Formatie Tineke Dijkstra wint verrassend in Berltsum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 22, 2020 20:59

Formatie Tineke Dijkstra wint verrassend in Berltsum

Tineke Dijkstra, Marte Altenburg en Louise Krol zijn zaterdag in Berltsum winnaar geworden van de vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse. In een spannende finale werd het favoriete partuur van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Imke van der Leest op 5-4 en 6-6 terug gewezen. Bij de winnaar werd de aan de knie geblesseerde Sandra Hofstra vervangen door Marte Altenburg en bij de premiewinnaar  had Sjanet Wijnia plaats moeten maken voor Imke van der Leest die de komende wedstrijden Sjanet Wijnia vervangt omdat die de voorkeur geeft aan haar volleybal.

Het werd een mooie en spannende finale waarin opslager Tineke Dijkstra meer dan voorbest opsloeg en ook in het tussenspel de nodige punten vergaarde. Liefst viermaal stond zij aan het eind van een bordje waar de 6-6 stand prijkte. Op 6-6 retourneerde zij tot in het perk. Op 1-0 en 6-6 verraste zij het vijandelijke perk.  Op 2-2 en 6-6 was zij weer alert in het tussenspel en op 5-4 en 6-6 besliste zij de partij met een zitbal. Tot twee spel gelijk zat er weinig lucht tussen beide parturen. De bovenslag van Louise Krol op 4-4 en 6-4 was de opmaat naar de latere winst.

Fraai was ook de zege op trio Nynke Sijbrandij. In hoog tempo werd het favoriete partuur aan de kant gezet. Na 4 om 1 was de zitbal van Tineke Dijkstra op 4-1 en 6-6 de definitieve klap voor Nynke Sijbrandij c.s. op 5-2 en 6-4 was keren voor de kaats voldoende voor een welverdiende winst.

De kleine premie was voor Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 22, 2020 20:59
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article
 • Johan van Seijst

  Johan van Seijst

  Harlingen een genot om daar te mogen kaatsen !!

  View Article
 • Sytse Keizer

  Sytse Keizer

  Sterkte Sjoerd met dyn herstel!

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel