Tjisse Steenstra koning op Stienzer Keatsdagen

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 12, 2022 18:36

Tjisse Steenstra koning op Stienzer Keatsdagen

De vijfde vrijeformatie partij van het seizoen 2022 is een zege geworden voor de formatie van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. In een troosteloze finale werd met 5-2 en 6-6 gewonnen van het partuur van Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer. Op die stand miste Peter van Zuiden het perk. Niet dat trio Tjisse Steenstra nu zoveel beter was maar op de zes waren ze wel succesvol. Op 1-0 en 6-6 sloeg Hans Wassenaar boven en op 2-0 en 6-6 had Kevin Jordi geen antwoord op de snelle bal van opslager Tjisse Steenstra. Op 3-0 en 6-6 leek er enige kentering in de partij te komen toen Steenstra aan de stuit miste maar die gedachte was maar van korte duur want ondanks de elf missers van Steenstra en Wassenaar kon trio Peter van Zuiden daar geen voordeel uit halen omdat Hiemstra en Wassenaar in het perk die schade wel wisten te repareren. Maar voor de neutrale toeschouwer viel er verder weinig te genieten. Het was een partij van hide en strike! Van de in totaal 102 punten werden er 88 binnen gehaald via directe winst. Slechts zeven slagen oftewel 14 punten werden verdient met kaatsen zoals het ooit bedoeld is. Maar dat zal de winnaar een zorg zijn.

Met nummer een op de lijst moest Steenstra c.s. direct aan de bak tegen Marten Bergsma c.s. Maar opslager Bergsma had zijn dag niet en het perk Drent en Kootstra kwam nooit goed uit de verf waarbij Drent de dag van de Zachte Bal PC nog in de arm en benen had. Het werd mede daardoor een simpele 5-1 en 6-2 zege.

Een omloop verder moest er stevig gebuffeld worden tegen Enno Kingma, Dylan Drent (vervanger van Kees van der Schoot die Zachte Bal PC blijkbaar ook nog voelde) en Menno van Zwieten. Laatstgenoemde was de grote man maar hij kon het niet alleen daar opslager Enno Kingma ook wel eens beter acteerde. Ondanks die hobbels kwam trio Kingma voor met 4 om 2 maar door buitenslagen werd de verkregen voorsprong daarna met gulle hand weer weg gegeven via driemaal 6-2 en eenmaal 6-4. Op 5-4 en 6-2 kon ook een strik om deze partij.

In de halve finale mocht meer strijd worden verwacht met de formatie van Gert-Anne van der Bos als tegenstander maar nadat tweemaal op 6-6 gelijk het eerst verloren was gegaan liep trio Van der Bos achter de feiten aan. Van der Bos kon het alleen ondanks zeven zitballen ook niet redden daarvoor ontbrak het hem aan echte daadkracht van zijn perk. Beide formaties waren gul met buitenslagen (24) en op 5-2 en 6-6 miste de opslager uit Mantgum.

Trio Peter van Zuiden zat mooi in de lijst en via winstpartijen tegen respectievelijk Youri de Groot c.s. (5-0 en 6-4) en Bauke Triemstra c.s. (5-1 en 6-4) werd de finale bereikt.

Na de zege in Menaam moest de oranje brigade het nu doen met het derde geld. Daarvoor was een zege op trio Haije Jan Nicolay meer dan voldoende. (5-2 en 6-2). Een staand nummer loodste hen naar de halve finale. 

Cijfers Stiens. Eerste omloop: 1.  Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar – 2. Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra 5-1 en 6-2; 3. Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten – 4. André van Dellen, Pieter Jan Plat en Willem Heeringa 5-3 en 6-6; 5. Bauke Triemstra, Sjoerd de Jong en Patrick Scheepstra – 6. Youri de Groot, Allard Hoekstra en Laas Pieter van Straten 5-4 en 6-4; 7. Jelle Attema, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma – 8. Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra  en Gerben de Boer  0-5 en 4-6; 9. Haye Jan Nicolay, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar – 10. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 2-5 en 2-6; Tweede omloop: 1. Tjisse Steenstra c.s. – 3. Enno Kingma c.s. 5-4 en 6-2; 5. Bauke Triemstra c.s. – 8. Peter van Zuiden c.s. 1-5 en 4-6; 10. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Gert-Anne van der Bos c.s. – 1. Tjisse Steenstra c.s. 2-5 en 6-6; 8. Peter van Zuiden c.s. staand nummer; Finale: 8. Peter van Zuiden c.s. – 1. Tjisse Steenstra c.s. 2-5 en 6-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 12, 2022 18:36
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Sytse Keizer

  Sytse Keizer

  Sterkte Sjoerd met dyn herstel!

  View Article
 • Annemiek

  Annemiek

  Wat leuk dat Den Haag meedoet! :D

  View Article
 • Antina Houtsma

  Antina Houtsma

  Beste Jan, op it momint fan ferstjerren wie Johan noch 52 jier. En yn 1985 hat hy mei Mark Wever…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel