Ilse Tuinenga koningin van Sint Annaparochie

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 14, 2022 21:55

Ilse Tuinenga koningin van Sint Annaparochie

Het kostte de nodige zweet, bloed en tranen maar na een zeer warme dag op de Waaie waren de kransen voor Ilse Tuinenga, Louise Krol en Sjanet Wijnia op de vrije formatie wedstrijd van kv Sint Anne Drie Spul is Ut. In een spannende finale werd de grote concurrent Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra met 5-3 en 6-4 verslagen. Trio Ilse Tuinenga had weer een bliksum start en liep via driemaal 6-6 en eenmaal 6-2 en eenmaal 6-0 naar een op het oog veilige voorsprong. Maar trio Nynke Sijbrandij is niet eerder verslagen dan als de laatste twee punten ook aan de telegraaf hangen. Witmarsum en Arum zijn daar mooie voorbeelden van. Na de snelle voorsprong haperde de machine Tuinenga c.s. en met slechts vier punten tegen werd het 5 om 3. Maar op 5-3 en 6-4 maakte Ilse er een eind aan door een fraaie zitbal. Dat de marges klein zijn tussen deze twee topparturen bleek ook weer uit het aantal behaalde punten. Tuinenga c.s. kwam tot 52  en Nynke Sijbrandij c.s. zat daar vlak achter met 48. Het zijn maar een paar slagen die beslissend zijn in de partij. Was de eerste omloop een opwarmertje tegen Annet de Haan, Margriet Bakker en Jeska Terpstra (5-0 en 6-4) dat was wel even anders tegen Anna Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Gerde Lyklama à Nijeholt. Dat was een geweldig spannend potje wat pas op 5-5 en 6-6 werd beslist met een zitbal van Ilse Tuinenga. De kleine premie in Sint Annaparochie was voor Anna Dieuwke Dijkstra, Harmke Siegersma en Jennie Terpstra na een 5-3 en 6-4 winst op trio Anna Brecht Bruinsma c.s. Ilse Tuinenga is voor een jaar de koningin van Het Bildt. (Foto: Henk Hempenius).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 14, 2022 21:55
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • PIeter Breuker

  PIeter Breuker

  Van Tuinen syn stikje oer Johannes Brandsma freget om nuansearring en taljochting en dan foaral oangeande dit stikje: 'De titel…

  View Article
 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel