Trio Ilse Tuinenga wint in Oentsjerk

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 15, 2022 18:09

Trio Ilse Tuinenga wint in Oentsjerk

Ilse Tuinenga, Sandra Hofstra en Gerde Lycklema á Nijholt zijn zaterdag in Oentsjerk winnaar geworden van de d.e.l.  – wedstrijd voor de dames hoofdklasse. In de finale werd met overtuigende cijfers gewonnen van Wybrig Bakker, Larissa Smink en Melissa Rianne Hiemstra. Na een vlotte 5-0 voorsprong viel de laatste slag op 5-1 en 6-4 met een zitbal van Ilse Tuinenga. De weg naar de finale liep na een staand nummer op de eerste lijst via zeges op onder meer Anna Ennema c.s. (5-3 en 6-6) en Roelie Kroondijk c.s. (5-3 en 6-6). De finale was feitelijke de makkelijkste overwinning. Voor Sandra Hofstra betekende het de eerste zege na een lang afwezigheid. Voor de bijgelote Gerde Lycklema á Nijholt was het de eerste winst op hoofklasse nivo.

Cijfers Oentsjerk. Eerste omloop: 1. Annet de Haan Sint Annaparochie, Corrie Kroondijk Easterein en Iris Jasper Berltsum – 2. Anna Ennema Sexbierum, Manon Scheepstra Leeuwarden en Marrit Zeinstra Leeuwarden 1-5 en 0-6; 3. Serena Hovenga Marsum, Mintje Meintema Dronryp en Annelien Broersma Leeuwarden – 4. Wybrig Bakker Tersoal, Larissa Smink Makkum en Melissa Rianne Hiemstra Leeuwarden 4-5 en 4-6; 5. Anne Monfils Groningen, Hiske Zeinstra Groningen en Marije Hellinga Deinum – 6. Anna-Brecht Bruinsma Leeuwarden, Lotte Delgrosso Minnertsga en Simona Kootstra Minnertsga 4-5 en 4-6; 7. Roelie Kroondijk Easterein, Louise Krol Broeksterwâld en Sjanet Wijnia Wommels – 8. Sietske Okkema Easterein, Andrea Kroes Groningen en Gerde Lycklama à Nijeholt It Heidenskip 5-1 en 6-4; 9. Ilse Tuinenga Franeker, Sandra Hofstra Wjelsryp en Gerde Lycklama à Nijeholt It Heidenskip (bijgeloot)  staand nummer; Tweede omloop: 9. Ilse Tuinenga c.s. – 2. Anna Ennema c.s. 5-3 en 6-4; 4.Wybrig Bakker c.s. – 6. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 5-5 en 6-4; 7. Roelie Kroondijk c.s. staand nummer; Halve finale: 7. Roelie Kroondijk c.s. – 9. Ilse Tuinenga c.s. 3-5 en 6-6; 4. Wybrig Bakker c.s. staand nummer; Finale: 4. Wybrig Bakker c.s. – 9. Ilse Tuinenga c.s. 1-5 en 4-6.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 15, 2022 18:09
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Huzumer

  Huzumer

  De krans voor Herrema was in Tzummarum!!!!

  View Article
 • Johan

  Johan

  Koos alsnog lokwinske met je benoeming als voorzitter., Johan van Seijst

  View Article
 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel