Ilse Tuinenga koningin in Makkum

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juli 16, 2022 18:12

Ilse Tuinenga koningin in Makkum

Ilse Tuinenga, Louise Krol en Sjanet Wijnia toonden zich het sterkste partuur op de vrije formatiewedstrijd van kaatsvereniging Makkum. In de programmeerde finale tegen de formatie van Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra viel de laatste slag op 5-4 en 6-4. Het was de derde zege van trio Tuinenga van het lopende seizoen. Ilse Tuinenga werd uitgeroepen tot koningin van de partij en dat was een terechte beloning voor al haar goede werk aan de opslag.

De winnende formatie bereikte de finale zoals gebruikelijk met twee vingers in de neus. Roelie Kroondijk, Amaris de Groot en Jennie Terpstra streken op 5-1 en 6-2 reeds de witte vlag. Ietsje beter verging het de formatie van Annet de Haan, Sandra Hofstra en Jeska Terpstra. Het was marginaal maar hier viel de vlag op 5-1 en 6-6.

De premiewinnaar moest veel dieper graven om de finale te bereiken. Martzen Deinum, vervanger van Wybrig Bakker, Corrie Kroondijk en Fiera de Vries knokten voor wat ze waard waren en gaven zich pas bij 5-5 en 6-4 over. De halve finale had het gebruikelijke nivo van weinig weerstand van de tegenpartij. Anna Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Gerde Lyklama à Nijeholt werden met huid en haar opgepeuzeld door trio Nynke Sijbrandij getuige de 5-1 en 6-2 eindstand. De strijd om het derde geld werd beslecht met een 5-1 en 6-4 zege voor trio Anna Brecht Bruinsma. 

Cijfers Makkum. Eerste omloop: 1. Ilse Tuinenga Franeker, Louise Krol Broeksterwâld en Sjanet Wijnia Wommels – 2. Roelie Kroondijk Easterein, Amarins de Groot Mantgum en Jennie Terpstra Mantgum 5-1 en 6-2; 3. Annet de Haan Sint Annaparochie, Sandra Hofstra Tzum en Jeska Terpstra Easterein -4. Anna-Dieuwke Dijkstra Leeuwarden, Rixt Wijnia Wommels en Annelien Broersma Leeuwarden 5-1 en 6-2; 5. Anna-Brecht Bruinsma Leeuwarden, Anne Monfils Groningen en Gerde Lycklama à Nijeholt It Heidenskip – 6. Inge Jansma Dronryp, Larissa Smink Makkum en Noa Elzinga Bolsward 5-0 en 6-4; 7. Nynke Sijbrandij Leeuwarden, Manon Scheepstra Leeuwarden en Marrit Zeinstra Leeuwarden – 8. Martzen Deinum (ingevallen voor Wybrig Bakker Tersoal), Corrie Kroondijk Easterein en Fiera de Vries Groningen 5-5 en 6-4; Halve finale: 1. Ilse Tuinenga c.s. – 3. Annet de haan c.s. 5-1 en 6-6; 5. Anna Brecht Bruinsma c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 1-5 en 2-6; Om de derde prijs: 3. Annet de haan c.s. – 5. Anna Brecht Bruinsma c.s. 1-5 en 4-6; Finale: 1. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 5-4 en 6-4.

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juli 16, 2022 18:12
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel
  • Jasper

    Jasper

    Dat het verslag "drupt" van voorkeur door de verslaggever is wel duidelijk! Oranje brigade dit en oranje brigade dat! Objectief…

    Bekijk Artikel
  • JN

    JN

    Prijswinnaars kunnen een foto bestellen via jgbuitenga@gmail.com

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel