Alleen finale kan bekoren in warm Huizum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 24, 2022 18:54

Alleen finale kan bekoren in warm Huizum

De vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse in Huizum leek vooraf wel het verhaal van wie is er wel en wie kiest voor de zon en de lol. Want wie de lijst voor aanvang bekeek kreeg toch wel het schaamrood op de kaken. Dat Sandra Hofstra verstek moest laten gaan was droevig na de wedstrijd in Morra waar zij voor de tweede maal werd getroffen door een ernstige knieblessure. Weer wacht er een revalidatie van maanden. Nee dan de andere afwezigen: Noa Elzinga, Hiske Zeinstra, Melissa Rianne Hiemstra en Fiera de Vries hadden de vakantie verkozen boven het uitkomen in Huizum. Met al die invallers waar van sommigen nog geen bal hadden aangeraakt devalueerde de partij enorm. Dat de finale zoals gebruikelijk ging tussen de parturen van Ilse Tuinenga c.s. en die van Nynke Sijbrandij c.s. veranderde daar weinig aan. Het is zoals zo vaak het het sluitstuk van een hoofdklasse vrije formatiewedstrijd. 

Ilse Tuinenga c.s. had in aanloop de handen vol aan Anna Brecht Bruinsma c.s. het enige partuur dat de twee topparturen tegenstand kan bieden en moest derhalve diep gaan om bij 5-5 en 6-2 de wedstrijd over de streep te trekken. In deze partij kon Tuinenga c.s. moeilijk het eind vinden. De halve finale was weer het gebruikelijk beeld van 5-1 en 6-4 en nu was  de formatie van Inge Jansma het willig slachtoffer.

Nynke Sijbrandij c.s. werd vandaag in Huizum warmer van het weer dan de inspanning om tot de finale te komen. De formatie van Sietske Okkema stond er bij en keek er na (5-0 en 6-4) en Aletta van Popta c.s. verging het ietsje beter (5-1 en 6-6). 

De finale leek als een nachtkaars uit te gaan. Na eersten gelijk liep Nynke Sijbrandij c.s. uit naar een 5-1 voorsprong met slechts zes punten tegen. Bij achterinse Sjanet Wijnia liep het niet en dat werd pas anders toen zij een paar ballen prima raakte. De duisternis maakte plaats voor de zon en via tweemaal 6-0 en eenmaal 6-6 werd het weer partij. Maar na 5-4 en 0-2 zat het Tuinenga c.s. tegen en Sijbrandij c.s. mee. Dat zit nu eenmaal in het spel opgesloten. Op 5-4 en 6-4 kon dezelfde Sjanet de dikke kaats niet passeren. Manon Scheepstra werd uitgeroepen tot koningin van de partij! 

Cijfers Huizum. Eerste omloop: 1. Ilse Tuinenga Franeker, Louise Krol Broeksterwâld en Sjanet Wijnia Wommels – 2. Anna-Brecht Bruinsma Leeuwarden, Anne Monfils Groningen en Gerde Lycklama à Nijeholt It Heidenskip 5-5 en 6-2; 3. Inge Jansma Dronryp, Larissa Smink Makkum en Elly Hofman Leeuwarden voor (Noa Elzinga Bolsward) – 4. Annet de Haan Sint Annaparochie, Lobke Vlasbloem Groningen voor (Sandra Hofstra Tzum) en Jeska Terpstra Easterein 5-3 en 6-6; 5. Nynke Sijbrandij Leeuwarden, Manon Scheepstra Leeuwarden en Marrit Zeinstra Leeuwarden – 6. Sietske Okkema Easterein, Margriet Bakker Easterlittens voor (Hiske Zeinstra Groningen) en Maaike Osinga Franeker voor (Melissa Rianne Hiemstra Leeuwarden) 5-0 en 6-4; 7. Aletta van Popta Groningen, Lisanne Scharringa Dronryp en Iris Oosterbaan Sneek – 8. Wybrig Bakker Tersoal, Corrie Kroondijk Easterein en Martzen Deinum Wommels voor (Fiera de Vries Groningen) 5-3 en 6-6; Halve finale: 1. Ilse Tuinenga c.s. – 3. Inge Jansma c.s. 5-1 en 6-4; 5. Nynke Sijbrandij c.s. – 7. Aletta van Popta c.s. 5-1 en 6-6; Om de derde prijs: 3. Inge Jansma c.s. – 7. Aletta van Popta c.s. 5-0 en 6-0; Finale: 1. Ilse Tuinenga c.s. – 5. Nynke Sijbrandij c.s. 4-5 en 4-6.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 24, 2022 18:54
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel