Dylan Drent koning in Bitgum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 22, 2021 18:15

Dylan Drent koning in Bitgum

Remmelt Bouma, Dylan Drent en Erwin Zijlstra hebben op het fantastisch mooi aangeklede kaatsveld van Beetgum de door O.K.K. georganiseerde uitnodigingspartij gewonnen. In de finale konden Enno Kingma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra het tot 3-2 nog bijbenen maar daarna ging het snel. Met maar 8 punten tegen kwam het partuur van Remmelt Bouma op 5-2 en 6-4 waarna Enno Kingma het perk miste.

Het eerste spel was voor Bouma en zijn maten. Het niet passeren van de kaats door Dylan Drent op 6-4 betekende 2-1. Het werd 3-1 en toen Remmelt Bouma op 6-6 het perk miste was het gat weer een eerst. Spannend werd het daarna niet meer. Bouma, Drent en Zijlstra schakelden op en uit een tandje bij en die versnelling was te veel voor het partuur van Enno Kingma. Kingma begon de controle te verliezen en moest met zijn maten met lede ogen aanzien hoe de partij als een nachtkaars uitging. Op 5-2 en 6-4 miste Enno Kingma voor de zevende keer het perk.

In de eerste omloop was er op papier een mooi treffen tussen het partuur van Remmelt Bouma en Jelle Attema, Taeke Triemstra en Hans Wassenaar. Van te voren leken beide parturen kans te maken op de hoofdprijs. Een mooi treffen op papier maar de praktijk was anders. Het liep niet bij Attema en zijn maten waar dat bij de tegenstanders wel het geval was. Het partuur van Remmelt Bouma kwam met 5-1 en 6-2 voor te staan maar kon het karwei niet klaren. Het werd nog 5-3 waarna Hans Wassenaar het lot van zijn partuur bezegelde door op 6-4 kwaad uit te slaan.

Na het staande nummer op de tweede lijst moest in de halve finale worden gekaatst tegen Gert-Anne van der Bos, René de Haan en Pieter-Jan Leijenaar. Van der Bos had in de omloop daarvoor geweldig opgeslagen maar kreeg nu wat te weinig steun van zijn perk. Het partuur van Van der Bos nam een spel voorsprong. Daarna kwamen Bouma en zijn maten op stoom. Van der Bos moest forceren en dat pakte verkeerd uit. Zijn partuur kreeg nog maar 14 punten. Op 5-2 en 6-4 miste Gert-Anne van der Bos het perk.

Het partuur van Enno Kingma liet in de eerste omloop Auke Boomsma, Jelte Visser en Sjoerd de Jong op drie eersten staan. Op 5-3 en 6-0 was het gebeurd. In de strijd om de premie of niets tegen Marten Bergsma, Bauke Dijkstra en Menno van Zwieten werd een ogenschijnlijk veilig lijkende voorsprong van 5-2 genomen. Ogenschijnlijk want via 6-2 en 6-4 werd het 5-4. Het werd 5-4 en 6-0 en toen hoefde Kees van der Schoot alleen maar een kleine kaats voorbij te slaan om zijn partuur in de finale te krijgen. Dat deed Van der Schoot echter niet. Het werd 6-6 waarna Enno Kingma het perk miste. De partij verdiende een 5-5 en 6-6 stand en die kwam er ook. De inhaalrace van Bergsma en zijn maten werd niet beloond want met alle hout aan de telegraaf sloeg Marten Bergsma buiten.

Gert-Anne van der Bos, René de Haan en Pieter-Jan Leijenaar pakten het derde geld. André van Dellen, Gabe-Jan van Popta en Willlem Heeringa kwamen er in de eerste omloop niet aan te pas getuige de 5-0 en 6-6 eindstand. In de tweede omloop wachtten Tjisse Steenstra, Hendrik-Jan van der Velde en Patrick Scheepstra. Die namen een 3-2 voorsprong maar toen was daar een ontketende Gert-Anne van der Bos. Van der Velde en Scheepstra kregen de ballen links en rechts om de oren. Steenstra en zijn maten kregen nog maar 8 punten. Op 5-3 en 6-0 was de elfde zitbal van Van der Bos voldoende voor een plek in de halve finale. Daarin waren de latere winnaars te sterk.

UITSLAG

1. Remmelt Bouma, Dylan Drent en Erwin Zijlstra.

2. Enno Kingma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra.

3. Gert-Anne van der Bos, René de Haan en Pieter-Jan Leijenaar.

<!– wp:tadv/classic-paragraph –>
<p>Remmelt Bouma, Dylan Drent en Erwin Zijlstra hebben op het fantastisch mooi aangeklede kaatsveld van Beetgum de door O.K.K. georganiseerde uitnodigingspartij gewonnen. In de finale konden Enno Kingma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra het tot 3-2 nog bijbenen maar daarna ging het snel. Met maar 8 punten tegen kwam het partuur van Remmelt Bouma op 5-2 en 6-4 waarna Enno Kingma het perk miste.</p>
<p>Het eerste spel was voor Bouma en zijn maten. Het niet passeren van de kaats door Dylan Drent op 6-4 betekende 2-1. Het werd 3-1 en toen Remmelt Bouma op 6-6 het perk miste was het gat weer een eerst. Spannend werd het daarna niet meer. Bouma, Drent en Zijlstra schakelden op en uit een tandje bij en die versnelling was te veel voor het partuur van Enno Kingma. Kingma begon de controle te verliezen en moest met zijn maten met lede ogen aanzien hoe de partij als een nachtkaars uitging. Op 5-2 en 6-4 miste Enno Kingma voor de zevende keer het perk.</p>
<p>In de eerste omloop was er op papier een mooi treffen tussen het partuur van Remmelt Bouma en Jelle Attema, Taeke Triemstra en Hans Wassenaar. Van te voren leken beide parturen kans te maken op de hoofdprijs. Een mooi treffen op papier maar de praktijk was anders. Het liep niet bij Attema en zijn maten waar dat bij de tegenstanders wel het geval was. Het partuur van Remmelt Bouma kwam met 5-1 en 6-2 voor te staan maar kon het karwei niet klaren. Het werd nog 5-3 waarna Hans Wassenaar het lot van zijn partuur bezegelde door op 6-4 kwaad uit te slaan.</p>
<p>Na het staande nummer op de tweede lijst moest in de halve finale worden gekaatst tegen Gert-Anne van der Bos, René de Haan en Pieter-Jan Leijenaar. Van der Bos had in de omloop daarvoor geweldig opgeslagen maar kreeg nu wat te weinig steun van zijn perk. Het partuur van Van der Bos nam een spel voorsprong. Daarna kwamen Bouma en zijn maten op stoom. Van der Bos moest forceren en dat pakte verkeerd uit. Zijn partuur kreeg nog maar 14 punten. Op 5-2 en 6-4 miste Gert-Anne van der Bos het perk.</p>
<p>Het partuur van Enno Kingma liet in de eerste omloop Auke Boomsma, Jelte Visser en Sjoerd de Jong op drie eersten staan. Op 5-3 en 6-0 was het gebeurd. In de strijd om de premie of niets tegen Marten Bergsma, Bauke Dijkstra en Menno van Zwieten werd een ogenschijnlijk veilig lijkende voorsprong van 5-2 genomen. Ogenschijnlijk want via 6-2 en 6-4 werd het 5-4. Het werd 5-4 en 6-0 en toen hoefde Kees van der Schoot alleen maar een kleine kaats voorbij te slaan om zijn partuur in de finale te krijgen. Dat deed Van der Schoot echter niet. Het werd 6-6 waarna Enno Kingma het perk miste. De partij verdiende een 5-5 en 6-6 stand en die kwam er ook. De inhaalrace van Bergsma en zijn maten werd niet beloond want met alle hout aan de telegraaf sloeg Marten Bergsma buiten.</p>
<p>Gert-Anne van der Bos, René de Haan en Pieter-Jan Leijenaar pakten het derde geld. André van Dellen, Gabe-Jan van Popta en Willlem Heeringa kwamen er in de eerste omloop niet aan te pas getuige de 5-0 en 6-6 eindstand. In de tweede omloop wachtten Tjisse Steenstra, Hendrik-Jan van der Velde en Patrick Scheepstra. Die namen een 3-2 voorsprong maar toen was daar een ontketende Gert-Anne van der Bos. Van der Velde en Scheepstra kregen de ballen links en rechts om de oren. Steenstra en zijn maten kregen nog maar 8 punten. Op 5-3 en 6-0 was de elfde zitbal van Van der Bos voldoende voor een plek in de halve finale. Daarin waren de latere winnaars te sterk.</p>
<!– wp:tadv/classic-paragraph –>
<p>Remmelt Bouma, Dylan Drent en Erwin Zijlstra hebben op het fantastisch mooi aangeklede kaatsveld van Beetgum de door O.K.K. georganiseerde uitnodigingspartij gewonnen. In de finale konden Enno Kingma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra het tot 3-2 nog bijbenen maar daarna ging het snel. Met maar 8 punten tegen kwam het partuur van Remmelt Bouma op 5-2 en 6-4 waarna Enno Kingma het perk miste.</p>
<p>Het eerste spel was voor Bouma en zijn maten. Het niet passeren van de kaats door Dylan Drent op 6-4 betekende 2-1. Het werd 3-1 en toen Remmelt Bouma op 6-6 het perk miste was het gat weer een eerst. Spannend werd het daarna niet meer. Bouma, Drent en Zijlstra schakelden op en uit een tandje bij en die versnelling was te veel voor het partuur van Enno Kingma. Kingma begon de controle te verliezen en moest met zijn maten met lede ogen aanzien hoe de partij als een nachtkaars uitging. Op 5-2 en 6-4 miste Enno Kingma voor de zevende keer het perk.</p>
<p>In de eerste omloop was er op papier een mooi treffen tussen het partuur van Remmelt Bouma en Jelle Attema, Taeke Triemstra en Hans Wassenaar. Van te voren leken beide parturen kans te maken op de hoofdprijs. Een mooi treffen op papier maar de praktijk was anders. Het liep niet bij Attema en zijn maten waar dat bij de tegenstanders wel het geval was. Het partuur van Remmelt Bouma kwam met 5-1 en 6-2 voor te staan maar kon het karwei niet klaren. Het werd nog 5-3 waarna Hans Wassenaar het lot van zijn partuur bezegelde door op 6-4 kwaad uit te slaan.</p>
<p>Na het staande nummer op de tweede lijst moest in de halve finale worden gekaatst tegen Gert-Anne van der Bos, René de Haan en Pieter-Jan Leijenaar. Van der Bos had in de omloop daarvoor geweldig opgeslagen maar kreeg nu wat te weinig steun van zijn perk. Het partuur van Van der Bos nam een spel voorsprong. Daarna kwamen Bouma en zijn maten op stoom. Van der Bos moest forceren en dat pakte verkeerd uit. Zijn partuur kreeg nog maar 14 punten. Op 5-2 en 6-4 miste Gert-Anne van der Bos het perk.</p>
<p>Het partuur van Enno Kingma liet in de eerste omloop Auke Boomsma, Jelte Visser en Sjoerd de Jong op drie eersten staan. Op 5-3 en 6-0 was het gebeurd. In de strijd om de premie of niets tegen Marten Bergsma, Bauke Dijkstra en Menno van Zwieten werd een ogenschijnlijk veilig lijkende voorsprong van 5-2 genomen. Ogenschijnlijk want via 6-2 en 6-4 werd het 5-4. Het werd 5-4 en 6-0 en toen hoefde Kees van der Schoot alleen maar een kleine kaats voorbij te slaan om zijn partuur in de finale te krijgen. Dat deed Van der Schoot echter niet. Het werd 6-6 waarna Enno Kingma het perk miste. De partij verdiende een 5-5 en 6-6 stand en die kwam er ook. De inhaalrace van Bergsma en zijn maten werd niet beloond want met alle hout aan de telegraaf sloeg Marten Bergsma buiten.</p>
<p>Gert-Anne van der Bos, René de Haan en Pieter-Jan Leijenaar pakten het derde geld. André van Dellen, Gabe-Jan van Popta en Willlem Heeringa kwamen er in de eerste omloop niet aan te pas getuige de 5-0 en 6-6 eindstand. In de tweede omloop wachtten Tjisse Steenstra, Hendrik-Jan van der Velde en Patrick Scheepstra. Die namen een 3-2 voorsprong maar toen was daar een ontketende Gert-Anne van der Bos. Van der Velde en Scheepstra kregen de ballen links en rechts om de oren. Steenstra en zijn maten kregen nog maar 8 punten. Op 5-3 en 6-0 was de elfde zitbal van Van der Bos voldoende voor een plek in de halve finale. Daarin waren de latere winnaars te sterk.
UITSLAG
1. Remmelt Bouma, Dylan Drent en Erwin Zijlstra.</p>
2. Enno Kingma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra.</p>
3. Gert-Anne van der Bos, René de Haan en Pieter-Jan Leijenaar.

Cijfers Bitgum.

Eerste omloop:

1. Paul Dijkstra, Renze-Pieter Hiemstra en Thomas van Zuiden-  2. Tjisse Steenstra, Hendrik-Jan van der Velde en Patrick Scheepstra 5-5 en 6-6 (Tjisse Steenstra wint); 3. Andre van Dellen, Gabe-Jan van Popta en Willem Heeringa – 4. Gert-Anne van der Bos, Rene de Haan en Pieter-Jan Leijenaar 0-5 en 6-6; 5. Auke Boomsma, Jelte Visser en Willem Heeringa – 6. Enno Kingma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra 3-5 en 0-6; 7. Marten Bergsma, Bauke Dijkstra en Menno van Zwieten – 8. Haije-Jan Nicolaij, Hyltje Bosma en Ever-Pieter Tolsma 5-3 en 6-2; 9. Remmelt Bouma, Dylan Drent en Erwin Zijlstra – 10. Jelle Attema, Taeke Triemstra en Hans Wassenaar 5-3 en 6-4; Tweede omloop: 2. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 3-5 en 0-6; 6. Enno Kingma c.s. -7. Marten Bergsma c.s 5-5 en 6-6 (Enno Kingma wint); 9. Remmelt Bouma c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Remmelt Bouma c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-2 en 6-4; 6. Enno Kingma c.s. staand nummer;  Finale: 6. Enno Kingma c.s. – 9. Remmelt Bouma c.s. 2-5 en 4-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 22, 2021 18:15
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Johan

  Johan

  Een goed idee !!!

  View Article
 • Pieter Klaas Goodijk

  Pieter Klaas Goodijk

  Tetman, Heel hartelijk gefeliciteerd met je benoeming als Erelid. Wat een lange tijd heb je de kaatssport gediend. Geweldig!

  View Article
 • Sieds Rienks

  Sieds Rienks

  Taeke Troelstraweg heeft de Oldehovedag 7x gewonnen en niet 6x zoals vermeld werd. Hij staat achter Sjouke Helfrich en Taede…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel