Goutum wint in Franeker

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 8, 2022 19:05

Goutum wint in Franeker

Goutum met het duo Nynke Sijbrandij en Manon Scheepstra kwam zag en overwon op de afdelingswedstrijd voor de dames hoofdklasse. Een sterk gedevalueerde partij met slechts elf parturen op de lijst. Een dieptepunt voor kv Jan Bogtstra als organisator van deze partij. Ooit sierden 27 afdelingen deze partij. Omdat de partij om 10.00 uur al begon was het voor vier uur dat de wedstrijd al kon worden afgevlagd. Met Goutum kreeg het een terechte winnaar en Sijbrandij en Scheepstra zijn ook nooit in de problemen geweest daarvoor was het veld van deelnemers ook te matig.   Via zeges op onder meer Huizum (5-2 en 6-2), Groningen (5-3 en 6-4) en Mantgum (5-2 en 6-2) bereikte Goutum de finale waar het jeugdige Bolsward (Marije Kuperus, Rixt Blanke en Noa Elzinga) de tegenstander was. Bolsward deed verwoede pogingen om het sterke duo van Goutum het lastig te maken maar verder dan de helft kwam men niet. Op 5-3 en 6-4 moest Bolsward de witte vlag hijsen. De kleine premie was voor kv Jacob Klaver uit Mantgum met de dames Ilse Noorman, Amarins de Groot en Jennie Terpstra. Manon Scheepstra mocht zich later laten kronen tot koningin van Franeker.

Franeker in cijfers. 1. Mantgum – 2. Makkum 5-2 en 6-2; 3. Groningen – 4. Marsum 5-2 en 6-2; 5. Goutum – 6. Huizum 5-2 en 6-2; 7. Bolsward – 8. Grou 5-0 en 6-2; 9. Dronryp – 10. Esterein 1 4-5 en 6-6; Easterein 2 staand nummer; Tweede omloop: 11. Easterein 2 – 1. Mantgum 2-5 en 2-6; 3. Groningen – 5. Goutum 3-5 en 4-6; 7. Bolsward – 10. Easterein 1 5-2 en 6-4; Halve finale: 1. Mantgum – 5. Goutum 2-5 en 2-6; 7. Bolsward staand nummer; Finale: 7. Bolsward – 5. Goutum 3-5 en 4-6.  

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 8, 2022 19:05
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • PIeter Breuker

  PIeter Breuker

  Van Tuinen syn stikje oer Johannes Brandsma freget om nuansearring en taljochting en dan foaral oangeande dit stikje: 'De titel…

  View Article
 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel