Eind goed al goed voor formatie Marten Bergsma

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 13, 2020 17:55

Eind goed al goed voor formatie Marten Bergsma

De formatie van Marten Bergsma bleek ook op de laatste vrije formatie wedstrijd van eenzame klasse. Hoewel de formatie van Renze Hiemstra en Hans Wassenaar de hele truckendoos voor de finale uithaalde was dat niet genoeg om de als winnaar de velden aan de Hertog van Saxenlaan te verlaten. In een mooie aansprekende finale was het Dylan Drent, de aanjager en motor van de formatie, die op 5-5 en 6-0 de beslissende punten binnen haalde. Dat was zondermeer dik en dik verdient omdat de regels van het spel wel zullen zijn gevolgd maar de wijze waarop stote veel van de aanwezige liefhebbers tegen de borst. Het feit dat Tjisse Steenstra, na twee verlies partijen, zich alsnog aandiende als vervanger van de ‘geblesseerde’ balkeerder Roy van der Berg schoot menigeen in het verkeerde keelsgat. Dat doe je dus niet al kan het reglementair door de sportieve beugel. Voordeel was wel dat de formatie van Tjisse Steenstra c.s. nu mooi warm kon draaien voor 2021.

Het snelle opslag succes van Bergsma c.s.veranderde binnen de kortste keren. Na drie zitballen in het eerste bordje waarvan de laatste op 6-2 raakte Marten Bergsma het goede gevoel kwijt. Via tweemaal 6-2 en eenmaal 6-0 was het binnen goed acht minuten 3 om 1 voor Tjisse Steenstra c.s. Dylan Drent spoorde zijn maten aan en de slag op 3-2 en 6-6 was een gouden. Tjisse Steenstra zag zijn diep opgeslagen bal door zwager Hendrik Kootstra fraai tot bovenslag verwerkt. Via twee spel gelijk kreeg Steenstra c.s. weer voordeel en op 5-4 en 6-6 leek Tjisse Steenstra de partij naar zijn hand te zetten maar de retourslag van hem kwam wel in een hoek maar de bal had te weinig snelheid en Dylan Drent wist met een super spurt de bal nog te achterhalen en sloeg vervolgens fraai boven. Deze klap dreunde twee slagen na bij opslager Tjisse Steenstra want hij miste tweemaal op rij. Vervolgens sloeg Dylan Drent fraai boven. Op 5-5 en 6-0 sloeg Hans Wassenaar wel ver maar niet ver genoeg uit en Drent retourneerde fraai tot voor de kaats.

In aanloop naar de finale bleef het partuur van Jelte Pieter Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Pieter Jan Leijenaar op twee spel staan (5-4 en 6-6). Het leek een lastige partij maar dat lag meer aan de latere winnaar dan aan de tegenstander Jelte Pieter Dijkstra die veel te veel aan de opslag knoeiden maar profiteerden van de nochalance van Bergsma c.s.

In de tweede ronde was  trio Tjisse Steenstra (vervanger van Peter van Zuiden), Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden de tegenstander. Het werd een snel potje ondanks de inbreng van Tjisse Steenstra (5-1 en 6-2).

In de halve finale moest er nog aardig gebikkeld worden om de streep zonder klearscheuren te halen. Trio Enno Kingma leek bij 5-1 klaar voor de douches maar Bergsma c.s. kon het eind niet vinden en Kingma c.s. wist de partij nog tot 5-4 en 6-4 te lengen toen was het weer Drent die met een retourslag de finale veilig wist te stellen.

In de halve finale moest er nog aardig gebikkeld worden om de streep zonder klearscheuren te halen. Trio Enno Kingma leek bij 5-1 klaar voor de douches maar Bergsma c.s. kon het eind niet vinden en Kingma c.s. wist de partij nog tot 5-4 en 6-4 te lengen toen was het weer Drent die met een retourslag de finale veilig wist te stellen.

De premiewinnaars waren de strijd aan gegaan met Roy van der Berg als vervanger van de afwezige Menno van Zwieten. Hiemstra en Wassenaar verdeelden de taken en dat was genoeg om de formatie van Jelle Attema, Daniël Iseger en Patrick Scheepstra met 5-2 en 6-0 aan de kant te zetten.

In de strijd om de premie was trio Haije Jan Nicolay de tegenstander en niet Gert-Anne van der Bos c.s. Het laatste trio werd op beschamende wijze op 5-1 en 6-2 verslagen door partuur Haije Jan Nicolay. Roemlozer kon er geen eind komen aan een werkelijk prachtig presterende formatie die van 2017 tot 2019 regeerde in kaatsland. Maar van die eenheid was niets meer over en dan krijg je dit!

Maar Roy van der Berg c.s. was wat anders dan Van der Bos c.s. Na tweemaal op zes gelijk het bordje te hebben verloren ging het hard naar het einde dat kwam op 5-1 en 6-2.

Trio Enno Kingma pakte het derde geld via een simpele zege op Simon Zijlstra c.s. (5-2 en 6-2).

Cijfers Franeker. Eerste omloop: 1. Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden – 2. Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Willem Heeringa 5-1 en 6-6; 3. Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra  – 4. Jelte Pieter Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Pieter Jan Leijenaar 5-4 en 6-6; 5. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra – 6. Haije Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma  1-5 en 2-6; 7. Jelle Attema, Daniël Iseger en Patrick Scheepstra – 8. Roy van der Berg, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar 2-5 en 0-6; 7. Enno Kingma, Hessel Postma en Erwin Zijlstra – 10. Simon Zijlstra, Jelle Scharringa en Paulus Yde Walda 5-2 en 6-2; Tweede omloop: 1. Tjisse Steenstra c.s. (ingevallen voor Peter van Zuide) – 3. Marten Bergsma c.s. 1-5 en 2-6; 6. Haije Jan Nicolay c.s. – 8. Roy van der Berg c.s. 2-5 en 0-6; 9. Enno Kingma c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Enno Kingma c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 4-5 en 4-6; 8. Roy van der Berg c.s. staand nummer; Finale: 8. Tjisse Steenstra c.s. (ingevallen voor Roy van der Berg) – 3. Marten Bergsma c.s. 5-5 en 0-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 13, 2020 17:55
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Jasper

  Jasper

  Beste Jan! Wat een skande dat de bern de tillegraaf net goed bij halde! Dit kin natuurlijk echt net bij…

  View Article
 • Bestuur LKC Sonnenborgh

  Bestuur LKC Sonnenborgh

  LKC Sonnenborgh heeft vanaf augustus bij de KNKB aangegeven bereid te zijn de dames hoofdklasse Oldehove partij op zaterdag 19…

  View Article
 • Ate de Jong

  Ate de Jong

  Wat in moai stik. Súkses mei 't volleybal Kim!

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel