Beste Kaatsen

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 4, 2020 07:28

Beste Kaatsen

Stoppen met jou. Daar had ik een paar jaar terug nog nooit over nagedacht. Maar het is nu de werkelijkheid. Na 14 jaar gekaatst te hebben, is het voor mij tijd om te stoppen. Natuurlijk een lastige keuze, want ik weet niet beter dan dat ik elk weekend met jou op het veld stond.

Jij bent en blijft fantastisch en je bent ook niet de reden dat ik stop. De hoofdreden is dat ik volleybal in de eerste divisie bij Donitas en dat ik in Groningen woon voor mijn studie Fysiotherapie. Dit is bijna niet te combineren met 2x trainen in Friesland bij Kaatsfan. De trainingen zijn mega goed bevallen, maar voor mij niet 2x in de week haalbaar. Minder trainen is voor mij geen optie, omdat ik als ik iets doe het goed wil doen en het alles wil geven. Geen half werk natuurlijk! Ook eindigt het volleybal eind juni en begint het begin augustus weer. De eerste toernooien/trainingsweekenden staan dan ook alweer voor de PC, jouw belangrijkste wedstrijd, gepland. De ranking maakt het daardoor erg lastig voor mij om mij aan een partuur en jou te kunnen binden en mij volledig op jou te kunnen focussen.

Ik vind volleybal leuker en krijg daar meer voor terug. Stoppen met volleybal is nooit in mijn hoofd opgekomen. De keuze tussen volleybal of jou was dan ook niet moeilijk. Ik stel altijd hoge eisen aan mezelf en verwacht het uiterste. Bij jou kwam dit er niet uit zoals ik graag wilde.Ik kon in mijn ogen niet aan verwachtingen van mezelf en anderen voldoen en dat bracht frustratie met zich mee.

Vorig seizoen heb ik nog een super einde van het seizoen gehad met Margriet en Fenna. Na een tijd teveel van mezelf te verwachten ben ik weer eens gaan genieten van jou en dat resulteerde in een PC plaats. Dit jaar onze vriendschap nog even goed afgesloten op de Jong Famme. Samen met de Sminkies de tweede prijs weten te winnen. Totaal onverwachts na een weekje Berlijn en weinig training, maar wat was het weer leuk om in het Makkumer shirt te spelen. Ditmaal als opslager wat mij stiekem best goed beviel.

De hoogtepunten met jou blijf ik koesteren en jij gaat nooit uit mijn leven verdwijnen. De Ald Meiers blijft toch één van de mooiste dagen uit mijn leven en ook alle 3 NK’s hebben een speciaal plekje. Bij de Jong Famme heb ik ook echt nog even genoten van jouw mooie spelletje. Ik ga jouw wereldje zeker missen, maar mijn wereldje in Groningen is voor mij de allermooiste.

Kaatsen, misschien tot ooit, maar voor nu vaarwel.

Liefs Kim

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 4, 2020 07:28
Write a comment

1 Comment

 1. Ate de Jong september 4, 12:36

  Wat in moai stik. Súkses mei ’t volleybal Kim!

  Reply to this comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • PIeter Breuker

  PIeter Breuker

  Van Tuinen syn stikje oer Johannes Brandsma freget om nuansearring en taljochting en dan foaral oangeande dit stikje: 'De titel…

  View Article
 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel