De 168e PC: It giet oan, de dei is uzes!

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 29, 2021 07:10

De 168e PC: It giet oan, de dei is uzes!

 

Nog een week te gaan tot aan de de 168e PC. We kijken met z’n allen weer uit naar een prachtige kaatsdag! Waar recente corona-maatregelen een streep hebben gezet door het grootste deel van de evenementen, staan alle seinen voor de 168e PC op groen! Wel zijn er verschillende corona-maatregelen van kracht. Het aantal beschikbare kaarten is, door het vervallen van de staanplaatsen, ongeveer twee derde van normaal. Daarnaast moeten alle bezoekers van de PC bij de ingang een coronabewijs in de vorm van een QR-code kunnen tonen. In deze nieuwsbrief informeren we u over alle ins en outs van de 168e PC.

Er is op dit moment nog een klein aantal extra tribunekaarten beschikbaar via www.pc-franeker.nl

Wat u moet weten:

QR-code en legitimatiebewijs meenemen!
Om toegang tot it Sjûkelân te krijgen, dient u naast uw toegangskaart uw coronabewijs in de vorm van de QR-code te tonen samen met een legitimatiebewijs. U krijgt dan een polsbandje. Rondom it Sjûkelân is een groot aantal toegangspoorten ingericht om een vlotte doorloop te realiseren. Daarnaast is it Sjûkelân op 4 augustus al vanaf 7.00 uur geopend. Vanaf 8.00 kunt u de receptie in de Koornbeurs op de schermen volgen. Verderop in deze nieuwsbrief kunt u meer lezen over hoe u de QR-code in bezit kunt krijgen. We verzoeken onze gasten op 4 augustus zoveel mogelijk op het evenemententerrein te blijven!

Loting 168e PC
De loting voor de Loting 168e PC zal in verband met de corona-maatregelen niet zoals andere jaren plaatsvinden in De Koornbeurs, maar op It Sjûkelân. Bij de loting zullen de basismaatregelen van toepassing zijn, waaronder het houden van anderhalve meter afstand. De loting vindt op maandag 2 augustus plaats en begint om 18.00 uur. Iedereen is van harte welkom! De loting wordt live uitgezonden door Omrop Fryslân radio en door Radio Eenhoorn.

Receptie in de Koornbeurs
De receptie zal net als andere jaren plaatsvinden in de Koornbeurs. De voorzitter van de Permanente Commissie zal in zijn openingsrede een blik werpen op de kaatswereld en de wereld erom heen. Herinneringen aan de PC van 50 jaar terug zullen opgehaald worden met de winnaars van de PC in 1970 en 1971. De bezoekers van de receptie zullen gecontroleerd worden op de QR-code en krijgen op vertoon van hun toegangskaart ook direct een polsbandje, dat toegang geeft tot It Sjûkelân. De receptie wordt live door Omrop Fryslân televisie uitgezonden en zal ook op de schermen van It Sjûkelân te volgen zijn. In verband met de corona-maatregelen zal er dit jaar helaas geen koetstocht plaatsvinden met de winnaars van 2019.

Horecaterras
Voor de bezoekers van de PC zal aan de zijde van de Voorstraat een speciaal Horecaterras worden ingericht. Op dit terras zullen de Franeker Horeca-bedrijven gezamenlijk een breed assortiment aan eten en drinken aanbieden. Het terras wordt afgezet en is daardoor alleen toegankelijk voor bezoekers van de PC. Voor het Horecaterras kunnen ter plaatse munten worden gekocht. Dit kan uitsluitend met de pinpas.

Met Arriva naar de PC
Net als voorgaande jaren organiseert Arriva speciale PC-buslijnen. Voor meer informatie over route en tarieven: https://www.arriva.nl

Finale FGD-Juniorencompetitie
De introductie van de FGD-Juniorencompetitie in 2018 is een doorslaand succes gebleken. Na de Junioren-PC van vorig jaar, zal dit jaar weer een finale van de competitie verkaatst worden in de PC-arena. De 24 meest succesvolle junioren, zullen in drie omlopen de strijd met elkaar aangaan. En er staat wat op het spel! Voor de winnaars staan er drie auto’s klaar, beschikbaar gesteld door FGD-autolease. Daarnaast is een fraaie zilveren Koningsbal beschikbaar gesteld door juwelier Kramer. De competitie wordt verder mogelijk gemaakt door het PC-Selskip. De finale vindt aanstaande vrijdag plaatst en begint om 15.30 uur. U bent van harte welkom! Toegang is gratis en de basis coronaregels zijn van toepassing.

18e editie van PC Kafé
PC-kafee is niet meer weg te denken als opmaat naar de PC. Het Kafee weet al vele jaren met PC-helden uit het heden en het verleden op een unieke wijze de bijzondere PC-sfeer op de radio te vertolken. Er zullen dit jaar drie afleveringen van PC-Kafee worden uitgezonden door Omrop Fryslân. De presentatie is in vertrouwde handen van Geert van Tuinen en de opnames worden gemaakt in ‘De Bogt fen Guné’. In verband met de coronamaategelen kan daar dit jaar beperkt publiek bij aanwezig zijn.
Het uitzendschema:
zaterdag 31 juli 11.00 uur
zondag 1 augustus 11.00 uur
dinsdag 3 augustus 18.00 uur

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 29, 2021 07:10
Write a comment

2 Comments

 1. Ate de Jong juli 29, 18:33

  WA WOL NOCH IN KAART FOAR DE PC?
  In maat fan my hat twa kaarten oer foar de PC.
  Nûmers 170 en 611 yn de Bogttribune. Bankplakken.
  It earste plak kostet € 26, it oare € 18,50.
  Ast belangstelling hast, mail my even, dan jou ik dy syn telefoannûmer.

  Reply to this comment
 2. Ate de Jong juli 29, 18:34

  Myn mailadres is atejdejong@gmail.com (ferjit net de j achter ate)

  Reply to this comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article
 • Wuboma

  Wuboma

  As in sporter net de einstreap hellet, dan kin hy dochs ek net winne? In hurddraver dy't fier foarleit, mar…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel