Marten Bergsma sterke koning in nat Huizum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 30, 2020 20:17

Marten Bergsma sterke koning in nat Huizum

Huizum had beter weer verdient voor alle inspanningen dan het hondeweer wat nu neerdaalde op de kaatsvelden van Onderling Genoegen. Voor het aanwezige publiek was het driemaal niets maar dat gold nog meer voor  de kaatsers en dan vooral in de finale toen de sluizen open gingen. De formatie van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra ging daar het beste mee om en wist net als een week tevoren in Easterlittens de sterke formatie van Gert-Anne van der Bos onder de duim te houden. Dat leek er aanvankelijk niet op want Van der Bos c.s. met een heel sterk opslaande Van der Bos kwam met 3-1 en 6-2 voor. De 4 om 1 hing in de lucht maar de misser van opslager Van der Bos op 3-1 en 6-6 deed het spelbeeld direct veranderen.

Van der Bos c.s. raakte de greep op de wedstrijd kwijt en trio Marten Bergsma groeide in de partij. Het was een mooie partij maar dat mocht ook wel want naast de regen was het huilen met de pet op. Van de negen gespeelde partijen kon alleen de finale een voldoende scoren. De overige partijen waren het aankijken niet waard. Natuurlijk was daar het geweldige opslaan van Gert-Anne van der Bos tot aan de finale met maar liefs 24 geweldige zitballen en elf missers. Maar in de finale was het toch weer de opslag die trio Van der Bos de das om deed net als in Easterlittens bleef de teller staan op 17 missers tegenover 11 voor de tegen partij. Op 5-4 en 6-0 sloeg Taeke Triemstra de bal kwaad.

De winnaar had weinig te duchten van Bauke Triemstra c.s. na een 2-0 achterstand ging het een ruk door naar de winst. (5-2 en 6-4). Van de strijd tegen Menno van Zwieten c.s. mocht meer verwacht worden maar de misser van Renze Hiemstra op 3-1 en 4-6 was beslissend. Nu sloeg Hendrik Kootstra op 3-1 en 6-6 fraai boven. Op 5-2 en 6-6 besliste Marten Bergsma de partij met een zitbal.

Trio Van der Bos kaatste drie hele beste partijen. Jelte Pieter Dijkstra c.s. ging met schone vijf eersten er af  (5-0 en 6-4) en Haije Jan Nicolay verging het al niet veel beter (5-0 en 6-2). De halve finale tegen Enno Kingma c.s. kreeg zijn einde op 5-1 en 6-0.

Trio Enno Kingma met de jeugdige Hessel Postma voor Kees van der Schoot hoefde maar een keer echt in de beugels om het derde geld te mogen ontvangen. Trio Johannes van der Veen boog bij 5-2 en 6-4.

 Cijfers Huizum: 1. 1. Haije Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma – 2. Patrick van Dellen, Gerben de Boer en Hendrik Bouwhuis 5-3 en 6-6; 3. Jelte Pieter Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Pieter Jan Leijenaar – 4. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra 0-5 en 4-6; 5. Johan van der Meulen, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden – 6. Menno van Zwieten, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar  0-5 en 2-6; 7. Bauke Triemstra, Elgar Boersma en Sjoerd de Jong – 8. Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra 2-5 en 4-6; 9. Johannes van der Veen, Kevin Jordie Hiemstra en Tsjerk Elsinga – 10. Enno Kingma, Hessel Postma en Erwin Zijlstra  2-5 en 4-6; Tweede omloop: 1. Haije Jan Nicolay c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 0-5 en 2-6; 6. Menno van Zwieten c.s. – 8. Marten Bergsma c.s. 2-5 en 6-6; 10. Enno Kingma c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Enno Kingma c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 0-6; 8. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Finale: 8. Marten Bergsma c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-4 en 6-0.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 30, 2020 20:17
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • PIeter Breuker

  PIeter Breuker

  Van Tuinen syn stikje oer Johannes Brandsma freget om nuansearring en taljochting en dan foaral oangeande dit stikje: 'De titel…

  View Article
 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel