouten maakte en Van der Bos c.s. profiteerden dankbaar. Op 5-4 en 6-4 sloeg Gert-Anne van der Bos de bal tot in het perk terug.

De finale tegen Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar was op papier een kraker maar dat werd het niet. Hans Wassenaar had in het begin van de partij te veel opslagfouten en kwaadslagen en dat leidde tot een 2-0 voorsprong voor het partuur van Van der Bos. Het voorbij slaan van de kaats door Hans Wassenaar op 6-6 bracht het verschil op 1 eerst en een spannende finale leek aanstaande. De partij ging echter als een nachtkaars uit. Het liep niet geweldig bij Steenstra en zijn maten die met lede ogen moesten aanzien hoe de tegenstanders in een mum van tijd op 5-1 stonden. Die verspeelden een 6-2 voorsprong, het werd 5-2 en zelfs nog 5-3 maar een ommekeer zat er niet in. Op 5-3 en 6-2 sloeg Renze Hiemstra de bal in het tussenspel kwaad retour.

Steenstra, Hiemstra en Wassenaar gaven Corné Tuinenga, Hessel Postma en Kevin Jordi Hiemstra geen schijn van kans. Op 5-1 en 6-4 was het gebeurd. In de tweede omloop kwamen Johannes van der Veen, Kees van der Schoot en Riemer Hoekstra met 2-1 en 6-2 voor te staan. Toen ging het mis met de opslag van Johannes van der Veen die vier keer op rij het perk miste. Dat was de voorbode van de nederlaag. Steenstra en zijn maten liepen uit naar 5-2, verspeelden nog een bordje maar daarna was het snel gebeurd. Op 5-3 en 6-4 kon Riemer Hoekstra de dikke kaats niet nemen. 

UITSLAG BOAZUM

1. Gert-Anne van der Bos (Mantgum), Taeke Triemstra (St. Jacobiparochie), Pieter-Jan Leijenaar (Exmorra)

2. Tjisse Steenstra (Bitgummole), Renze Hiemstra (Deinum), Hans Wassenaar (Bitgummole)

Cijfers Boazum. Eerste omloop: 1. Corné Tuinenga (voor Haye Jan Nicolay), Hessel Postma en Kevin Jordi Hiemstra – 2. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar 1-5 en 4-6; 3. André van Dellen (voor Menno van Zwieten), Hendrik Jan van der Velde en Jurrit Osinga – 4. Johannes van der Veen, Kees van der Schoot en Riemer Hoekstra 2-5 en 4-6; 5. Marten Bergsma, Gabe-Jan van Popta en Jelmer Miedema – 6. Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jan-Tymen Eisma 5-4 en 6-4; 7. André van Dellen, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra – 8. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Pieter Jan Leijenaar 2-5 en 4-6;  Halve finale: 2. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Johannes van der Veen c.s. 5-3 en 6-4; 5. Marten Bergsma c.s. – 8. Gert-Anne van der Bos c.s. 4-5 en 4-6; Finale: 2. Tjisse Steenstra c.s. – 8. Gert-Anne van der Bos c.s. 3-5 en 2-6. (Tekst: Klaas Postma).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 18, 2023 10:43
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel