Hans Wassenaar prolongeert koningstitel

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 4, 2023 19:32

Hans Wassenaar prolongeert koningstitel

De vierde vrije formatiewedstrijd van het seizoen kende net als de vorige drie een andere winnaar. Na trio Menno van Zwieten, Johannes van der Veen en Gert-Anne van der Bos was het nu de beurt aan Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. In een mooie onderhoudende finale werd met 5-5 en 6-2 nipt gewonnen van Marten Bergsma, Jacob Wassenaar en Hendrik Kootstra door een misser van Bergsma.

De start was voor Tjisse Steenstra c.s. die door een kwaadslag van Jacob Wassenaar op 2-1 en 6-6 een 3-1 voorsprong nam. Kwaad van Hiemstra op 3-1 en 6-6 en passeren van de kaats door Kootstra bracht de de formatie van Bergsma weer langszij. Een fraaie treffer van Bergsma op 3-3 en 6-4 bracht hen zelfs de leiding. Maar bovenslagen van Hiemstra en Wassenaar bracht weer druk op de ketel en de verre klap van Kootstra op 4-3 en 6-6 had beter verdiend maar zette toch koers naar de buiten gebieden. Twee spel gelijk dus. Buitenslagen van Bergsma en Kootstra maakte op 4-4 en 6-0 de weg vrij voor een 5-4 stand middels een verre klap van Hans Wassenaar. De partij leek gelopen maar bovenslagen Kootstra en Jacob Wassenaar waarvan de laatste op 5-4 en 4-6 deed de marge weer helemaal verkleinen tot nul.  Na 5-5 en 2-2 wisten Hiemstra en Wassenaar wel raad met de marginale kaatsten en de zevende misser van Bergsma deed de deur dicht. Wassenaar werd koning van de partij en dat was terecht omdat Steenstra en Hiemstra daar zeker geen aanspraak op konden maakten. Blijkbaar had de koningscommissie dat ook gezien en maakte deze keer geen fout.

De winnaar zat mooi in de lijst en zegevierde met twee vingers in de neus over Auke Boomsma, Tsjerk Elsinga en Jan Tymen Eisma. (5-0 en 6-2). De strijd op de drie tegen Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma had veel meer om het lijf en Bouma c.s. had heel lang zicht op een misschien wel een verrassende zege maar de bovenslag van Hiemstra op 4-4 en 6-6 was beslissend. De geest was bij Remmelt Bouma c.s. uit de fles en de achtste zitbal van Steenstra was voldoende voor de winst.

Marten Bergsma c.s. had weinig te stellen met een gehandicapte formatie van Johannes van der Veen. De opslager was geblesseerd en liep er voor spek en bonen bij. Bergsma c.s. toonde weinig mededogen en zegevierde op 5-1 en 6-6.

Meer strijd was er tegen trio Gert-Anne van der Bos die voor de vierde achtereenvolgende keer in een zwaar blokje zat. Je zou haast denken dat dit niets meer met het ‘lot’ te maken heeft en zeker niet met de speling van het lot. Het zijn nog altijd mensenhanden die het lot leiden. Een partij waarin de marges klein waren maar waar Triemstra en Zijlstra minder sterk voor de dag kwamen dan een partij daarvoor. Ook opslager Van der Bos kon geen druk op de ketel krijgen en trof het niet dat voorinse Jacob Wassenaar vijfmaal succesvol was zo ook op 3-2 en 6-6. Dat was een stevig tikje en toen Bergsma op 4-2 en 6-0 een van zijn acht zitballen plaatste was het een gelopen koers of niet. Dat laatste was het geval want Bergsma raakte de weg kwijt en de bovenslag van Triemstra op 5-3 en 0-6 deed de partij kantelen helemaal toen Bergsma op 5-4 en 4-6 voor de tiende keer miste. Na 5-5 en 0-2 redde Hendrik Kootstra de meubelen door driemaal een zitbal te plaatsen en Zijlstra was drie keer het lijdend voorwerp. Op 5-5 en 6-4 kon Zijlstra de kaats niet passeren.

Het derde geld was voor Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma door zeges op respectievelijk Youri de Groot c.s. ( 5-1 en 6-4) en Corné Tuinenga c.s. (5-2 en 6-4).   

Cijfers Dronryp. Eerste omloop: 1. Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jelmer Miedema – 2. Patrick van Dellen, Thomas Dijkstra en Steven Koster 5-5 en 6-2; 3. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma – 4. Youri de Groot, Jelle Cnossen en Johan Sipma 5-1 en 6-4; Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra – 6. Marten Bergsma, Jacob Wassenaar en Hendrik Kootstra 1-5 en 6-6; 7. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar – 8. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 4-5 en 4-6; 9. Auke Boomsma, Tsjerk Elsinga en Jan Tymen Eisma – 10. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar 0-5 en 2-6; Tweede omloop: 1. Corné Tuinenga c.s. – 3. Remmelt Bouma c.s. 2-5 en 4-6; 6. Marten Bergsma c.s. – 8. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 6-4; 10. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Tjisse Steenstra c.s. – 3. Remmelt Bouma c.s. 5-4 en 6-2; 6. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Finale: 6. Marten Bergsma c.s. – 10. Tjisse Steenstra c.s. 5-5 en 2-6.   

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 4, 2023 19:32
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel