Telegraafjes blijven in Bolsward

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 29, 2022 07:24

Telegraafjes blijven in Bolsward

Zondag 28 augustus de laatste reguliere KNKB-wedstrijd voor de meisjes welpen. Er stonden maar liefst 14 parturen op de lijst en toch waren we gelijktijdig met de start van de Grand-Prix in België klaar. En gelukkig we hadden er prachtig weer bij. Ook het prijzenpakket was weer iets om `u´ tegen te zeggen. Voor de eerste prijs waren er telegraafjes en de overige prijzen bestonden uit HEMA-waardebonnen. Bijzonder was nog dat er maar liefst 8 kaatssters op de lijst stonden die lid zijn van kaatsvereniging Bolsward. En daarvan vielen er maar liefst 5 in de prijzen.

Allereerst voor de meisjes een compliment. Zij hadden, in tegenstelling van de schooljongens een week eerder, er in de kleedkamer geen puinhoop van gemaakt. Bij de schooljongens was het een bende en die kunnen volgend jaar in elk geval niet in Bolsward kaatsen. Hadden we dat geweten dan waren er bij de schooljongens geen prijzen uitgereikt.

Nu de meisjes.

In de winnaarsronde ging de prijs naar Lyset Westra en Marit Dijkstra. Zij wonnen in de finale met 5-3 en 6-4 van Doutzen Wijtsma en Esther Lootsma. Partuur Wijtsma kwam na een 5-1 achterstand nog wel terug naar 5-3, maar toen drukten Lyset en Marit door. De telegraafjes gingen dus naar Bolsward. Voor Marit – nog kabouter –  was het haar eerste KNKB-krans. Partuur Westra kreeg in de vier gekaatste partijen 7 eersten tegen en dan ben je de terechte winnaar.

De eerste 3de prijs was voor Marrit de Witte en Daniek Rinia. Zij verloren in de halve finale van de latere premiewinnaars met 5-2 en 6-2. De tweede 3de prijs was voor Marrit Hoekstra en Rianne Cuperus, die in de halve finale het hoofd bogen met 5-2 en 6-6 voor de latere winnaressen.

De finale van de verliezersronde werd een prooi voor Froukje Patricia Blanke en Liv Koops. Zij wonnen met 5-3 en 6-2 van Marte Wassenaar en Mare Prinsen.

Volledige uitslag:

Winnaarsronde:

1ste prijs:              Lyset Westra en Marit Dijkstra (beiden Bolsward)

2de prijs:               Doutzen Wijtsma (Lioessens) en Esther Lootsma (Goënga)

3de prijs:               Marrit Hoekstra (Hommerts) en Rianne Cuperus (Bolsward)

3de prijs:               Marrit de Witte (Makkum) en Daniek Rinia (Arum)

Verliezersronde:

1ste prijs:              Froukje Patricia Blanke (Bolsward) en Liv Koops (Makkum)

2de prijs:               Marte Wassenaar (Minnertsga) en Mare Prinsen (Bolsward) (Bijdrage Lammert Leeuwen).

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 29, 2022 07:24
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • PIeter Breuker

  PIeter Breuker

  Van Tuinen syn stikje oer Johannes Brandsma freget om nuansearring en taljochting en dan foaral oangeande dit stikje: 'De titel…

  View Article
 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel