Tjisse Steenstra overwint depressie in Bitgum!

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 22, 2021 20:47

Tjisse Steenstra overwint depressie in Bitgum!

Tjisse Steenstra, al enige weken zwalkend met zijn vorm, liet in eigen woonplaats zien dat hij het opslaan nog niet is verleerd. Onder moeilijke omstandigheden behaalde hij met zijn maten Renze Hiemstra en Hans Wassenaar een verdiende zege op de hoog gedoteerde Van Aismapartij. In een aardige finale werd met 5-3 en 6-4 gewonnen van het op voorhand favoriete partuur van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Trio Marten Bergsma maakt direct duidelijk dat het menens was toen opslager Bergsma op 2-1 en 6-6 een geweldige zitbal plaatste bij Hiemstra. Trio Tjisse Steenstra zag misschien het zwerk al weer drijven maar de bovenslag van Hiemstra op 3-1 en 2-2 werd gevolgd door een misser van Kootstra  en niet passeren van de kaatst door Drent deed de marge weer verkleinen tot een eerst. Het was het begin van het einde want daarna zou Steenstra nog veertien maal aan mogen leggen en dat vertaalde zich in een 4-3 en 6-0 voorsprong. Dat na een 3-1 achterstand. Opslager Bergsma de meeste constante factor in de finale bij zijn trio zag de partij uit de handen glippen door een misser op 4-3 en 6-4. De partij was gelopen en op 5-3 en 6-4 miste Bergsma voor de vijfde maal het perk. Voor Steenstra was het de zesde zege op de Van Aismapartij en de vijfde koningstitel. Zijn eerste overwinning dateert alweer uit 2013.

De finale vergoede nog een beetje van een verder verregende klassieker. 

Steenstra c.s. had weinig inspanningen nodig om de finale te bereiken. Zowel Haije Jan Nicolay c.s. alsmede Gert-Anne van der Bos c.s. kwamen alle beide maar tot een eerst. De PC-winnaar kon bij blijven tot eersten gelijk maar daarna was de opslag van Steenstra die het verschil maakte en nog al eens succes had bij Triemstra die duidelijk last had van het koude weer. De beslissing viel op 3-1 en 6-6 met een verre klap van Hiemstra. Trio Marten Bergsma had weinig te duchten van Auke Boomsma c.s. die duidelijk te licht is voor de top klasse. (5-2 en 6-0).

Paul Dijkstra c.s. kon tot drie eersten gelijk bijblijven maar de bovenslag van Drent op 3-3 en 6-6 deed het verzet breken. Krachtwerk van Drent en Kootstra deed de rest. (5-3 en 6-0).

Dat partuur Paul Dijkstra de eerste omloop had overleeft mocht wel een klein wonder heten als je zelf 17 maal met de juiste richting over hoop ligt en toch nog met 5-5 en 6-6 weet te winnen van de winnaar van Kimswerd Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten.

De halve finale tussen Bergsma c.s. en Jelle Attema, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar was een parodie op het kaatsen. Slechter kon het bijna niet! Rampen komen hoorde ik iemand zeggen! Eindstand 5-0 en 6-4.   Trio Jelle Attema wist ondanks de 17 missers nog met 5-3 en 6-6 te winnen van Elgar Boersma c.s.

Een ronde verder was Jelle Attema perk vaster en mede hierdoor werd met 5-3 en 6-4 gewonnen van André van Dellen, Jouke Bosje en Willem Heeringa. In de halve finale was alle kruit verschoten.

Cijfers Van Aismapartij. Eerste omloop: 1. André van Dellen, Jouke Bosje en Willem Heeringa – 2. Youri de Groot, Hendrik Jan van der Velde en Jelte-Pieter Dijkstra 5-2 en 6-2; 3. Jelle Attema, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar – 4. Elgar Boersma, Sip-Jaap Bos en Riemer Hoekstra 5-3 en 6-6; 5. Auke Boomsma, Hyltje Bosma en Patrick Scheepstra – 6. Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra 2-5 en 0-6; 7. Paul Dijkstra, René de Haan en Hendrik Bouwhuis – 8. Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten 5-5 en 6-6 (Paul Dijkstra wint); 9. Gert-Anne van der Bos, taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – 10. Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Thomas van Zuiden 5-1 en 6-0; 11. Haije Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma – 12. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar 1-5 en 0-6; Tweede omloop: 1. André van Dellen c.s. – 3. Jelle Attema c.s. 3-5 en 4-6; 6. Marten Bergsma c.s. – 7. Paul Dijkstra c.s. 5-4 en 6-0; 9, Gert-Anne van der Bos c.s. – 12. Tjisse Steenstra c.s. 1-5 en 4-6; Halve finale: 3. Jelle Attema c.s. – 6. Marten Bergsma c.s. 0-5 en 4-6; 12. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Finale: 12. Tjisse Steenstra c.s. – 6. Marten Bergsma c.s. 5-3 en 6-4.  

         

    

 

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 22, 2021 20:47
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Johan

  Johan

  Een goed idee !!!

  View Article
 • Pieter Klaas Goodijk

  Pieter Klaas Goodijk

  Tetman, Heel hartelijk gefeliciteerd met je benoeming als Erelid. Wat een lange tijd heb je de kaatssport gediend. Geweldig!

  View Article
 • Sieds Rienks

  Sieds Rienks

  Taeke Troelstraweg heeft de Oldehovedag 7x gewonnen en niet 6x zoals vermeld werd. Hij staat achter Sjouke Helfrich en Taede…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel