Folsgare wint in Makkum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 28, 2021 17:50

Folsgare wint in Makkum

In Makkum zijn we altijd blij als er heel veel jongens zich opgeven voor een partij en dat was zondag 27 juni jl. het geval. Bij de Afdeling hadden zich 26 parturen opgegeven en vier jongens bij de d.e.l. partij. Het Makkumer partuur met Klaas Dijkstra, Haye Tjeerdema en Rik v.d. Weerdt had het na een vliegende start ineens zeer moeilijk in hun 1e omloop partij tegen Bitgum. Ze verloren met 5-5 en 6-2 en hadden er een marathonpartij opzitten. Alle drie de Makkumers gingen door in de d.e.l. en verliezers  afdelingspartij, de zogenaamde opstap. Na drie omlopen gekaatst te hebben stonden de volgende parturen in de halve finale: Exmorra met Hidde, Stijn en Kyano moest kaatsen tegen Achlum met Rudmer en Melle. Exmorra won met 5-2 en 6-6. In de andere halve finale stond Folsgare met Allon, Laas en Lieuwe tegenover Scharnegoutum met de broers Frans en Ruurd. Folsgare won met 5-2 en  6-2. De finale tussen Exmorra en Folsgare verliep vrij vlot. De kransen gingen mee naar Folsgare. Allon, Laas en Lieuwe wonnen met 5-2 en 6-2.

Uitslag Afdeling:

1e prijs: Folsgare met Allon Elzinga , Laas v. Dalfsen en Lieuwe v.d. Kamp

2e prijs: Exmorra met Hidde Postma, Stijn Feenstra en Kyano v. Swinden Koopmans

3e prijs: Achlum met Rudmer Faber en Melle Talsma

3e prijs: Scharnegoutum met Frans Oosterbaan en Ruurd Oosterbaan

De Opstap kende 17 parturen, waarbij er nog één jongen moest worden bijgeloot bij partuur 17. Dit werd Haye Tjeerdema uit Makkum. Hij kaatste alweer een zeer lange partij  in de 1e omloop van de opstap. Helaas lukte het niet om samen met Jimte Tilma (Mantgum) door te gaan naar de 3e omloop. Rik v.d. Weerdt, eveneens uit Makkum, kwam samen met Pieter Hoogland in de finale terecht. Nadat ze in de halve finale het partuur van Roan en Niels met 5-3 en 6-6 hadden verslagen. Pieter en Rik bleven bij de les en wonnen de finale van Jitse en Tim met 5-3 en 6-0. Zowel de halve finale als de finale begon met ‘een Spul gelyk’ aan de telegraaf.

Uitslag Opstap:

1e prijs: Pieter Hoogland (Blije) en Rik v.d. Weerdt (Makkum)

2e prijs: Jitse Bosch (Arum) en Tim Hofstra (Witmarsum)

3e prijs: Roan Bruinsma (Minnertsga) en Niels Stoker Witmarsum)

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 28, 2021 17:50
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Huzumer

  Huzumer

  De krans voor Herrema was in Tzummarum!!!!

  View Article
 • Johan

  Johan

  Koos alsnog lokwinske met je benoeming als voorzitter., Johan van Seijst

  View Article
 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel