Tjisse Steenstra koning Hotze Schuil partij

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 3, 2022 18:51

Tjisse Steenstra koning Hotze Schuil partij

Het blijft stuivertje wisselen in de top van het vrije formatie kaatsen. Sloeg vorige week in Berltsum de oranje brigade voorbest op nu was het weer de beurt aan de formatie van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. In een aardige finale bleef men met 5-3 en 6-6 ruimschoots de baas over trio Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Na een vlotte 3-1 voorsprong werd het binnen de kortste keren ook weer drie eersten gelijk. Toen het publiek er even goed voor wilde gaan zitten was het opslager Marten Bergsma die zijn formatie de das om deed. Zijn onbedoelde vrijgevigheid was groot met vier missers op rij en dat had Steenstra c.s. net nodig. Na 4 om 3 was het een gelopen koers ook de opslag overnemen van Hendrik Kootstra bracht daar weinig verandering in. Op 4-3 en 6-0 sloeg Kootstra kwaad uit en op 5-3 en 6-6 kon dezelfde Kootstra de kaats bij de boven niet passeren. Dat Steenstra koning werd van de partij lag in de lijn van de verwachting.

Was de finale nog het aanzien waard dat kon niet gezegd worden van de acht daarvoor gespeelde partijen. Spanning was ver te zoeken en de verschillen zijn veel te groot in een peloton dat naarstig naar de goede vorm zoekt. Een paar parturen uitgezonderd maar ook bij de ‘top’ moeten de puzzelstukjes wel op hun plaats vallen.

Veel parturen zijn nog zoekende waaronder dat van Enno Kingma c.s. dat zondag in Harlingen ook weer alle hoeken van het veld zag. Tegen Gerrit-Jan Duiven c.s. ging men met 5-1 en 6-6 ten onder. Van het treffen tussen Gert-Anne van der Bos tegen Marten Bergsma c.s. mocht wel wat van worden verwacht maar dan moeten beide formaties wel bij de les zijn. Trio Gert-Anne van der Bos was dat niet en ging vrij kansloos van de lijst met 5-2 en 6-6 mede omdat het perk ver onder het gebruikelijke niveau bleef. Steenstra c.s. declasseerde in aanloop naar de finale eerst trio Peter van Zuiden (5-2 en 6-6) om vervolgens geen spaan heel te laten van Gerrit-Jan duiven c.s. (5-0 en 6-4).  De halve finale tegen Paul Dijkstra c.s. was van hetzelfde laken een pak. (5-1 en 6-4). 

Marten Bergsma c.s. liet trio Gert-Anne van der Bos op een spel staan en de formatie van Youri de Groot verging het nog slechter getuige de 5-0 en 6-4 nederlaag. 

De formatie van Paul Dijkstra, René de Haan en Hendrik Bouwhuis ploeterde zich een weg naar het derde geld. De winst tegen Jelle Attema c.s. (5-3 en 6-2) was voldoende voor wat ranking punten en de kleine premie.  Het niveau en de beleving in de havenstad was ver te zoeken. De goed opgekomen bezoekers hadden meer verdient! 

Cijfers Harlingen. Eerste omloop: 1. Peter van Zuiden Bolsward, Kevin Jordi Hiemstra Leeuwarden en Gerben de Boer Gaast – 2. Tjisse Steenstra Bitgummole, Renze Hiemstra Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole2-5 en 6-6; 3. Enno Kingma Leeuwarden, Kees van der Schoot Sexbierum en Menno van Zwieten Heerenveen – 4. Gerrit Jan Duiven Hidaard, Hendrik Jan v.d. Velde Makkum en Thomas van Zuiden (vervanger van Riemer Hoekstra Ee) 1-5 en 6-6; Gert-Anne van der Bos Mantgum, Taeke Triemstra Sint Jacobiparochie en Erwin Zijlstra Easterlittens – 6. Marten Bergsma Minnertsga, Dylan Drent Harlingen en Hendrik Kootstra Minnertsga 2-5 en 4-6; 7. Youri de Groot Menaam, Allard Hoekstra Franeker en Laas Pieter van Straten Feinsum – 8. Haye Jan Nicolay Britsum, Gabe-Jan van Popta Lollum en Pieter Jan Leijenaar Exmorra 5-3 en 6-2; 9. Paul Dijkstra Bitgum, René de Haan Leeuwarden en Hendrik Bouwhuis Bolsward -10. Jelle Attema Makkum, Jelte Visser Sexbierum en Klaas Pier Folkertsma Makkum 5-3 en 6-2; Tweede omloop: 2. Tjisse Steenstra c.s – 4. Gerrit-Jan Duiven c.s. 5-0 en 6-4; 6. Marten Bergsma c.s. – 7. Youri de Groot c.s. 5-0 en 6-4; 9. Paul Dijkstra c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Paul Dijkstra c.s. – 2. Tjisse Steenstra c.s. 1-5 en 4-6; 6. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Finale: 6. Marten Bergsma c.s. – 2. Tjisse Steenstra c.s. 3-5 en 6-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 3, 2022 18:51
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel