Tweede zege voor trio Ilse Tuinenga

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 23, 2020 18:16

Tweede zege voor trio Ilse Tuinenga

De formatie van Ilse Tuinenga, in Wjelsryp op volle oorlog sterkte, boekte zondag de tweede zege van het seizoen. Vele premies waren reeds hun deel maar alleen in Morra was de zege omrand met een gouden gloed. In de finale kruisten zij de degens met trainingsgenoot Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum. Het werd een spannend potje waar Ilse Tuinenga c.s steeds de overhand had. Via tweemaal 6-6 en eenmaal 6-2 liep men snel uit naar een 3-0 voorsprong. Op de eerste zes gelijk mikte Sietske Okkema de bal buiten de lijnen en op 2-0 en 6- retourneerde Margriet Bakker tot voor de kaats.Via twee vlotte tegen eersten kwam trio Okkema terug in de partij. Ilse bouwde de marge weer uit naar een spel door op 3-2 en 6-2 de bal voor de kaats te houden. De bovenslag van Sjanet Wijnia op 4-3 en 6-4 zette de deur  naar de tweede overwinning op een kier maar de misser van Ilse Tuinenga op 5-3 en 6-6 gooide die deur weer gedeeltelijk in het slot. Op 5-4 en 6-6 maakte Margriet Bakker aan alle onzekerheid een einde door de bal boven te slaan.

De winnaar van zondag moest direct stevig aan de bak tegen de winnaar van afgelopen zaterdag trio Tineke Dijkstra c.s. Het was een meeslepende partij die pas op 5-5 en 6-4 zijn beslag kreeg.

De halve finale tegen Anna-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Harmke Siegersma was weer een heel ander verhaal. Nu hoefde men niet bepaald in de beugels om gemakkelijk de finale te halen getuige de 5-0 en 6-0 eindstand.

Premiewinnaar Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum  konden tegen trio Serena Hovenga c.s. even warm draaien (5-1 en 6-6) voor het treffen met Nynke Sijbrandij c.s. Bij de laatste is het heilig vuur even wat minder en dat was te zien in de partij tegen Okkema c.s. Net als de dag tevoren in Berltsum was het nu vaak net niet en dat resulteerde in een niet verwachte 5-4 en 6-2 nederlaag.

Het trio Nynke Sijbrandij ging niet helemaal zonder iets naar huis want in de strijd om het derde geld bleef men met 5-2 en 6-2 toch nog ruim de baas over trio Anna-Brecht Bruinsma c.s.  

Cijfers Wjelsryp: 1. Tineke Dijkstra, Marte Altenburg en Louise Krol- 2. Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia 5-5 en 4-6; 3.  Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Jennie Terpstra – 4. Anna-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Harmke Siegersma 1-5 en 2-6; 5. Serena Hovenga, Amarins de Groot en Aluca Bouma – 6. Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum 1-5 en 6-6; 7. Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma – 8. Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra 1-5 en 0-6; Halve finale; 2. Ilse Tuinenga c.s. – 4. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 5-0 en 6-0; 6. Sietske Okkema c.s. – 8. Nynke Sijbrandij c.s. 5-4 en 6-2; Om de derde prijs: 4. Anna-Brecht Bruinsma c.s. – 8. Nynke Sijbrandij c.s. 2-5 en 4-6; Finale: 2. Ilse Tuinenga c.s. – 6. Sietse Okkema c.s. 5-4 en 6-6.   

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 23, 2020 18:16
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article
 • Johan van Seijst

  Johan van Seijst

  Harlingen een genot om daar te mogen kaatsen !!

  View Article
 • Sytse Keizer

  Sytse Keizer

  Sterkte Sjoerd met dyn herstel!

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel