Gert-Anne van der Bos heerst als nooit te voren op de Friese kaatsvelden

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 18, 2022 19:32

Gert-Anne van der Bos heerst als nooit te voren op de Friese kaatsvelden

Gert-Anne van der Bos beleefde een prachtig mooi kaatsseizoen met als kers op de taart de winst op de fameuze Aldehou partij. Bovendien werd hij met unanieme stemmen uitgeroepen tot koning van de partij. Dat kon bijna niet anders want hij bepaalde het tempo van de drie gespeelde partijen. Met zijn maten Gabe Jan van Popta en Erwin Zijlstra waren ze vooraf ook getipt als winnaar maar op het veld moet het altijd nog gebeuren.

In de finale waren Peter van Zuiden, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar de tegenstander maar ondanks het sterke perk van Hiemstra en Wassenaar kwamen zij er in de finale niet aan te pas. Van der Bos en Zijlstra hadden Hiemstra en Wasssenaar in een ijzeren greep en stonden maar een bovenslag van Hiemstra toe. Van Popta en Zijlstra waren duidelijk van een ander kaliber en sloegen elk vier ballen over de bovenlijn waarvan de laatste twee wel de belangrijkste waren. Het eerste bordje was dan wel voor Peter van Zuiden c.s. maar daarna kwam men er niet meer aan te pas. Bij 3-1 en 6-6 was er nog een minimale kans maar nadat Van Zuiden eerst twee prachtige zitballen had geplaatst miste hij op 3-1 en 6-6 het perk. Dit was een cruciale slag en via 5-2 kwam het einde op 5-2 en 6-2 met de vierde bovenslag van Gabe Jan van Popta. 

Van der Bos c.s. bereikte de finale door eerste Patrick van Dellen, Kevin Jordi Hiemstra en Pieter Jan Leijenaar met 5-2 en 6-4 naar het tweede plan te verwijzen om vervolgens om de premie of niets korte metten te maken met Youri de Groot, Yoram Elzinga en Menno van Zwieten. Debutant Yoram Elzinga verweerde zich verdienstelijk maar het zetten geen zoden aan de dijk. Op 5-0 en 6-2 konden de heren de warmte weer opzoeken. 

Premiewinnaar Peter van Zuiden c.s. moest even alert blijven tegen Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Hendrik Kootstra maar op 5-4 en 6-4 sloeg Wassenaar boven. 

De halve finale tegen Auke Boomsma, Thomas Dijkstra en Patrick Scheepstra was vlees nog vis. Het werd dan wel twee keer zes gelijk maar echt partij werd het nooit. Via eersten gelijk stoomde van Zuiden c.s. ineen keer door naar een 5-1 en 6-0 overwinning. Voor trio Auke Boomsma resteerde de derde prijs altijd nog goed voor 100 euro de man door zeges op onder meer Haije Jan Nicolay c.s. (5-3 en 6-0) en Bauke Triemstra c.s. 5-4 en 6-4). 

Cijfers Aldehou partij. Eerste omloop: 1. Bauke Triemstra Sint Jacobiparochie, Jorn Lars van Beem Dronryp en Steven Koster Tzum – 2. Corné Tuinenga Berltsum, Bauke Dijkstra Easterein en Daniël Iseger Leeuwarden 5-2 en 6-4; 3. Haye Jan Nicolay Britsum, Michel v.d. Veen Franeker en Pieter Jan Leijenaar Exmorra ingevallen voor (Rick Minnesma Dronryp) – 4. Auke Boomsma Morra, Thomas Dijkstra Berltsum en Patrick Scheepstra Franeker 3-5 en 6-6; 5. Gert-Anne van der Bos Mantgum, Gabe-Jan van Popta Lollum en Erwin Zijlstra Easterlittens – 6. Patrick van Dellen Berltsum, Kevin Jordi Hiemstra Leeuwarden en Pieter Jan Leijenaar Exmorra 5-2 en 6-4; 7. Youri de Groot Menaam, Yoram Elzinga Groningen en Menno van Zwieten Heerenveen – 8. Tjisse Steenstra Bitgummole, Hessel Postma Winsum en Laas Pieter van Straten Feinsum 5-5 en 6-6 (Youri de Groot wint); 9. Remmelt Bouma Weidum, Allard Hoekstra Franeker en Hendrik Kootstra Minnertsga – 10. Peter van Zuiden Bolsward, Renze Hiemstra Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole 4-5 en 4-6; Tweede omloop: 1. Bauke Triemstra c.s. – 4. Auke Boomsma c.s. 4-5 en 4-6; 5. Gert-Anne van der Bos c.s. – 7. Youri de Groot c.s. 5-0 en 6-2; 10. Peter van Zuiden c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Peter van Zuiden c.s. – 4. Auke Boomsma c.s. 5-1 en 6-0; 5. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Finale: 5. Gert-Anne van der Bos c.s. – 10. Peter van Zuiden c.s. 5-2 en 6-2.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 18, 2022 19:32
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel