Formatie Haije Jan Nicolay verrassend winnaar Van Aismapartij

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 28, 2022 21:53

Formatie Haije Jan Nicolay verrassend winnaar Van Aismapartij

Haije Jan Nicolay, Gabe Jan van Popta en P{ieter Jan Leijenaar zijn zondag in Bitgum toch wel enigszins verrassend winnaar geworden van de traditionele Van Aismapartij. In een spannende finale bleef men nipt de baas over Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra door een bovenslag van Gabe Jan van Popta op 5-5 en 6-6. De spanning moest veel vergoeden in deze partij want het regende buitenslagen 23 in totaal waarvan 15 van de verliezer. Dat trio Van der Bos met dertig weg te geven punten nog zo lang in de race bleef zegt veel over het niveau van de partij. Opslager Van der Bos was zondag lichtelijk uitgekaatst na de achtste partij in twee dagen. Bovendien maakte tweede opslager Erwin Zijlstra ook een minder solide indruk dan in de vorige drie partijen. Voorinse Taeke Triemstra kon dat ondanks zijn zeven fraaie bovenslagen niet recht zetten. Kwam ook nog bij dat de winnaar gunstig in de lijst zat en een partij minder had gekaatst. Na drie eersten gelijk liep trio Haije jan Nicolay uit naar een 5-3 en 6-4 voorsprong en stond op matchpoint maar twee fraaie acties van Van der Bos beide malen op zes gelijk deed de kansen keren. Zelfs een 5-5 en 6-0 stand werd weer in evenwicht gebracht door onder meer twee missers van Haije Jan Nicolay maar op 5-5 en 6-6 wist Pieter Jan de partij alsnog winnend over de streep te trekken door de dikke kaats met een bovenslag te nemen. Voor Haije Jan Nicolay was het de eerste vrije formatiewinst op het hoogste niveau. Pieter Jan Leijenaar werd uitgeroepen tot koning van de partij. Het was voor de formatie die na dit seizoen uiteen valt het eerste grote succes. 

De winnaar zat mooi in de lijst en na de zege op Youri de Groot c.s. (5-4 en 6-0) kostte de zege op Marten Bergsma c.s. aanzienlijk minder moeite dan vooraf was ingecalculeerd. In grote stappen werd trio Marten Bergsma een kopje kleiner gemaakt. (5-1 en 6-2). De premiewinnaar Gert-Anne van der Bos had een zwaarder traject voor de kiezen gekregen. Patrick van Dellen c.s. werd vleugellam door een blessure van Steven Koster en moest bij 5-1 en 6-4 reeds de witte vlag hijsen. Spannend zou het treffen tegen Tjisse Steenstra c.s. moeten zijn maar de winnaar van de afgelopen PC is het wat kwijt. Dat geldt voor alle drie en tegen een sterk kaatsende Van der Bos werd het een kansloze 5-1 en 6-6 nederlaag. 

De halve finale tegen Johannes van der Veen c.s. was ook niet een vermoeiende bezigheid en bij 5-1 en 6-6 was het hier ook snel einde oefening. Laatstgenoemd trio had aan twee zeges genoeg voor het derde geld t.w: Remmelt Bouma c.s. (5-3 en 6-6) en Bauke Triemstra c.s. (5-5 en 6-2).  

Cijfers Bitgum. Eerste omloop: 1. André van Dellen Berltsum, Pieter Jan Plat Leeuwarden en Willem Heeringa Tzummarum – 2. Bauke Triemstra Sint Jacobiparochie, Daniël Iseger Leeuwarden en Patrick Scheepstra Franeker 3-5 en 6-6; 3. Remmelt Bouma Weidum, Bauke Dijkstra Easterein en Evert Pieter Tolsma Winsum – 4. Johannes van der Veen Pietersbierum, Jorn Lars van Beem Dronryp en Rick Minnesma Dronryp  3-5 en 6-6;  5. Gert-Anne van der Bos Mantgum, Taeke Triemstra Sint Jacobiparochie en Erwin Zijlstra Easterlittens – 6. Patrick van Dellen Berltsum, Thomas Dijkstra Berltsum en Steven Koster Tzum 5-1 en 6-4; 7. Tjisse Steenstra Bitgummole, Renze Hiemstra Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole – 8. Auke Boomsma Morra, Hessel Postma Winsum en Tsjerk Elsinga Dronryp 5-1 en 6-4; 9. Marten Bergsma Minnertsga, Hendrik Kootstra Minnertsga en Menno van Zwieten Heerenveen – 10. Peter van Zuiden Bolsward, Kevin Jordi Hiemstra Leeuwarden en Gerben de Boer Gaast 5-5 en 6-6 (Marten Bergsma c.s. wint); 11. Haye Jan Nicolay Britsum, Gabe-Jan van Popta Lollum en Pieter Jan Leijenaar Exmorra – 12. Youri de Groot Menaam, Allard Hoekstra Franeker en Laas Pieter van Straten Feinsum 5-4 en 6-0; Tweede omloop: 2. Bauke Triemstra c.s. – 4. Johannes van der Veen c.s. 5-5 en 2-6; 5. Gert-Anne van der Bos c.sw. – 7. Tjisse Steenstra c.s. 5-1 en 6-6; 9. Marten Bergsma c.s. – 11. Haije Jan Nicolay c.s. 1-5 en 2-6; Halve finale: 4. Johannes van der Veen c.s. – 5. Gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 6-6; 11. Haije Jan Nicolay c.s. staand nummer; Finale: 11. Haije Jan Nicolay c.s. – 5. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 6-6 (Haije Jan Nicolay c.s. wint).

 

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 28, 2022 21:53
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Huzumer

  Huzumer

  De krans voor Herrema was in Tzummarum!!!!

  View Article
 • Johan

  Johan

  Koos alsnog lokwinske met je benoeming als voorzitter., Johan van Seijst

  View Article
 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel