Trio Gert-Anne van der Bos wint in Bitgum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 28, 2022 08:34

Trio Gert-Anne van der Bos wint in Bitgum

Gert-Anne van der Bos, Hendrik Kootstra en Steven Koster zijn in Bitgum winnaar geworden van de door kaatsvereniging OKK georganiseerde uitnodigingspartij. Voor Steven Koster was het de eerste zege in de hoofdklasse. In de finale bleven Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Erwin Zijlstra op de helft staan. Het derde geld was voor Haye Jan Nicolay, Taeke Triemstra en Rick Minnesma.

De finale gaf hetzelfde beeld als alle voorgaande partijen namelijk veel te veel opslagmissers, 20 in totaal. In de finale stonden daar dan nog wel de nodige bovenslagen (17) tegenover maar als kijkspel was het vandaag uitermate matig omdat er te veel werd geknoeid aan de opslag. De eerste vier bordjes werden om-en-om verdeeld. Een kwaadslag van Erwin Zijlstra op 6-4 en een bovenslag van Hendrik Kootstra op 6-6 leverde het partuur van Van der Bos een 4 om 2 voorsprong op. Buiten door Van der Bos op 6-6 verkleinde de achterstand voor Steenstra c.s. tot een eerst. Hendrik Kootstra die vandaag in het voorperk stond sloeg de hele dag sterk uit. Zijn passeerslag op 6-6 was belangrijk: 5-3. Het partuur van Tjisse Steenstra pakte daarna nog wel de eerste vier punten maar dat waren ook direct de laatste punten. Het werd 5-3 en 6-4 waarna Erwin Zijlstra het perk miste. Opslager Gert-Anne van der Bos werd gekroond tot beste kaatser van de dag!

Van der Bos en zijn maten wonnen in de eerste omloop relatief makkelijk van Bauke Triemstra, Gabe-Jan van Popta en Gerben de Boer die veel te vaak het perk misten. Op 5-3 en 6-4 plaatste Van der Bos een zitbal. Youri de Groot, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar bakten er in de tweede omloop weinig tot niets van en gingen roemloos van de lijst. Op 5-1 en 6-6 zorgde Van der Bos vanaf de stuit voor de laatste twee punten. Haye Jan Nicolay, Taeke Triemstra en Rick Minnesma konden in de halve finale ook al geen tegenstand van betekenis bieden. Slechts één bordje was hen gegund. Op 5-1 en 6-2 maakte Gert-Anne van der Bos het karwei af met een zitbal.

Steenstra, Hiemstra en Zijlstra kwamen in de eerste omloop met 2-0 en 6-0 achter tegen Peter van Zuiden, René de Haan en Evert-Pieter Tolsma. Het werd geen 3-0 maar 2-1 en dat was het begin van het einde voor Peter van Zuiden en zijn maten. Die verloren uiteindelijk op 5-3 en 6-2 toen René de Haan de bal buiten het speelveld sloeg. In de strijd om een plek in de finale hoefden Steenstra c.s. zich niet bovenmatig in te spannen tegen André van Dellen, Thomas Dijkstra en Menno van Zwieten die constant met de juiste richting overhoop lagen. Op 5-2 en 6-0 sloeg Menno van Zwieten maar weer eens buiten. Door een staand nummer was de finale voor Steenstra c.s. een feit.

Haye Jan Nicolay, Taeke Triemstra en Rick Minnesma hadden aan één zege genoeg om de derde prijs voor zich op te eisen. Tegen Patrick van Dellen, Jorn-Lars van Beem en Hans Wassenaar stond men vlot op een 3-0 voorsprong. Wassenaar en Van Beem ruilden in het perk en Wassenaar begon zich verbaal te roeren. De achterstand werd ingelopen en Van Dellen en zijn maten stonden uiteindelijk op twee punten van de winst maar op 5-4 en 6-6 sloeg Hans Wassenaar de bal buiten: 5 om 5. Wassenaar zou nog een keer buiten slaan en een kaats niet passeren. Die punten telden tot op zekere hoogte dubbel. Op 5-5 en 6-2 lag de kaats voor Jorn-Lars van Beem te ver weg. 

UITSLAG BITGUM

1. Gert-Anne van der Bos, Hendrik Kootstra en Steven Koster

2. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Erwin Zijlstra

3. Haye Jan Nicolay, Taeke Triemstra en Rick Minnesma

Cijfers Bitgum. Eerste omloop: 1. Youri de Groot, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar -[ 2. Johannes van der Veen, Pieter-Jan Plat en Laas-Pieter van Straten 5-4 en 6-2; 3. Bauke Triemstra, Gabe-Jan van Popta en Gerben de Boer – 4. Gert-Anne van der Bos, Hendrik Kootstra en Steven Koster 3-5 en 4-6; 5. Peter van Zuiden, René de Haan en Evert-Pieter Tolsma – 6. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Erwin Zijlstra 3-5 en 2-6; 7. André van Dellen, Thomas Dijkstra en Menno van Zwieten – 8. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Gerben de Boer (voor Patrick Scheepstra) 5-4 en 6-2; 9. Patrick van Dellen, Jorn-Lars van Beem en Hans Wassenaar – 10. Haye Jan Nicolay, Taeke Triemstra en Rick Minnesma 5-5 en 2-6; Tweede omloop: 1. Youri de Groot c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 6-6; 6. Tjisse Steenstra c.s. – 7. Andre van Dellen c.s. 5-2 en 6-0; 10. Haye Jan Nicolay c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Haye Jan Nicolay c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 2-6; 6. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Finale: 6. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 3-5 en 4-6. (Bijdrage: Klaas Postma).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 28, 2022 08:34
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel