Partuur Corné Tuinenga zegeviert in Easterlittens

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 13, 2023 19:59

Partuur Corné Tuinenga zegeviert in Easterlittens

De heren hoofdklassers waren vandaag te gast in Easterlittens voor een door-elkaar-loten partij met acht parturen op de lijst. Het partuur van Corné Tuinenga, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra kwam uiteindelijk in de kransen. In de finale werden Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Evert Pieter Tolsma verslagen.

Het was een ‘grimerij’ in Easterlittens. Veel buitenslagen, veel ballen die over de kwaadlijn verdwenen en veel fouten op de boven en in het tussenspel. Corné Tuinenga pakte zijn eerste krans in de hoofdklasse. Zus Ilse zou even later op het naastgelegen veld waar de dames kaatsten ook een krans winnen. Corné Tuinenga sloeg de hele dag goed op. Taeke Triemstra was voorin geen bal vertrouwd, het perkspel van Erwin Zijlstra was wat minder maar zijn opslag scoorde een ruime voldoende. In de eerste omloop gooiden Marten Bergsma en Pieter Jan Leijenaar te veel opslagen buiten de perklijnen. Het perk Taeke Triemstra – Erwin Zijlstra was ook beter op dreef dan het perk van Tsjerk Elsinga en Pieter Jan Leijenaar. Op 5-3 en 6-2 sloeg Taeke Triemstra de bal tot in het perk terug. In de tweede omloop tegen Remmelt Bouma, Jorn Lars van Beem en Hans Wassenaar gooide Remmelt Bouma zijn eigen glazen in door één keer op 6-6 het perk te missen en twee keer op 6-6 Taeke Triemstra een te mooie bal te geven. Tussendoor had Corné Tuinenga op 6-4 een zitbal geplaatst. Die achterstand van 4 om niks was te veel van het goede. Op 5-0 en 6-4 sloeg Hans Wassenaar de bal over de zijlijn.

In de finale waren Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Evert Pieter Tolsma de tegenstanders. Menno van Zwieten had in de eerste twee omlopen sterk opgeslagen maar kon dat niveau in de finale niet vasthouden. Evert Pieter Tolsma sloeg ook minder goed op dan in de voorgaande partijen. In totaal twaalf missers is te veel van het goede. Corné Tuinenga en Erwin Zijlstra hadden met zijn beiden maar drie missers Na spellen gelijk denderden Tuinenga en zijn maten door naar een veilig lijkende 5-2 en 6-0 voorsprong. Het bordje werd toch nog verspeeld en het werd zelfs 5 om 4. Een kleine sensatie leek aanstaande maar twee treffers van Tuinenga en twee missers van Van Zwieten leidde tot de 5-4 en 6-4 winst voor Tuinenga en zijn maten. Op die stand sloeg Menno van Zwieten buiten.

De premiewinnaars hadden niets te duchten van Auke Boomsma, Renze Hiemstra en Steven Koster die roemloos van de lijst gingen. Op 5-1 en 6-4 was het gebeurd. In de tweede omloop verging het Tjisse Steenstra, René de Haan en Hendrik Kootstra niet veel beter. Dat partuur had in de eerste omloop een 4 om 1 voorsprong verspeeld door op-en-uit voor Sinterklaas te spelen. Uiteindelijk werd het tegen Haye Jan Nicolay, Allard Hoekstra en een sterk uitslaande Kevin Jordi Hiemstra (7 bovenslagen) een nipte 5-5 en 6-4 overwinning door een zitbal van Tjisse Steenstra. In de tweede omloop ging het dan toch nog mis. Menno van Zwieten sloeg sterk op. Op 3-1 en 6-6 dwong Van Zwieten Hendrik Kootstra op een niet al te dikke kaats tot een kwaadslag en dat was in wezen beslissend. Op 5-2 en 6-4 plaatste Menno van Zwieten de beslissende zitbal.

Cijfers Easterlittens. Eerste omloop: 1. Tjisse Steenstra, René de Haan en Hendrik Kootstra – 2. Haije Jan Nicolay, Allard Hoekstra en Kevin Jordi Hiemstra 5-5 en 6-4; 3. Auke Boomsma, Renze Hiemstra en Steven Koster – 4. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Evert Pieter Tolsma 1-5 en 4-6; 5. Marten Bergsma, Tsjerk Elsinga  en Pieter Jan Leijenaar – 6. Corné Tuinenga, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 3-5 en 2-6; 7. Remmelt Bouma, Jorn Lars van Beem en Hans Wassenaar – 8. Gert-Anne van der Bos, Michel van der Veen en Rick Minnesma 5-3 en 6-0; Halve finale: 1. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Menno van Zwieten c.s. 2-5 en 4-6; 6. Corné Tuinenga c.s. – 7. Remmelt Bouma c.s. 5-0 en 6-4; Finale: 4. Menno van Zwieten c.s. – 6. Corné Tuinenga c.s. 4-5 en 4-6. 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 13, 2023 19:59
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel