Formatie Julia Marthine Rienks wint in Jorwert

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 6, 2022 08:42

Formatie Julia Marthine Rienks wint in Jorwert

Julia Marthine Rienks, Anne Monfils en Marrit Zeinstra zijn zondag in Jorwert winnaar geworden van de d.e.l. – wedstrijd voor de dames hoofdklasse. In Jorwert werd een proef genomen met in plaats van acht parturen op de lijst werden dat er nu zes maar met dit verschil dat er in twee poules van drie werd gekaatst zodat de dames sowieso twee keer aan de bak konden. De beide winnaars van de poules speelden uiteraard de finale en die ging tussen de parturen van Julia Marthine Rienks c.s. en dat van Ilse Tuinenga, Louise Krol en Fiera de Vries. Het was een onderhoudende partij waarin de krachtsverschillen marginaal waren maar waar trio Rienks driemaal op de zes het bordje naar zich toe wist te trekken. Want qua punten ontliepen beide formaties elkaar niets. Trio Rienks had een pik start en liep uit naar een 4-1 voorsprong door zowel op 1-1 en 6-6 en 3-1 en 6-6 het eerst in te palmen. Via tweemaal 6-2 werd de achtervolging in gezet. Goed passeren van de kaats door Anne Monfils op 4-3 en 6-4 brengt de marge weer op een spel. Bij 5 om 4 zijn er nog kansen maar op 5-4 en 6-6 en is de partij geschiedenis als Julia de bal via een triktrak over de bovenlijn slaat. Voor haar is het de eerste winst op een hoofdklassepartij. Dat de marges klein waren blijkt wel uit het punten relaas: 60 voor de winnaar en 62 voor de verliezer!    

 

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 6, 2022 08:42
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Huzumer

  Huzumer

  De krans voor Herrema was in Tzummarum!!!!

  View Article
 • Johan

  Johan

  Koos alsnog lokwinske met je benoeming als voorzitter., Johan van Seijst

  View Article
 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel