Start kaatsseizoen 2021

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 18, 2021 15:30

Start kaatsseizoen 2021

Start kaatsseizoen 2021

Beste verenigingen en federaties,

We staan in de startblokken om het kaatsseizoen (wedstrijden) op te starten! Helaas moeten we nog even geduld hebben.

Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft de KNKB contact gehad met NOC*NSF. Er zijn gelukkig weer enkele versoepelingen van toepassing, maar zoals gezegd is het nog niet mogelijk om de vastgestelde wedstrijdagenda op te starten.

In de bijlage het meest recente Protocol Verantwoord Sporten dat per woensdag 19 mei 2021 geldt. De KNKB heeft het protocol kaatsspecifiek gemaakt, hierbij verwijzen wij eveneens naar de bijlage.

In een eerder stadium heeft de KNKB besloten om de wedstrijdsport op te starten op vrijdag 4 juni. Deze datum komt helaas te vroeg. Hoewel mogelijke verruimingen in tussenliggende periode een optie zijn bij een gunstige ontwikkeling van de coronacijfers zal de kaatssport op zijn vroegst na dat weekend opgestart kunnen worden.

Het bondsbestuur en ondergetekende hebben de volgende uitgangspunten geformuleerd.

 1. Interne activiteiten van verenigingen zoveel mogelijk stimuleren en opstarten
 2. Een flexibele ingangsdatum voor zowel de jeugd als de senioren hanteren voor de start van het kaatsseizoen. Zodra er groen licht is voor de wedstrijdsport deze zo spoedig mogelijk opstarten. Hiervoor wordt een opstarttermijn van 14 dagen gehanteerd voor diverse organisatorische zaken zoals gemeentelijke meldingen, opgave, loting, vaststelling cyclus etc.
 3. Indien mogelijk de jeugdwedstrijden eerder opstarten
 4. Voorafgaand aan de ALV wordt wederom gesproken met vertegenwoordigers van de ‘grote kaatsgemeenten’ om duidelijkheid te verkrijgen m.b.t. organisatievoorwaarden (aanvragen).
 5. Tijdens de ALV wordt de opstart van het seizoen (wedstrijdagenda) besproken met de verenigingen. Relevante punten zoals contributieafdracht, licentiegelden, kosten scheidsrechters, prijzen, kaderkaarten e.d. wordt eveneens besproken.
 6. Tussen ‘groen licht’ overheid en opstart kaatsseizoen wordt een extra informatiebijeenkomst georganiseerd specifiek ter ondersteuning voor de organiserende verenigingen op korte termijn.

Helaas ontkomen wij niet aan een dergelijke aanpak, we zullen ad hoc moeten beslissen en snel moeten anticiperen op de veranderlijke omstandigheden.

Om met elkaar de kaatssport zo goed mogelijk te kunnen dienen vraagt dit een flexibele houding van iedereen. Wij rekenen op jullie begrip.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 18, 2021 15:30
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Johan

  Johan

  Een goed idee !!!

  View Article
 • Pieter Klaas Goodijk

  Pieter Klaas Goodijk

  Tetman, Heel hartelijk gefeliciteerd met je benoeming als Erelid. Wat een lange tijd heb je de kaatssport gediend. Geweldig!

  View Article
 • Sieds Rienks

  Sieds Rienks

  Taeke Troelstraweg heeft de Oldehovedag 7x gewonnen en niet 6x zoals vermeld werd. Hij staat achter Sjouke Helfrich en Taede…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel