Formatie Tjisse Steenstra wint met twee vingers in de neus!

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 20, 2022 21:12

Formatie Tjisse Steenstra wint met twee vingers in de neus!

Het weer was mooi, niet te warm, publiek manhaftig aanwezig maar het kaatsen was een plichtmatige vertoning waar niemand warm of koud van werd. De lijst werd geteisterd door afzeggingen en dat veertien dagen voor de PC. De 41-jarige Jacob Wassenaar moet het gat op vullen wat Dylan Drent heeft achter gelaten. In Minnertsga liet hij het vervangen nog over aan Laas Pieter van Straten maar zaterdag in Morra en zondag in Huizum maakt hij zijn rentree. Een feitelijk onmogelijke opgave. Menno van Zwieten was ziek en werd vervangen door Daniël Iseger die van hot na her vliegt en geregeld in de prijzen valt. Pieter Jan Leijenaar kampt ook met een schouder blessure en werd vervangen door Patrick Scheepstra. Bovendien was Hendrik Bouwhuis ook niet aanwezig en zijn plek werd in genomen door Evert Pieter Tolsma. Het was de voorbode voor een uitermate teleurstellende middag. 

Uiteindelijk kreeg Minnertsga een winnaar die minste fouten maakte en drie partijen bij de les was.

Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar hadden in de finale geen kind aan Enno Kingma, Kees van der Schoot en Daniël Iseger. Binnen 35 minuten zat de zege in de tas. Via driemaal 6-4 en driemaal 6-0  werd de klus geklaard. Het eer reddende bordje ging bij 3-0 naar Kingma c.s. maar dat was het dan ook. Het perk Hiemstra-Wassenaar kon zich uitleven op de tweede opslag van Iseger wat resulteerde in elf bovenslagen. Een finale om snel te vergeten.

Dat gold ook voor het treffen tegen Gert-Anne van der Bos c.s. Van der Bos sloeg sterk op maar deze dadendrang was ver te zoeken bij zijn maten Triemstra en Zijlstra die naarstig zoeken naar de PC-vorm. (5-2 en 6-6). 

De halve finale tegen Haije Jan Nicolay c.s. ging tot spel gelijk op maar daarna benutte Steenstra c.s. wel de kansen dat in tegenstelling bij Haije Jan Nicolay die wel punten maakten maar het gaat bij kaatsen om eersten. (5-3 en 6-4). 

Enno Kingma c.s. walste in hoog tempo over Patrick van Dellen c.s. heen (5-1 en 6-6).  Bij Marten Bergsma c.s. was duidelijk het gemis van Dylan Drent te voelen. De grote animator en aanjager van het partuur werd node gemist. Deze tandeloze tijger werd  soepel door trio Enno Kingma op 5-3 en 6-4  van verder deelname uitgesloten.

Cijfers Minnertsga. Eerste omloop: 1. Enno Kingma Leeuwarden, Kees van der Schoot Sexbierum en Daniël Iseger (ingevallen voor Menno van Zwieten Heerenveen) – 2. Patrick van Dellen Berltsum, Thomas Dijkstra Berltsum en Steven Koster Tzum 5-1 en 6-6; 3. Marten Bergsma Minnertsga, Laas Pieter van Straten  (ingevallen voor Dylan Drent Harlingen) en Hendrik Kootstra Minnertsga – 4. Peter van Zuiden Bolsward, Kevin Jordi Hiemstra Leeuwarden en Gerben de Boer Gaast 5-4 en 6-6; 5. Haye Jan Nicolay Britsum, Gabe-Jan van Popta Lollum en Patrick Scheepstra (ingevallen voor Pieter Jan Leijenaar Exmorra) – 6. Paul Dijkstra Bitgum, René de Haan Leeuwarden en Evert Pieter Tolsma (ingevallen voor Hendrik Bouwhuis Bolsward) 5-4 en 6-2; 7. Tjisse Steenstra Bitgummole, Renze Hiemstra Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole – 8. Gert-Anne van der Bos Mantgum, Taeke Triemstra Sint Jacobiparochie en Erwin Zijlstra Easterlittens 5-2 en 6-6; Halve finale: 1. Enno Kingma c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 5-3 en 6-4; 5. Haije Jan Nicolay c.s. – 7. Tjisse Steenstra c.s. 3-5 en 4-6; Finale: 1. Enno Kingma c.s. – 7. Tjisse Steenstra c.s. 1-5 en 0-6.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 20, 2022 21:12
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article
 • Johan van Seijst

  Johan van Seijst

  Harlingen een genot om daar te mogen kaatsen !!

  View Article
 • Sytse Keizer

  Sytse Keizer

  Sterkte Sjoerd met dyn herstel!

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel