Jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen “Het feestdagencadeau van 2023”

Jan Braaksma
By Jan Braaksma maart 19, 2023 12:07

Jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen “Het feestdagencadeau van 2023”

In het najaar van 2023 verschijnt het langverwachte jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen. Met trots presenteren we een prachtige multimedia uitgave vol met foto’s, kaatsers, verhalen, achtergrondinformatie en diverse verwijzingen naar online materiaal zoals beelden, foto’s en webpagina’s. Het jubileumboek wordt met veel zorg samengesteld samen met onze partner Flevodruk. Al een aantal jaren wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de inhoud. Het boek bevat veel (nieuw) materiaal uit de collecties van de Harlinger fotografen Hein van den Oever, Joachim de Ruijter, Dorus Breidenbach, Stefan Postema en Henry Drost. Daarnaast hebben Clemens van der Zwet en Doede van der Hoek opnames gemaakt met bekende kaatsers, vrijwilligers en andere nauw betrokkenen bij het Lanenkaatsen. Ook zullen veel verhalen terugkeren over de verschillende decennia van het Lanenkaatsen en de kaatsers van de Lanen. Wiebe van Dijk, Theo Outhuijse en Niels Outhuijse verzorgen de teksten. Kortom een fraaie hardcover die niet in je boekenkast mag ontbreken.

Voorinschrijving met 2,50 korting
Als je het jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen nu bestelt via het formulier op onze website www.lanenkaatsen.nl dan ontvang je 2,50 korting en ben je verzekerd van het ideale Kerst- of Sinterklaascadeau van 2023! Het boek komt op de markt voor 25 euro en als je deze nu bestelt en direct afrekent met Ideal betaal je dus slechts 22,50. Vrienden van het Lanenkaatsen betalen slechts 30 euro (20 +10 euro) voor het boek en vriend in 2023.

In een later stadium zal bekend worden gemaakt waar de boeken zijn af te halen. Bezorging zal tegen vergoeding van de portokosten ook mogelijk worden. Het boek heeft een vierkante hardcover omslag en zal 192 pagina’s bevatten voor heel veel lees- en kijkplezier. Volgens de planning zal het boek in november officieel worden gepresenteerd en verkrijgbaar zijn bij diverse verkooppunten. Gedurende het jaar zullen we een aantal momenten kiezen om het boek te promoten. Natuurlijk tijdens het Lanenkaatsen in 2023 van 12 tot en met 16 juni, tijdens de Visserijdagen en wellicht ook tijdens de kerstmarkt.

Sponsoring
Het is natuurlijk een hele investering voor een stichting zoals het Lanenkaatsen, daarom zijn we ook op zoek naar sponsors en of donateurs, die het Lanenkaatsen een warm hart toedragen. Sponsors kunnen een staffelkorting ontvangen bij een bepaalde afname en kunnen het boek bijvoorbeeld als relatiegeschenk of kerstcadeau voor het personeel aanbieden. Donateurs en sponsors kunnen een eervolle naamsvermelding krijgen in het jubileumboek. Meer informatie kun je vinden op www.lanenkaatsen.nl

Inhoudsopgave
Periode 1950-1959
– inleiding
– gebeurtenissen
– bestuur en vrijwilligers
– artiesten
– klassement en statistieken
– kaatsers en liefhebbers
Periode 1960-1969
Periode 1970-1979
Periode 1980-1989
Periode 1990-1999
Periode 2000-2009
Periode 2010-2019
Periode 2020-nu

Jan Braaksma
By Jan Braaksma maart 19, 2023 12:07
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel